-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 12 22

Kelionė baigta: it liūtas kovęsis D.Labanauskas krito pasaulio čempionate

Darius Labanauskas nepratęsė žygio PDC pasaulio smiginio čempionate. Antrajame turnyro etape Londone geriausias mūsų šalies žaidėjas penkių setų kovoje 2:3 (3-1, 1-3, 1-3, 3-2, 0-3) krito prieš 18-ąją vietą reitinge užimantį australą Simoną Whitlocką.
Darius Labanauskas
Darius Labanauskas / „Scanpix“ nuotr.

Gan nervingai akistatą su Australijos smiginio meistru pradėjo 44-rių D.Labanauskas, bet keletas tikslių svarbių metimų, atrodo, nuėmė įtampą nuo lietuvio pečių.

Trečiojo lego atomazgoje D.Labanauskas galvojo, kad jau turės teorinį šansą užsidaryti, tačiau, pasirodo, apsiskaičiavo. Vis tik tai neišmušė iš vėžių – garliaviškis kirto negailestingai.

Kaip ir trečiajame pirmojo seto lege, kuriame jautė didžiulį australo spaudimą, bet 115 taškų surinko užtikrintai bei rodė nykštį kameroms.

Po pertraukėlės 54-rių S.Whitlockas laimėjo pirmąjį legą antrajame sete, bet greitai pusiausvyrą atstatė lietuvis. Australas vėl laimėjo, išsiveržė į priekį 2-1, o ketvirtąjį legą dar pradėjo surinkdamas 180 taškų. Galiausiai nužygiavo „burtininku“ vadinamas lietuvio varžovas iki pergalės sete ir rezultatas tapo lygus 1:1.

180 taškų – tokiu pareiškimu D.Labanauskas pradėjo trečiąjį setą, bet tai pergalės lege negarantavo ir varžovas išsiveržė į priekį. Atrodė, kad S.Whitlockas bėgs į priekį, bet netikėtai suklydo, o lietuvis uždarė legą, kuriame turėjo rinkti 104 taškus.

Vis dėlto dviem iš eilės puikiais legais uždarė setą S.Whitlockas ir išsiveržė į priekį 2:1. Lietuviškoms klaidoms vietos nebeliko.

Sušveitė jau penktą kartą per vakarą australas 180 taškų pirmajame lege ketvirtajame sete, bet tai pergalės jam neatnešė – D.Labanauskas perėmė iniciatyvą svarbiu momentu, o tada dar padidino persvarą. Vis dėlto smiginio asas iš Australijos nesiruošė nusileisti ir kūrė didžiulę įtampą – 2-2 ir lemiamas legas.

Šaltus nervus lietuvis vėl demonstravo pradėdamas 180 taškų serija. Deja, bet tuo pačiu atsakė ir australas. Neįtikėtinai uždarė setą D.Labanauskas svarbiausiu metu – 164 taškai. Po tokio finišo lietuviui plojo ir jo oponentas.

O tada – lemiamas setas.

Po 180 taškų surinko abu smiginio meistrai jau pirmajame lege, o į priekį veržėsi S.Whitlockas. D.Labanausko žaidimo kreivė smigo žemyn, o patyręs australas užmėtė lietuvį ir šventė pergalę.

Australas net 10 kartų surinko maksimalų 180 taškų skaičių, lietuvis tiek taškų pelnė 4 sykius.

Vidutiniškai D.Labanauskas trimis strėlytėmis rinko po 95,5 taško, o jo oponentas fiksavo didesnį vidurkį – 101,21 taško per tris metimus.

D.Labanauskas namo parvyks su 15 tūkst. svarų piniginiu prizu.

Pirmajame etape praėjusį penktadienį D.Labanauskas 3:0 (3-1, 3-1, 3-0) pranoko kiną Liu Chenganą.

D.Labanauskas PDC pasaulio čempionate debiutavo 2018 metais ir tąkart pasiekė trečiąjį ratą. Praėjusiais metais lietuvis nužingsniavo iki ketvirtfinalio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius