Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 02 20

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas: „Sporto sistemos reforma mieste neišvengiama“

Ketvirtadienė Klaipėdos miesto tarybos kolegijos posėdyje bus pristatytas veiksmų planas, kaip pasiekti racionalesnį ir skaidresnį lėšų paskirstymą sporto šakoms, efektyviau valdyti sporto bazes ir klubus, kaip pagerinti paslaugų kokybę ir paskatinti bendruomenės fizinį aktyvumą.
Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas
Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Iš kolegų tikiuosi supratimo ir racionalios diskusijos dėl to, kaip efektyviau pertvarkyti miesto sporto įstaigas bei paskirstyti viešuosius finansus, nes esama sistema netenkino nei lėšas skirstančiųjų, nei jas gaunančiųjų“,- sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, spaudos konferencijoje pristatydamas naują uostamiesčio sporto reformos įgyvendinimo etapą.

Vytautas Grubliauskas teigė puikiai suprantantis, jog šios permainos sukelia nesaugumo pojūtį ir baugina žmones, tačiau dar kartą pabrėžė, jog sportui skiriamos miesto biudžeto lėšos nemažėja.

Kaip ir iki šiol, tam numatoma skirti 3,5 proc. Klaipėdos biudžeto dalį, tačiau jų paskirstymą iš esmės keis numatomas diegti bazinis sportininko krepšelis bei naujai nustatytos Klaipėdos prioritetinės sporto šakos. Politikams teikiamas svarstyti veiksmų planas, anot miesto vadovo, tik išdėlios veiksmus laiko perspektyvoje ir leis tęsti tolesnes diskusijas su sporto bendruomene.

„Nei Savivaldybės administracija, nei politikai neturi tikslo priimti vienašališkus sprendimus. Priešingai, per Sporto kongresą girdėjome sporto bendruomenės nepasitenkinimą esama sistema, kruopščiai analizavome situaciją. Nebijau sakyti, kad inicijuojama sisteminė pertvarka jau yra diskusijų su sporto bendruomene rezultatas, kuriuo tikimės pasiekti, kad viešieji finansai dirbtų sportui, o ne sistemos funkcionavimo palaikymui“,- sakė Vytautas Grubliauskas.

Kolegijos svarstymui savivaldybės administracija teikia ir dar vieną projektą norint sutaupyti papildomas biudžeto lėšas. Savivaldybės administracija inicijuoja uostamiesčio biudžetinių įstaigų finansinės apskaitos sistemos pertvarką. Pagal ekspertų rekomendacijas parengtame veiksmų plane Savivaldybė numato kurti biudžetinių įstaigų centralizuotos apskaitos skyrių, kuris perimtų dabartinių 121 įstaigų buhalterių funkciją, joms paliekant tik po dalį buhalterių etatų. Uostamiesčio vadovas neigia šio sprendimo oponentų priekaištus, jog taip naikinamas įstaigų finansinis savarankiškumas.

„Man sunku susieti įstaigų finansinį savarankiškumo klausimą su nauja buhalterinės apskaitos paslaugų teikimo vieta. Nemanau, kad buhalterijos perkėlimas iš įstaigų kaip nors galėtų įtakoti jų vadovų sprendimų laisvę, tačiau, jeigu vis dėlto kyla tokių abejonių, mano pozicija šiuo klausimu tvirta – įstaigos dėl lėšų panaudojimo turi išsaugoti veiksmų savarankiškumą ir tai turi būti aiškiai fiksuota Tarybos sprendimuose“,- sakė miesto meras.

Skaičiuojama, jog priklausomai nuo politikų pasirinkto pertvarkos modelio buhalterinės apskaitos centralizavimas leistų sutaupyti nuo 3,2 iki 5 mln. Lt, užtikrintų efektyvesnį bei skaidresnį biudžeto lėšų panaudojimą ir kontrolę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius