Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 28

KKSD pagerbti sportininkai ir sporto veteranai (nuotraukos)

Trečiadienį Kūno kultūros ir sporto departamente (KKSD) buvo pagerbti sporto veteranai, nusipelnę sporto darbuotojai, sportininkai bei jų treneriai.
Rūta Paškauskienė (stalo tenisas)
Rūta Paškauskienė (stalo tenisas) / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Susiklostė graži tradicija pasibaigus ketvirčiui sukviesti į departamentą sportininkus, sporto veteranus. Tai ne formalumas – mums iš tikrųjų labai malonu padėkoti už jūsų darbus ir dar kartą pasidžiaugti parvežtais medaliais“, – sakė KKSD generalinio direktoriaus pareigas atliekantis Ritas Vaiginas.

Jis pasidžiaugė, kad šie metai Lietuvai buvo rekordiniai: pasaulio ir Europos čempionatuose sportininkai jau iškovojo 12 olimpinių rungčių medalių. Puikūs, R.Vaigino teigimu, ir neolimpinių sporto šakų sportininkų rezultatai.

KKSD II laipsnio ordinu R.Vaiginas už svarų indėlį į šiuolaikinės penkiakovės plėtrą ir 70 metų jubiliejaus proga apdovanojo Meksiko olimpinių žaidynių šiuolaikinės penkiakovės sidabro medalininką Stasį Šaparnį.

KKSD Sporto garbės komandoro ženklu už slidinėjimo sporto bei sporto mokslo plėtrą Lietuvoje ir 65 metų sukakties proga KKSD laikinasis vadovas apdovanojo Klaipėdos universiteto Kūno kultūros katedros vedėją Eugeniją Adaškevičienę, už studentų sporto plėtrą Lietuvoje ir 60 metų jubiliejaus proga – Lietuvos studentų sporto asociacijos prezidentą Česlovą Garbaliauską.

KKSD aukso medalius R.Vaiginas įsegė Irenai Bytautei-Pajėdienei – už nuopelnus garsinant krepšinį ir 80 metų jubiliejaus proga, o Marijai ir Vitoliui Mudėnams – už indėlį į buriavimo sporto plėtrą ir 70 metų jubiliejų proga.

KKSD sidabro medaliu įvertinti Lietuvos futbolo federacijos darbuotojo ir tarptautinės kategorijos FIFA teisėjo Voldemaro Kundroto, švenčiančio 50 metų jubiliejų, nuopelnai sportui, o sporto žurnalistui Algiui Matulevičiui už ilgametį darbą televizijoje ir spaudoje 75 metų sukakties proga įteikta KKSD plaketė.

KKSD medaliais „Už sporto pergales“ R.Vaiginas kartu su KKSD generalinio direktoriaus pavaduotoju Mykolu Kačkanu apdovanojo sportininkus, iškovojusius prizines vietas šių metų Europos ir pasaulio čempionatuose: Europos čempioną irkluotoją Mindaugą Griškonį, Europos stalo teniso čempionę ir prizininkę Rūtą Paškauskienę, Europos sklandymo vicečempionus Vytautą Sabeckį ir Viktorą Kukčikaitį, pasaulio motorlaivių vicečempioną Nerijų Maliauką ir Europos motorlaivių čempionato bronzos medalininkus Laurą Stainytę bei Glebą Sobčiuką, pasaulio kastingo čempionato bronzos medalininkę Ugnę Svirbutavičiūtę, Europos kordinių modelių vicečempioną Audrių Rastenį, pasaulio žaidynių vicečempionę kultūrizmo atstovę Aliną Čepurnienę, Europos korespondencinių šachmatų komandinio čempionato vicečempionus.

Taip pat buvo apdovanoti sportininkų treneriai.

KKSD padėką R.Vaiginas už nuoširdų darbą kūno kultūros ir sporto srityje ir 80 metų jubiliejaus proga įteikė VPU docentui Vytautui Kukliui.

KKSD padėkomis taip pat apdovanoti pasaulio ir Europos jaunių ir jaunimo irklavimo, sunkiosios atletikos, universalios kovos čempionatų prizininkai, Lietuvos Seimo nariai, dalyvavę bei iškovoję prizines vietas I Europos valstybių parlamentų narių sporto žaidynėse.

Lietuvos aeroklubo prezidentas Vitas Karčiauskas padėkojo ir įteikė padėkas KKSD generalinio direktoriaus pareigas atliekančiam R.Vaiginui už pagalbą rengiant Lietuvoje 2009 metų Europos sklandymo čempionatą bei organizuojant jubiliejinį skrydį Baltijos kelio 20-mečiui paminėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius