-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 11

Klemensą Rimšelį KKSD vadovo poste pagal koalicinę sutartį turėtų pakeisti Edis Urbanavičius

Nuo 2010 metų pavasrio Kūno kultūros ir sporto departamentui (KKSD) vadovaujantį Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) narį Klemensą Rimšelį turėtų pakeisti Lietuvos rankinio federacijos prezidentas, jokiai politinei partijai nepriklausantis Edis Urbanavičius.
KKSD direktorius Klemensas Rimšelis
KKSD direktorius Klemensas Rimšelis / A.Pliadžio nuotr.

Pagal valdančiosios koalicijos sutartį KKSD vadovo postas atiduotas Darbo partijai, kuri šio departamento generalinio direktoriaus kėdėje norėtų matyti E.Urbanavičių.

Į Darbo partiją nestos

„Taip, esu girdėjęs tokių kalbų, tačiau nesu jokios partijos narys ir nežadu būti, tad tuose politiniuose pokalbiuose nedalyvauju. Esame apie tai kalbėję tam tikrame sporto visuomenės žmonių rate, tačiau tai buvo seniai, dar per rinkimus į LTOK prezidento postą“, – 15min.lt sakė E.Urbanavičius.

Rinkimuose į LTOK prezidento postą, kuriuos laimėjo Daina Gudzinevičiūtė, E.Urbanavičius buvo antrojo kandidato, Virgilijaus Aleknos, šalininkas.

„Ši sporto visuomenės dalis tada sakė, kad mane palaikytų, tuomet buvo kalbų, kad KKSD vadovas gali keistis, tačiau pastaruoju metu apie tai girdėjęs nesu. Vis dėlto tai nėra tie žmonės, kurie priima tokius sprendimus, iš valstybės pareigūnų ar institucijų tokių pasiūlymu neturiu ir niekada neturėjau', – tikino E.Urbanavičius.

Paklaustas, ar atsiradus galimybei bandytų užimti KKSD generalinio direktoriaus vietą, E.Urbanavičius 15min.lt teigė, kad tokiose pareigose dirbti be palaikymo būtų labai sunku: „Manau, kad sporto visuomenėje yra žmonių, kurie mane palaikytų, tačiau kažkaip reikėtų sužinoti ir kitos pusės nuomonę. Reikia turėti vienminčių kitose federacijose, nes dirbti tokiose pareigose be palaikymo būtų labai sunku. Jei ir toliau mane palaikytų, galbūt kandidatuočiau“.

Lietuvos rankinio federacijos prezidentas Edis Urbanavičius.
Lietuvos rankinio federacijos prezidentas Edis Urbanavičius.

K.Rimšelis: „Jei kas nors norės – pakeis"

Tuo tarpu dabartinis KKSD vadovas Klemensas Rimšelis, einantis šias pareigas nuo 2010 metų, kai laimėjo konkursą, teigė, kad panašių gandų yra girdėjęs ne kartą, tačiau stengiasi į juos nekreipti dėmesio.

„Mano pareigos yra tokios, kurių ateitis priklauso ne vien nuo manęs. Dirbu kiekvieną dieną ir tų gandų nebeklausau: kas ką norės – tas ir pakeis, jei susidarys tokia politinė valia. Įvairių gandų apie mano pakeitimą buvo nuo pat darbo pradžios, tačiau čia jau turbūt darbo valstybės tarnyboje kasdienybė“, – 15min.lt teigė K.Rimšelis.

Jo teigimu, tiek Valstybės kontrolės patikrinimo metu, tiek per Darbo inspekcijos ir Valstybes tarnybos departamento tikrinimus, KKSD veikla yra įvertinta gerai, tad trauktis priežasties nėra: „Viskas yra tvarkoje, tačiau jei kas nors norės – pakeis. Dirbu nuo ryto iki vakaro, o rytdienos neprognozuoju“.

Dirbu kiekvieną dieną ir tų gandų nebeklausau: kas ką norės – tas ir pakeis, jei susidarys tokia politinė valia.

KKSD generalinis direktorius pagal įstatymus yra valstybės pareigūnas, vidaus reikalų ministro teikimu skiriamas Vyriausybės ketverių metų kadencijai, tačiau politikai turi svertų jį pakeisti. K.Rimšelio kadencija baigiasi 2014 metų pavasarį.

Departamento generalinio direktoriaus pareigas K.Rimšelis eina nuo 2010 metų, kai konkurse įveikė į šį postą pretendavusius Lietuvos sveikuolių sąjungos vadovą Dainių Kepenį, 2011 metų Europos krepšinio čempionato organizacinio komiteto vadovą Mindaugą Špoką ir verslininką Algimantą Breikštą. Tuomet K.Rimšelis buvo atsakingasis valdančiojoje koalicijoje dirbusios LiCS sekretorius. Vidaus reikalų ministerijai, kuriai pavaldus KKSD, tuomet vadovavo kitas LiCS narys Raimundas Palaitis.

Prieš K.Rimšelį KKSD vadovavo Algirdas Raslanas, dar anksčiau – Vytas Nėnius ir Rimas Kurtinaitis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius