Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2015 01 31

Kauno „Žalgirio“ arena virs Muaythai kovų šventove

Jau šeštadienio vakarą dvikovinio sporto aistruoliai galės savo akimis išvysti ilgai lauktą Kauno "Žalgirio" arenoje 19 val. startuojantį POWERFIGHT turnyrą. Tik šį vakarą "Žalgirio" arena virs tikra muaythai (tailandietiškas boksas) kovotojų bei šios dvikovinės sporto šakos mėgėjų šventove. Ringe pirštines surems ne tik profesionalai, tarptautinių muaythai turnyrų ir čempionatų nugalėtojai, tačiau ir patys perspektyviausi, noru mokytis ir tobulėti trykštantys dvikovinio sporto talentai.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Žiūrovai išvys net 12 kraują stingdančių bekompromisių kovų, kuriose susikaus vieni geriausių muaythai atstovų iš visos Lietuvos. Renginio organizatorių staigmena – daug diskusijų bei susidomėjimo sukėlusios tarptautinės dvikovos su Latvijos bei Baltarusijos atstovais.

Ne pirmą kartą Lietuvos muaythai turnyruose dalyvaujantis ir dar nė karto nepralaimėjęs Latvijos Muayhtai akademijos siunčiamas kovotojas Raimondas Aukštikalnis šį kartą savo pranašumą bandys įrodyti prieš ryžto kupiną, jau nuo šešiolikos metų muaythai suaugusiųjų lygoje kovojantį Mantą Stankį.

Žiūrovai išvys net 12 kraują stingdančių bekompromisių kovų, kuriuose susikaus vieni geriausių muaythai atstovų iš visos Lietuvos. Renginio organizatorių staigmena – daug diskusijų bei susidomėjimo sukėlusios tarptautinės dvikovos su Latvijos bei Baltarusijos atstovais. 

Baltarusijos Muay Thai čempionas ,,Wako” Europos kikbokso čempionato prizininkas Pavelas Šelestas žada dar vieną intriguojančią ir odą šiurpinančią kovą. Baltarusas bokso pirštines POWERFIGHT ringe surems su vienu geriausiųjų Lietuvos Muaythai atstovų Vaidu Valančiumi.

Didžiojoje vakaro superdvikovoje – du lygiaverčiai muaythai kovotojai: Baltarusijos Muaythai čempionas, pasaulio ir Europos Muaythai bronzos medalio laimėtojas Maksimas Pitkevičius, kuris ant menčių bandys parversti legendinio W.B.C. ,,International Challenge” diržo savininką, Lietuvos pasididžiavimą, garsinantį savo šalį tarptautiniuose turnyruose  Deividą Danylą.

„Laukia daug nenuspėjamų ir nuožmių dvikovų. Pirmą kartą Lietuvos istorijoje viename turnyre kovoja ne pradedantieji talentai, o pasaulinio lygio profesionalai. Įdomu koks bus šio eksperimento rezultatas ir ar lūkesčiai ir vizija virs realybe“ – laukdamas jau šiandien startuojančio POWERFIGHT komentavo Lietuvos Muaythai sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas.

Rytų kovos menų turnyre susijungia skirtingas kovos rūšis kultivuojantys sportininkai. Pagal MMA ir K1 taisykles kovojantys garsiausi Lietuvos talentai ruošiasi nustebinti ne tik kvapą gniaužiančiu ir adrenalino kiekį kraujyje pumpuojančiu reginiu, tačiau ir specialiais ritualiniais šokiais, vadinamais Ram Muay Wai Kru, kurių metu dėkoja mokytojui, tėvams ir dievams, suteikusiems galimybę kautis.

Įdomu koks bus šio eksperimento rezultatas ir ar lūkesčiai ir vizija virs realybe

Muaythai – itin efektyvi technika, plačiausias smūgių arsenalas, fizinė ištvermė, jėga, greiti judesiai, 3 raundai kovos po 3 minutes. Leidžiama smūgiuoti ir alkūnėmis, kovoti susikibus.

K-1 pro ‒ tai 3 raundai kovos po 3 minutes. Leidžiama smūgiuoti rankomis, kojomis bei keliais. Draudžiami veiksmai alkūnėmis bei kova susikibus.

MMA ‒ minimalios taisyklės, 3 raundai kovos po 5 minutes. Leidžiama visa smūginė technika bei įvairūs imtynių veiksmai.

„Tikra muaythai kovų dvasia, tradicijos ir ritualai, kurių laužyti nevalia. Kiekviena kovos rūšis – savaip intriguojanti, turinti privalumų. Skirtingų pomėgių ir skonio žiūrovai galės atsirinkti tai, kad jiems patinka labiausiai“ – kalbėjo sporto klubo „Titanas“ treneris ir tailandietiško bokso pradininkas Lietuvoje M. Misiūnas.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius