Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 10 20

Kauno didmeistris Š.Šulskis laimi šachmatų turnyrą Fareruose

Spalio mėn.10-18 d. tarp Norvegijos jūros ir šiaurės Atlanto vandenyno esančiose Farerų salose vyko tarptautinis šachmatų turnyras „Klaksvik 100”, skirtas Farerų šachmatų federacijos jubiliejui.
 Šarūnas Šulskis
Šarūnas Šulskis / Organizatorių nuotr.

10 pajėgiausių žaidėjų iš Skandinavijos ir kitų Europos šalių tarpusavyje varžėsi ratų sistema. Turnyre dalyvavo 4 tarptautiniai didmeistriai: kaunietis Šarūnas Šulskis, anglas G.Jones, švedas R.Akesson bei lenkas M.Grabarczyk; 4 tarptautiniai meistrai ir 2 jauni perspektyvūs Farerų salų šachmatininkai, teigiama Kauno šachmatų federacijos pranešime.

Laimėjęs pirmąsias tris partijas, Kauno didmeistris išsyk išsiveržė į priekį, tačiau 4-ajame rate suklupo prieš suomių meistrą T.Sammalvuo. Pastarasis, kartu su didmeistriu R.Akesson’u, susilygino su Š.Šulskiu taškais. Tačiau tai neatšaldė daugkartinio Lietuvos čempiono ryžto tapti nugalėtoju Fareruose. Laimėjęs 2 partijas iš eilės prieš vietinius žaidėjus, kaunietis daugiau nebeužleido lyderystės niekam iki pat varžybų pabaigos. Baigęs likusias 3 partijas lygiosiomis, Š.Šulskis surinko 6,5 taškus iš 9 galimų ir visu tašku aplenkė 2-4 vietas pasidalijusius T.Sammalvuo, daną IM E.Lund’ą bei G.Jones’ą.

„Farerai, kaip pasirinkimas žaisti kontrolinį turnyrą prieš Olimpiadą buvo nulemtas ne tiek įtemptu turnyro reglamentu, kiek galimybe susitelkti kūrybiniams ieškojimams. Rūstus salų grožis, rami aplinka, stiprūs varžovai ir vietinių žnmonių svetingumas puikiai atitiko mano pasirengimo lūkesčius. Jaučiuosi puikiai ir ryžtingai nusiteikęs kovoti Olimpiadoje“, – sakė kaunietis didmeistris Šarūnas Šulskis.

Tai buvo paskutinis kauniečio didmeistrio pasirengimo etapas prieš Pasaulinę šachmatų olimpiadą, įvyksiančią šių metų lapkričio mėnesį Drezdene. Lietuvos garbę tdm Š.Šulskis gins komandos 3-ioje lentoje.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius