-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 04 07

Kovotojas iš Alytaus metė pirštinę Jonui Valančiui turnyre „Powerfight“

„Powerfight“ artėjant finišo tiesiosios link atsiranda vis daugiau gerbėjų, pasiryžusių žūtbūt stoti į ringą ir išmėginti savo jėgas ne tik prieš lygiaverčius priešininkus, bet ir prieš savo srities profesionalais vadinamus kovotojus. Puikus to pavyzdys – alytiškis Gytis Trukanavičius, užsimojęs muaythai kovos pirštinę mesti pačiam Jonui Valančiui.
Jonas Valančius
Jonas Valančius

G.Trukanavičius atstovauja Alytaus sporto klubui ,,Du vilkai“ ir neslepia treniruotis pradėjęs visai neseniai, todėl puikia technika ar įgūdžiais dar nesijaučia pasižymintis. Pasak vaikino, svarbiausia, ką jis turi – neišsemiama motyvacija ir noras tobulėti.

„Aš turiu kokretų tikslą ir nesiliausiu tol, kol jo neįgyvendinsiu. Į viršų kopiu mažais žingsneliais, tačiau užtikrintai. Labai dėkoju renginio organizatoriams už pasitikėjimą ir suteiktą progą stoti į ringą – ne prieš bet ką, o patį Joną Valančių“, – užsidegimo kupinu balsu komentavo G.Trukanavičius.

G.Trukanavičius apie tikslo siekimą prabilo ne veltui – vaikinas jau ilgą laiką bandė patekti į turnyro ,,Powerfight“ ringą, tačiau iki šiol visi bandymai buvo nesėkmingi.

Labai dėkoju renginio organizatoriams už pasitikėjimą ir suteiktą progą stoti į ringą – ne prieš bet ką, o patį Joną Valančių

Turnyro organizatoriai pasakoja atsimenantys daug tokių bandymų, tačiau kaskart atrinkdavę tik pačius stipriausius savo kategorijų sportininkus. Nepaisant to, liaudies išmintis pasitvirtino ir posakiui „Jei neįleidžia pro duris, lįsk pro langą“ įgavus kone realų pavidalą, į vaikino ryžtą ir užsispyrimą buvo atsižvelgta.

„Iš Gyčio ir jo trenerio teko sulaukti nemažai laiškų su prašymu dalyvauti turnyre. Į juos mandagiai atsakėme, kad šįkart sportininkų nebereikia, o dvikovų poros jau yra išrinktos. Tuomet Gytis mane pradėjo atakuoti skambučiais bei savo dvikovų vaizdo įrašais. Prieš tokį užsidegimą atsilaikyti nebesugebėjau“, – apie G.Trukanavičiaus bandymą patekti į turnyro ringą pasakojo Lietuvos muaythai sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas.

Renginio organizatoriai alytiškiui nusprendė suteikti ne tik galimybę pasirodyti, tačiau ir susigrumti su vienu iš pajėgiausių Lietuvos muaythai atstovų – Joną Valančių.

Dažnais atvejais pasiekimai dar nėra pagrindinis rodiklis, tad treniruosiuos lygiai taip pat įtemptai kaip pieš bet kurią kitą profesionalią kovą

„Jonas – labai perpektyvus Lietuvos kovotojas, visiems pažįstamas jau iš „Powerfight“ pirmtako „Bestfight“. Sportininkas jau ne kartą kovojo profesionaliose kovose, iš kurių daugumą laimėjo.

Džiaugiuosi tokiais auklėtinio pasiekimais ir nemanau, kad koks nors ringo naujokas sugebėtų jį įveikti“ – auklėtinio pergale įsitikinęs treneris M.Misiūnas.

Pasiteiravus Jono Valančiaus, ką jis mano apie tokį renginio organizatorių posūkį, jis buvo gan atviras, tačiau per dideliu pasitikėjimu savimi netryško.

„Žinau, kad į kovą stosiu su nežinomu ir daug pergalių savo sąraše neturinčiu varžovu. Iš vienos pusės, turėčiau kaip ir mėgautis tuo, kad laukia lengva ir daug jėgų nereikalaujanti kova. Tačiau iš kitos pusės – puikiai žinau, kad dažnais atvejais pasiekimai dar nėra pagrindinis rodiklis. Todėl prieš šią dvikovą treniruosiuos lygiai taip pat įtemptai kaip pieš bet kurią kitą profesionalią kovą“, – sakė J.Valančius.

„Įvyksianti dvikova – tai suteikta proga sužydėti naujam, arba nuvysti senam. Stebėdami ją, galutinai įsitikinsime ar nugalės patirtis ir technika, ar nenuvaldomas noras ir užsispyrimas“, – komentavo Lietuvos dvikovinio sporto legenda Romualdas Navickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius