Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 15

Kitus stebi lyg pro padidinamąjį stiklą: sunerimo dėl žaidžiančių paplūdimio tenisą ir tinklinį

Akyli miestiečiai per karantiną stebi ir fiksuoja galimus pažeidėjus, o apie juos praneša tarnyboms. 15min pasiekė susirūpinusio klaipėdiečio laiškas. Jame rašoma, kad sporto arenoje Klaipėdoje dega šviesos ir girdisi dunksintys kamuoliai, o prie durų rikiuojasi automobiliai. Arenoje renkasi paplūdimio tinklinio ir teniso žaidėjai. Inspektoriai pažeidimų ten neužfiksavo.
 Čekijos tinklininkės Marie-Sara Stochlova ir Miroslava Duranova
Čekijos tinklininkės Marie-Sara Stochlova ir Miroslava Duranova / 15min.lt nuotr.

„Norėčiau pranešti situaciją apie galimą karantino pažeidimą, bei, tikėtina, nelegaliai vykdomą veiklą. Kalba eina apie Klaipėdos paplūdimio tinklinio areną, esančią adresu Šilutės plentas 48, Klaipėda. Oficialioje klubo svetainėje teigiama, jog arena nedirba dėl karantino, nuo 2020-11-07, tačiau kasdien, vakarais, matyti įjungtos arenos šviesos, girdisi paplūdimio tinklinio kamuolių stuksenimas, paplūdimio teniso rakečių skleidžiami garsai, stovi krūva automobilių ir panašiai, todėl peršasi išvada, jog arena pilnai funkcionuoja, bet tik išskirtiniam kontingentui. Taip pat, tikėtina, jog ši įstaiga pretenduoja ir į valstybės paramą, dėl karantino metu patirtų nuostolių, tačiau kasdienis žmonių lankymasis šioje arenoje byloja, jog yra vykdoma veikla, už kurią, manytina, yra atsiskaitoma pinigais. Kyla įtarimų, jog už šias paslaugas gauti apmokėjimai gali būti neapskaitomi, o veikla vykdoma šešėlyje”, – 15min pranešė klaipėdietis.

Tinklinio aikšteles valdo VŠĮ „Klaipėdos pliažo tinklinio klubas“, kuriam atstovauja Inga ir Andrius Dumbauskai.

I. Dumbauskienė su savo dukra, profesionalia paplūdimio tinklininke, šiuo metu laiką leidžia ne Lietuvoje. Ieva sportuoja Tenerifėje, kur yra puikios sąlygos treniruotis šios šakos sportininkams.

Moteris 15min teigė, jog klubas Klaipėdoje šiuo metu veiklos nevykdo. Be to, patalpas arenoje klubas tik nuomojasi.

„Mes tikrai nedirbam, nes nėra kaip. Yra aukšto meistriškumo sportininkų, kurie dalyvauja čempionatuose. Buvo viena tokia grupė, keturi vyrai eidavo, bet jie patys su arena derino įėjimą, skambindavo asmeniškai. Mes nedirbam, nors klientai skambina ir teiraujasi. Subsidijavimui esame padavę dokumentus, nes iš kažko gyventi reikia. Pajamų negauname, išskyrus savivaldybės skiriamas neformalaus ugdymo krepšelio lėšas, treneris dirba su vaikais nuotoliniu būdu, tad šias pajamas skiriame trenerio išlaikymui. Bandėm dar tempti laiką, atostogų ėjom ir visaip sukomės, bet galiausiai turėjom kreiptis dėl subsidijos“, – pasakojo moteris.

Pareigūnai pažeidimų nenustatė

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas 15min teigė, jog iš tiesų akyli miestiečiai praneša apie galimus pažeidimus.

„Reaguojame į skundus. Buvo tikrinama teniso arena, bet mums pateikė dokumentus, kad yra aukšto meistriškumo sportininkai. Yra švietimo ministerijos išaiškinimas dėl dalyvaujančių rinktinėje už Lietuvą. Pažeidimų nenustatėm. Žinoma, tokie sportininkai taip pat privalo laikytis visų bendrojo pobūdžio reikalavimų dėl dezinfekcinių priemonių, persirengimo ir panašiai“, – sakė R. Grigaliūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius