-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 19

Kremlius valdo: į Latvijos ir Rusijos ledo ritulio mačą Rygoje buvo uždrausta įeiti su Lietuvos ir Ukrainos vėliavomis

Netikėta, apmaudu ir nesuprantama – taip komentuoja šeštadienio pavakarę Rygoje įvykusį incidentą su Lietuvos vėliava mūsų šalies pilietybę turintys žinomi broliai Nauris ir Normundas Maciai. Latvijos ledo ritulio rinktinės vadovų ir sirgalių kvietimu į „Ryga“ areną stebėti Latvijos ir Rusijos ledo ritulio rinktinių kontrolinį mačą ėję prieštaringai pas mus vertinami Lietuvos krepšinio aistruoliai N. ir N. Maciai buvo neįleisti su Lietuvos vėliava – jiems buvo liepta susivynioti lietuvišką trispalvę ir ją atiduoti apsaugai. Tik tuomet jie būtų galėję įžengti į areną stebėti mačo.
Nauris ir Normundas Maciai atsisakė nusiimti nuo pečių Lietuvos trispalvę, kad galėtų pamatyti ledo ritulio rungtynes
Nauris ir Normundas Maciai atsisakė nusiimti nuo pečių Lietuvos trispalvę, kad galėtų pamatyti ledo ritulio rungtynes

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

„Mes visiškai nesirengėme eiti į Latvijos ledo ritulio rinktinės varžybas, tačiau mus pakvietė federacija, prašė palaikyti ir gausūs rinktinės sirgaliai. Po rungtynių su Rusijos komanda mes turėjome pasidaryti bendrą fotosesiją su latvių ledo ritulininkais“, – apie situaciją pasakojo portalui 15min.lt  vienas iš brolių Nauris.

Lietuvos pasus turintys broliai į „Riga“ areną įžengė šeštadienį 16 val. užsirišę ant pečių trispalvę. Mačas turėjo prasidėti 17 valandą. Po poros minučių prie dviejų vyrų priėjo arenos apsaugos darbuotojai ir pranešė, jog arenos vadovybė nutarė, kad vyrai privalo nusiimti Lietuvos vėliavą. Motyvas – vyksta rungtynės tarp Latvijos ir Rusijos rinktinių ir kitų šalių vėliavų negali būti.

Iš arenos buvo išprašytas ir sirgalius, kuris buvo atsinešęs Ukrainos nacionalinę vėliavą

Taip penktadienį iš arenos buvo išprašytas ir sirgalius, kuris buvo atsinešęs Ukrainos nacionalinę vėliavą. Tadien latvių ir rusų laukė pirmoji kontrolinė akistata. 

„Mes atsisakėme susivynioti Lietuvos trispalvę. Esame savo valstybės patriotai, o juolab - niekas nieko net nebandė įžeisti. Atvykome palaikyti Latvijos rinktinės, bet esame lietuviai ir norėjome, kad mūsų šalies simbolis plazdėtų per varžybas“, – aiškino N.Macius.

Po reikalavimo „susivynioti“ vėliavą ir broliams Maciams atsisakius tai daryti, „Riga“ arenos vadovybė susirinko dar vienam trumpam pokalbiui, ką daryti su „išsišokėliais“.

„Prie mūsų po keliolikos minučių priėjo kažkas iš arenos vadovų ir pranešė, kad buvo pokalbis su Rusijos ledo ritulio federacijos prezidentu Vladislavu Tretjaku, kuris nenorėjo, kad ledo ritulio mače būtų svetimų šalių vėliavų. Tad arba mes paslepiame vėliavą, arba lauk. Mes išėjome iš arenos“, – kalbėjo Nauris.

Broliai Maciai tikino, kad visą šią situaciją filmavo ne viena Latvijos televizija, šiuo incidentu domisi latvių žurnalistai.

„Kai sugriuvo „Maxima“ Rygoje, visi latviai keikė lietuvius – jūs kalti, kad įvyko tragedija. O kaip dabar vadinti arenos vadovų poelgį, kai broliškos šalies vėliava yra menkinama, norint įsiteigti veikėjams iš Rusijos?, – kalbėjo Normundas Macius.

Latvijos ir Rusijos rinktinės rengiasi gegužės 9 dieną Baltarusijoje startuosiančiam pasaulio ledo ritulio čempionatui. Latviai balandžio 25-26 dienomis „Riga“ arenoje žais su Prancūzijos ledo ritulininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius