Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 22

Keistuolio grasinimas Lietuvai – nuotrauka su susprogdintų aukų kūnais

„Tai prasidėjo prieš savaitę. Gavome, švelniai tariant, keistą laišką internetu – ten nuotrauka su susprogdintų aukų kūnais. Ir pridėti visokie mūsų institucijų atsakymai“, – teigė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) generalinis sekretorius Valentinas Paketūras po trečiadienio pranešimo, kad keli Europos olimpiniai komitetai gavo grasinančius teroristų laiškus dėl Sočio žiemos žaidynių.
Daina Gudzinevičiūtė
Daina Gudzinevičiūtė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Prisijunkite prie beveik 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Kaip informavo LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, atsiųsta nuotrauka yra tikrai kraują stingdanti, joje pagautas tik ką įvykdyto teroristinio akto momentas – sumaitoti kūnai, kraujas. Bet tai prieinama internetu nuotrauka.

„Na, tai ne tiesioginis grasinimas ar teroristų ultimatumas. Mes tiksliai nežinome, iš kur yra siųstas tas laiškas, tačiau, greičiausiai, iš Lietuvos. Mat pridėti yra Lietuvos jėgos institucijų atsakymai dėl Sočio žaidynių saugumo, požiūrio ir taip toliau.

Davėme šį laišką pasižiūrėti rimtiems specialistams, kurie pasakė, kad tai keistuolio laiškas ir rimtų kėslų tas žmogus neturėjo. Manyk, jis norėjo atkreipti dėmesį į faktą, kas būtų, jei būtų“, – sakė LTOK vadovė.

Ji aiškino, kad mėnulio fazės turi įtakos kai kurių šalies piliečių požiūriui į vienus ar kitus procesus šalyje, todėl kai kada būna „keistų“ laiškų. Šalies olimpinio komiteto vadovė kalbėjo, kad po šios dienos naujienų apie grasinimus kitoms šalims gali padaugėti ir „lietuviškųjų teroristų“ laiškų. 

„Patikėkite, galėčiau visą segtuvą parodyti įvairių „laiškų“. Ten būtų ir įvairios nešvankybės, nesąmonės apie garsiausią šalies plaukikę Rūtą Meilutytę, mane, kitus garsius atletus. Bet tai juk nesveikos psichikos žmonių darbas. Nėra kaip pykti“, – aiškino D.Gudzinevičiūtė.

Tačiau LTOK prezidentė patikino, kad prieš Sočio žaidynes bus tariamasi ir įsiklausoma į Vidaus reikalų ministerijos bei Užsienio reikalų ministerijos nuomones dėl situacijos aplink Sočį.

„Nesame žmonės, kurie neigia viską. Geriau išklausyti visų nuomones ir kur reikia pasisaugoti bei nedaryti nereikalingų žingsnių“, – baigė pokalbį LTOK vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius