Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 16

Kauno dviračių maratone nugalėjo Lietuvos plento čempionas

Sekmadienį Kaune, ant M.K.Čiurlionio tilto ir Europos prospekte, vyko „Velomanija Kauno maratonas 2011“ plento dviračių lenktynės, kuriose startavo 665 dviratininkai iš visos Lietuvos ir svečiai iš Latvijos.
Kauno dviračių maratonas
Kauno dviračių maratonas / Organizatorių nuotr.

„Velomanija Kauno maratonas 2011“ absoliučiais nugalėtojais tapo ir Kauno meto taurę iškovojo Vytautas Kaupas, važiavęs už „INIT TV“ komandą. Atkaklioje 79 km kovoje tik tūkstantosiomis sekundės dalimis finiše atsiliko Darijus Džervus iš „Velostreet-Fuji Team“ ir trečią vietą užėmęs „Stimul Plius“ klubo atstovas Šiškevičius Evaldas.

D.Džervus taip pat laimėjo „INIT TV“ įsteigtą greičiausiai nuvažiuoto vieno rato prizą.

Tarp moterų greičiausia buvo Elmentaitė Diana iš Utenos kūno kultūros centro, laimėjusi Kauno metro taurę. Antra liko Rima Siaurusevičiūtė iš „ARRi Team“. Trečia – Agnė Miškevičienė iš „Velomanų“ klubo.

Tarp sporto komandų nugalėtojų taurės teko „Velostreet-Fuji team“, antri buvo „Stimul Plius“ vyrai. Trečioje vietoje liko „Velomanija-Niskama“ komanda.

Iš viso „Velomanija“ Kauno maratone dalyvavo šešios mėgėjų komandos. Dar varžėsi „Focus Vilnius“, „Ghost Klaipėda“ ir „Topteam“ komandos. Jų atstovai laimėjo kitose amžiaus grupėse, arba patyrė nesėkmes dėl griuvimų, varžovų pranašumo.

Mėgėjų ir įmonių komandos buvo vertinamos už jų dalyvių bendrai nuvažiuotą ratų skaičių. Tarp mėgėjų komandų „Velomanų“ klubas nuvažiavo 209 ratus, antri buvo „Dviratai“ įveikę 70 ratų, trečias „Drym Tym“ kolektyvas nuvažiavęs 43 ratus.

Įmonių komandų tarpe laimėjo UAB „Robinzonada“ su 34 ratais, antri UAB „Fotospektras“ pravažiavę 28 ratus ir trečioje vietoje UAB „Bike4U“ atstovai numynę 20 ratų.

Jei tektų vertinti dviračiais minančius politikus, neabejotini lyderiai būtų su „Patikimos komandos“ pavadinimu 28 ratus nuvažiavę Kauno konservatorių atstovai ir buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Jaunimas ir vetaranai nenusileido elitui

Tarp mergaičių nepralenkiamos buvo Panevėžio dviračių sporto „Fortūna“ klubo auklėtinės. Auga nauja karta, pakeisianti garsiausias Lietuvos dviratininkes, kurios taip pat pradėjo savo sportinę karjerą Panevėžyje.

Tarp 14 metų amžiaus mergaičių laimėjo Ema Manikaitė (Panevėžio DSK „Fortūna“), antra buvo Ugnė Vasiliauskaitė (Utenos KKSC), trečia – vilnietė Eglė Eidėjutė (L-Eko Sport).

Tarp jaunučių prizus ir laimėtojų laurus dalinosi tik panevėžietės: Edita Mozurevičiūtė, Inga Banaitytė ir Žavinta Titenytė.

Jaunės merginos nugalėtojų sąraše – Panevėžio DSK „Fortūnos“ atstovės Silvija Latožaitė, antroji buvo Ineta Baltramiejūnaitė, o trečioji vieta teko „Aušra Gruodis“ komandos atstovei Eglei Kaliliūtei.

Atkakli kova vyko tarp 30 metų vyrų. Paskutiniame rate neišvengta griuvimų, lyderiams kainavusių prizines vietas. Finiše greičiausi liko Valdemaras Saprykinas  iš „Velostreet - Fuji Team“, po jo – Rimas Petrusevičius, o trečias – Lietuvos MTB maratonų taurės organizatorius Giedrius Adamonis.

Kitos varžybos Kaune vyks po metų

Priminsime, kad „Velomanija Kauno maratonas 2011“ skirtas visiems dviračių mėgėjams. Spalvingas dviratininkų karavanas kilo į Nemuno šlaito įkalnę, suko ratus Europos prospekte ir šturmavo M.K.Čiurlionio tilto posūkius ir nusileidimus, pasirinkę pagal savo jėgas 10, 4 ar 1 rato distanciją.

Įdomią trasą, kokybiška gatvių dangą puikiai įvertino visi dalyviai. Specialistų nuomone, čia gali vykti Lietuvos plento dviračių čempionatai ir tarptautinės dviračių lenktynės. Tai buvo pirmasis Plento maratonų taurės etapas. Toliau dviratininkai varžysis Šiauliuose, kur varžybos numatytos liepos 31 d. O atskiro starto lenktynės „Aplenk laiką“ suplanuotos Vilniuje rugsėjo 4 d.

Kaune kitas dviračių maratonas vyks 2012 metų gegužę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius