Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 12

Klaipėdoje Lietuvos ir Prancūzijos rankininkai į kovą stos gerokai pasikeitusiomis sudėtimis

Lietuvos vyrų rankinio rinktinei beliko sužaisti dvejas rungtynes Europos čempionato atrankoje. Per jas mūsų nacionalinei komandai, kuri jau turi iškovojusi tris pergales, gali užtekti bent vienų lygiųjų. Kaip rašo oficialus čempionato Kroatijoje puslapis: „Viskas būtų paprasta, tačiau Lietuvos varžovai – pasaulio čempionai ir vicečempionai“.
Lietuvos  rankinio rinktinė
Lietuvos rankinio rinktinė / Lietuvos rankinio federacijos nuotr.

Pirmaisiais Lietuvos rinktinės varžovais jau šį trečiadienį Klaipėdos „Švyturio“ arenoje taps prancūzai, kurie kol kas vieninteliai šioje atrankoje sugebėjo įveikti mūsų šalies rankininkus.

Nors prancūzai pačias pirmąsias atrankos rungtynes laimėjo itin užtikrintai, žvelgiant į komandų sudėtis galima matyti, jog trečiadienį į aikštę žengs gana stipriai pasikeitusios komandos.

Lietuvos rinktinė pirmajame mače Prancūzijoje vertėsi be dviejų Čempionų lygos rankininkų: Aideno Malašinsko ir Jono Truchanovičiaus. Abu jie tuo metu buvo patyrę traumas, tačiau Aidenas jau rungtyniavo Europą sudrebinusiose rungtynėse prieš norvegus, tuo tarpu J.Truchanovičius prie komandos prisijungė susitikimuose su belgais, kuriuose buvo išties naudingas ir pastebimas.

Per tris susitikimus kartu Aidenas Malašinskas ir Jonas Truchanovičius šioje atrankoje pelnė 38 įvarčius ir jų tandemas varė į neviltį Belgijos rinktinę.

Tiesa, netekčių kaip visuomet rinktinei taipogi išvengti nepavyko. Lietuvos rinktinei nei rungtynėse su prancūzais, nei mače su norvegais negalės padėti Tadas Stankevičius. Apie šio rankininko nebuvimą buvo žinoma iš anksto ir būtent vietoj jo į komandą pakviestas Austrijoje rungtyniaujantis Augustas Strazdas.

Taip pat rinktinei vis dar negalės padėti sunkią traumą Islandijoje čempionato metu patyręs Karolis Stropus, tačiau jo rinktinė jau neturėjo abejose rungtynėse prieš belgus. T.Stankevičius į prancūzų vartus kamuolį pirmajame mače buvo pasiuntęs du kartus, o K.Stropus pasižymėjo vienu tiksliu metimu.

Prancūzijos nacionalinėje komandoje pasikeitimų yra kur kas daugiau. Ir jeigu mes galime teigti, jog J.Truchanovičiaus ir A.Malašinsko buvimas šiame antrajame tarpusavio mače turėtų sustiprinti ekipą, tai Prancūzijos rinktinė atsisveikino su dviem savo legendomis.

Rungtynės su Norvegijos rinktine buvo paskutinės dviems auksinės prancūzų kartos rankininkams T.Omeyeriui bei D.Narcisse'ui. Prancūzijos rinktinės treneris D.Dinartas bus priverstas ieškoti, kuo pakeisti šiuos du rankininkus ne tik aikštelėje, bet ir rūbinėje.

Po T.Omeyerio pasitraukimo pagrindiniu nacionalinės rinktinės vartininku turėjęs tapti J.Truchanovičiaus bendraklubis Vincentas Gerardas patyrė traumą ir dabar šansai bus suteikti Julienui Meyeriui bei Cyrilui Dumoulinu.

Rungtynės su Lietuvos rinktine abiems jiems bus svarbios bandant išsikovoti tvirtą vietą Prancūzijos rinktinės sudėtyje.

Didieras Dinarrtas padarė ir dar keletą korekcijų savo sudėtyje: vietoj traumą besigydančio Michaelio Guigou, į rinktinę buvo pakviestas jo ir tuo pačiu J.Truchanovičiaus bendraklubis „Montpellier“ ekipoje Arnaud Bingo bei po kurio laiko Prancūzijos rinktinės marškinėliais vėl vilkės PSG klube rungtyniaujantis ir po kelio traumos atsigavęs Xavieras Barachetas.

Visi šie pakitimai vis tik neturėtų kardinaliai keisti prancūzų žaidimo braižo. Atletiška, greita ir fiziškai stipri Prancūzijos rinktinė bet kokiu atveju šiuo metu yra sukomplektuota iš pačio aukščiausio kalibro rankininkų, kurių gali pavydėti bet kuri kita nacionalinė ekipa.

Prancūzijos sudėtis rungtynėms su Lietuva:

Cyrilas Dumoulinas („Nantes“), Julienas Meyeras („Chambery“), Kentinas Mahe (Flensburg – Handewitt“), Arnaud Bingo („Montpellier“), Williamas Accambray (PSG), Olivier Nyokas („Nantes“), Timothey N‘Guessanas („Barselona“), Nikola Karabatičius (PSG), Nicolas Claire'as („Nantes“), Ludovicas Fabregasas („Montpellier“), Luka Karabatičius (PSG), Cedricas Sorhaindo („Barselona“), Xavieras Barachetas (PSG), Adrienas Dipanda („St. Raphael“), Nedimas Remili (PSG), Dika Memas („Barselona“), Melvynas Richardsonas („Chambery“), Valentinas Porte („Montpellier“), Lucas Abalo (PSG), Yanisas Lene („Selestat“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius