-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 04

Kriketo žaidėjo brolis konkurentą dėl moters pavertė teroristu

Australijos policija antradienį pareiškė kaltinimus kriketo žaidėjo Usmano Khawajos broliui dėl savo konkurento, su kuriuo jis varžėsi dėl vienos moters, melagingo apkaltinimo parengus „taikinių sąrašą“, išprovokavusį didelį kovos su terorizmu pareigūnų tyrimą.
Arsalanas Khawaja
Arsalanas Khawaja / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Australija Kriketas

39 metų Arsalanas Khawaja po Sidnėjaus teismo posėdžio buvo paleistas už užstatą. Jis kaltinamas klastojimu ir bandymu trukdyti teisingumui.

A.Khawajai pavyko įtikinti Australijos policiją, kad jo 26 metų kolega universitete Mohamedas Kameras Nizamdeenas dalyvavo sąmoksle nužudyti tuometinį šalies ministrą pirmininką Malcolmą Turnbullą.

Šri Lankoje gimęs doktorantas M.K.Nizamdeenas mėnesį praleido vienutėje atokiame griežto režimo kalėjime, kur buvo apklausiamas dėl tokių taikinių kaip M.Turnbullas, Sidnėjaus uosto tiltas ir Sidnėjaus operos rūmai.

Rugsėjo mėnesį jis galiausiai buvo paleistas, policijai supratus, kad minimas sąrašas neatitinka jo rašysenos. Vėliau kaltinimai jam buvo panaikinti.

„Mes teigsime, kad jis (M.K.Nizamdeenas) buvo planuotai ir apskaičiuotai pakištas. Motyvas iš dalies buvo asmeninė nuoskauda“, – žurnalistams sakė Naujojo Pietų Velso komisaro pavaduotojas Mickas Willingas.

Pasak jo, policija mano, kad pakišimą suorganizavo A.Khawaja ir kad jo motyvas buvo ginčas dėl moters.

Australijos policija dabar sako apgailestaujanti, kad areštavo ir laikė suimtą M.K.Nizamdeeną, ir apmokėjo jo teismo išlaidas. M.Willingas patvirtino, kad pavojaus visuomenei nėra.

M.K.Nizamdeenas, kuris jau grįžo į Šri Lanką, siekia kompensacijos.

Pakistane gimęs Usmanas Khawaja, kuris šį ketvirtadienį turi grįžti po traumos ir žaisti rungtynėse su Indija, paskelbė trumpą pareiškimą, kuriuo prašo privatumo, kol byla nagrinėjama.

„Tai spręsti policijai. Iš pagarbos procesui man nederėtų daugiau ką nors komentuoti“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius