Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 15

Kauno tinklininkės netikėtai įveikė Baltijos tinklinio lygos čempiones

Sausio 14-15 dienomis Aleksandro Stulginskio universitete (ASU) virė ypatingos kovos, sutraukusios Lietuvos tinklinio aistruolių dėmesį. Tinklinio klubas „Kaunas-ASU“ namuose nugalėjo Baltijos moterų tinklinio lygos lyderes – „Kohila“ (Estija) ir „Jelgava/LU“ (Latvija) ekipas.
„Kauno-ASU“ komanda
„Kauno-ASU“ komanda / Evaldo Šemioto nuotr.
Temos: 1 Kaunas

Šeštadienį kaunietės susitiko su pernykštėmis Baltijos moterų tinklinio lygos čempionių komanda „Kohila“, iš kurios pergalę pavyko išplėšti tik po labai atkaklios kovos rezultatu 3:2 (21:25; 25:19; 25:22; 19:25; 15:13).

„Kaunas-ASU“ vyriausioji trenerė patikino, jog toks rezultatas buvo netikėtas ir itin malonus. „Ši estų ekipa demonstruoja ypatingai gerą žaidimą viso sezonu metu. Nedėjome daug vilčių į pergalę, tačiau norėjome sužaisti kuo geriau. Mūsų merginos atidavė visas jėgas ir po sunkios kovos, galiausiai pergalė buvo mūsų rankose. Belieka tik džiaugtis fantastišku žaidimu, kurį parodėme savo sirgaliams ir rezultatais, kurie vis dar užtikrina mums Baltijos tinklinio moterų lygos lyderių pozicijas,“ – po pergalingų rungtynių kalbėjo „Kaunas-ASU“ vyriausioji trenerė Vida Makauskienė.

Kiek lengviau žaidimas klostėsi susitikime su kasmetinėmis konkurentėmis „Jelgava/LU“ ekipa iš Latvijos. Nors pirmąjį rungtynių setą kaunietės visiškai prarado žaidimo kontrolę, to pakako, kad būtų sutelkta visa koncentracija ir rungtynių rezultatas pakryptų priešinga linkme. Nepalikusios latvėms šansų susigrąžinti pranašumą, Kauno tinklininkės rungtynes laimėjo rezultatu 3:1 (17:25; 25:16; 25:18; 25:20).

„Kaunas-ASU“ ekipos žaidėja Ieva Kazūraitytė teigė, jog šio savaitgalio kovos buvo ypatingai sunkios ir pareikalavo ne tik didelių fizinių, bet ir psichologinių jėgų: „Pirmosios rungtynės buvo daug sunkesnės. Turėjome mėnesio pertrauką, o pirmasis varžovas po jų buvo daugkartinės šios lygos čempionės. Visą savaitgalį labai kovojome už viena kitą, pagelbėjome komandos draugėms kiek tik galėjome, o tai puikiai atsispindėjo rezultatuose.“

Nors tinklinio klubas „Kaunas-ASU“ reguliariojo sezono turnyrinėje lentelėje užima pirmąją vietą, tiek komandos žaidėjos, tiek trenerė kuklinasi ir teigia, jog viso čempionato laimėjimo sau dar tikrai negarantuoja.

„Visiems sportininkams norisi užimti čempionatuose kuo aukštesnę vietą, bet viskas ne taip paprasta. Kiekvienerios rungtynės visada būna aukso vertės, o jų rezultatas priklauso nuo daugelio dalykų: ar komanda sugebės susitvarkyti psichologiškai, jei bus išlaikyta ta pati ekipos sudėtis, jeigu žaidėjas aplenks traumos ir ligos. Norėti gali daug, bet tuos norus įgyvendinti labai sunku,“ – teigė V. Makauskienė.

Sausio 28-29 dienomis tinklinio klubas „Kaunas-ASU“ išvykoje rungsis su komandomis iš Talino – „TTU/Tradehouse“ ir „Tallina Ulikool“.

Kiti rezultatai:

Sausio 14 d.

Alytaus „Prekyba – Parama“ rezultatu 1:3 (26:28; 14:25; 25:15; 21:25) nusileido Jelgava/LU ekipai;

Jonavos „Achema KKSC“ rezultatu 3:1 (25:19; 25:16; 23:25; 25;22) išvykoje nugalėjo latvių ekipą „Babite“.

Sausio 15 d.

Alytaus „Prekyba – Parama“ rezultatu 3:2 (10:25; 25:17; 14:25; 25:19; 20:18) nugalėjo „Kohila“ komandą;

Jonavos „Achema KKSC“ rezultatu 3:1 (25:20; 26:24; 26:28; 25:18) įveikė latvių RSU/MVS komandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius