Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 13

Klaipėdos tinklininkai žengė žingsnį link Lietuvos čempionų titulo

Įspūdingu tinklinio spektakliu Palangos sporto centre šeštadienį baigėsi pirmoji Lietuvos čempionato finalų diena. Vyrų tinklinio pirmenybių pirmosiose finalo rungtynėse Klaipėdos „Amber Queen“ klubas po permainingos ir dramatiškos kovos 3-2 (25:23, 25:20, 22:25, 21:25, 15:9) nugalėjo Kelmės „Etovio“ ekipą. 
Klaipėdos „Amber Queen“ – Kelmės „Etovis“
Klaipėdos „Amber Queen“ – Kelmės „Etovis“ / Mato Baranausko nuotr.
Temos: 1 Tinklinis

Visi penki setai buvo kupini azarto ir kietos kovos, o pilnutėlėje arenoje abiejų komandų sirgaliai stengėsi savo garsumu nustelbti vieni kitus. Pirmų dviejų setų pabaigas geriau sužaidę klaipėdiečiai atsidūrė arčiau pergalės, tačiau tuomet „Etovio“ tinklininkai sugebėjo primesti savo žaidimą ir laimėti du setus iš eilės. Tik penktajame sete „Amber Queen“ komanda sugebėjo susigrąžinti iniciatyvą ir iškovoti pergalę.

Nesulaikomai nugalėtojų gretose žaidė Artūras Vasiljevas. Jo sąskaitoje – 28 taškai. 18 taškų pridėjo Robertas Juchnevičius, 10 – Audrius Knašas. „Etovio“ ekipai net 30 taškų pelnė Edvinas Vaškelis, po 14 – Gediminas Guntarskis bei Linas Petravičius.

„Tokiose rungtynėse viską lemia charakteris. Mes buvome gerai pasiruošę. Pirmajame ir antrajame sete pavyko neutralizuoti varžovus, bet trečiajame ir ketvirtajame nepavyko laikytis savo žaidimo plano. Penktas setas jau yra loterija. Čia jau viskas priklausė nuo charakterio ir noro. Galbūt pabaigoje turėjome daugiau noro. Rytoj jau bus kita istorija. Dar aptarsime šios dienos rungtynes ir bus matyti, kaip seksis“, – po rungtynių kalbėjo „Amber Queen“ treneris Sergejus Ščegolis.

„Labai gaila rungtynių pradžios, nes nesugebėjome susitvarkyti su įtampa. Džiugu, kad komanda sugrįžo į rungtynes. Manau, kad penktajame sete varžovai išjungė mūsų pagrindinį jungiantį puolėją. Čia didžiausia mūsų klaida. Garantuoju, kad rytoj bus dar karščiau“, – pabrėžė „Etovio“ strategas Arnoldas Barauskis.


Atsakomasis finalo mačas ir, jei prireiks, auksinis setas bus žaidžiamas sekmadienį 18.30 val. Sekmadienį paaiškės ir moterų čempionato nugalėtojos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius