Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 07

Krupeckaitė: pavyko įgyvendinti trečdalį savo planų

Po sprinto pasaulio rekordo ir penkių medalių iš dviejų Europos dviračių treko taurės etapų Simona Krupeckaitė pareiškė, kad su daug juodo darbo galima nušluostyti nosį ir technologijomis garsėjančių šalių atstovams. „Tačiau tai tik mano kelio pradžia“, – daug vilčių ateityje suteikė pasaulio čempionė.
Simona Krupeckaitė
Simona Krupeckaitė tikino, kad tik pradeda savo kelią. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Lietuva turi kuo didžiuotis. To įrodymas jau užfiksuotas protokole“, – apie pasaulio 200 m sprinto rungties rekordą pirmadienį specialioje spaudos konferencijoje kalbėjo S.Krupeckaitė. Lietuvė ne tik pagerino per 17 metų buvusį rusės Olgos Sliusarevos planetos rekordą, bet ir parsivežė penkis, tarp jų tris aukso, medalius.

„Už šiuos laimėjimus turiu padėkoti vieninteliam žmogui – savo vyrui ir treneriui Dmitrijui Leopoldui. Tai jis man padėjo ir parengė dar vieną spyrį visoms mano varžovėms“, – sakė ji. Pasakodama apie varžybas dviratininkė teigė, kad niekada nesijautė taip gerai.

„Nebuvo psichologinės įtampos, jaučiausi fiziškai ir morališkai pailsėjusi. Tikriausiai tai ir buvo  pergalės paslaptis, – sakė S.Krupeckaitė. – Daugelis šalių – Anglija, Prancūzija, Olandija, Vokietija – daug investuoja į technologijas, o mes ateiname ir be jų nušluostome visiems nosis. Esame maži, bet galingi. Susikaupę į kumštį galime parodyti, kas yra Lietuva.“

– Ką tokie pasaulio rekordai duoda?

– Nauda tik psichologinė – jauti pranašumą. Tai dar vienas įrodymas, kad esame stipriausi pasaulyje, kad mūsų treniruočių sistema veikia. Finansiškai? Už rekordus Tarptautinė dviračių federacija nieko nemoka.

– Sakėte, kad šie laimėjimai – tik trečdalis tų darbų, kuriuos tikitės nuveikti. Kokie kiti du trečdaliai?

– Pergalės gali niekada nesibaigti. Jų nebus gana. Man tai dar tik pradėtas kelias. Norisi dar užlipti ant apdovanojimų pakylos pasaulio čempionate ir olimpinėse žaidynėse.

– Kaip ilsėsitės?

– Ilsėsiuosi aktyviai. Treniruočių bus, bet ne tokios aktyvios. Iki artimiausių varžybų dar yra laiko. Rugsėjo mėnesį Pruškove vyks Europos čempionatas. Laiko pailsėti užteks.

– Kokio kito rekordo sieksite?

– Medalių skaičiaus spintoje (juokiasi).

„Planavome pagerinti būtent sprinto rekordą ir kryptingai dirbome, tačiau nesitikėjome, kad pavyks jį pasiekti taip greitai. Mums tai buvo staigmena, – kalbėjo S.Krupeckaitės treneris D.Leopoldas. – Ar pavyks išlaikyti tokią nuostabią sportinę formą iki 2012 metų Londono olimpinių žaidynių? Tobulėjimui ribų nėra. Londone būsime dar greitesni, labiau patyrę ir tikimės įgyvendinti svajonę – laimėti olimpinį medalį.“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Simona Krupeckaitė

S.Krupeckaitė ir jos šuo Banda

Anot jo, pasiekti rekordą padėjo daugybė faktorių – dieną prieš  rekordų siekti mėgino vyrai, tačiau buvo per šalta, o moterims dėl oro labiau pasisekė.

Po dviejų Europos taurės etapų Rusijoje dviratininkė gavo kvietimą startuoti prestižinėse treko sprinto rungties „Grand Prix“ varžybose Paryžiuje. „Ten buvo labai sunku, nes varžytis teko po varginančios kelionės, tačiau kai treneris keletą kartų pakėlė balsą ir atitinkamai nuteikė, laimėjau pusfinalyje ir finale. Labai tuo džiaugiausi“, – prisiminė S.Krupeckaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius