-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 23

Konovalovas debiutuos lenktynėse „Tour de France“

Sunkus Lietuvos dviratininko Ignato Konovalovo darbas sulaukė atpildo. Šveicarijos komanda „Cervelo“ įtraukė 24 metų sportininką į sudėtį prestižiškiausioms dviračių lenktynėms „Tour de France“.
Ignatas Konovalovas
Ignatas Konovalovas / Vlado Bukėno/BFL Nuotr.

Liepos 3 dieną Roterdame (Olandija) prasidėsiančios 97-osios dviračių lenktynės „Tour de France“ I.Konovalovui bus pirmosios per karjerą.

„Tai sūnaus darbo įvertinimas“, – 15min.lt antradienį džiaugėsi I.Konovalovo tėvas ir treneris Valerijus.
I.Konovalovas šiemet dalyvavo ir kitose prestižinėse dviračių varžybose – 93-iosiose „Giro d'Italia“ ir bendrojoje įskaitoje liko 106-as. Paskutiniajame etape – atskiro starto lenktynėse – lietuvis finišavo penktas.

„Italijoje Ignatui skambėjo tik pagyros. Nesvarbu, kad finišuoji 150-as, svarbiausia, kaip padedi komandos lyderiams. Pagrindinį savo darbą Ignatas atliko tikrai gerai. Paskutiniajame etape, kur finišavo penktas, Ignatas galėjo pasirodyti ir dar geriau, jei būtų pasitaupęs prieš tai vykusiame etape, tačiau penkta vieta taip pat yra labai aukštas pasiekimas“, – teigė V.Konovalovas.

Padės lyderiams

Pagrindinis I.Konovalovo uždavinys lenktynėse „Tour de France“ bus padėti „Cervelo“ komandos lyderiams – 2008 metų šių lenktynių nugalėtojui ispanui Carlosui Sastre ir norvegui Thorui Hushovdui.

„Be 26 metų negali būti nė minties, kad Ignatas būtų lyderis, dėl kurio kiti dirbtų. Jis vėl turės dirbti dėl lyderių. Klausiau jo, gal nereikia per vienus metus tokių sunkių dvejų daugiadienių lenktynių, tačiau jis labai norėjo. Džiaugiuosi dėl to. Apskritai kuo toliau, tuo greičiau Ignatas atsigauna nuo fizinio krūvio, yra labai sutvirtėjęs, suvyriškėjęs“, – atviravo treneris.

V.Konovalovas taip pat atskleidė, kad per „Giro d'Italia“ Ignatas patyrė traumą ir joss padarinius vis dar jaučia. „Ignatui įskilo šonkauliai. Dar ir dabar skauda, kai kvėpuoja, tačiau sūnus sakė, kad „nieko, užgis“, – pasakojo tėvas.

Tačiau poilsiui laiko Ignatas neturės – šį savaitgalį (birželio 25–27 d.) dviratininkas varžysis Panevėžyje vyksiančiame plento čempionate.

„Grupinėse lenktynėse Ignatas važiuos nerizikuodamas ir nesidraskydamas – tikslas yra pasaugoti šonkaulius. Tačiau atskiro starto lenktynėse jis jau pasistengs apginti pernai iškovotą čempiono titulą“, – kalbėjo V.Konovalovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius