Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 15

Kūno kultūros mokytoja tapusi bėgikė Eglė Balčiūnaitė: „Moksleiviams pasakojau, kad sportas yra ne tik pergalės“

Legendinė krepšininkė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, pasaulio dviračių treko čempionė ir rekordininkė Simona Krupeckaitė ir viena perspektyviausių Lietuvos bėgikių, olimpietė Eglė Balčiūnaitė pradėjo kelionę po Lietuvos mokyklas, kuriose ves kūno kultūros pamokas moksleiviams, iškovojusiems pamoką su čempione kūrybinių darbų konkurse „10 žingsnių, kaip tapti čempionu“. Čempionių žygis prasidėjo vakarykščiu E.Balčiūnaitės, vykdančios socialinį projektą „Ateities čempionai, vizitu vienoje Joniškio rajono mokyklų.
Lietuvos čempionės bėgikės Eglės Balčiūnaitės treniruotė.
Lietuvos čempionės bėgikės Eglės Balčiūnaitės treniruotė. / Organizatorių nuotr.

Lietuvos vidutinių nuotolių jaunoji bėgikė E. Balčiūnaitė aplankė Gasčiūnų pagrindinės mokyklos šeštokus. Pasak jauniausios projekto „Ateities čempionai“ dalyvės, susitikimas su konkurso nugalėtojais  buvo itin jaukus, o moksleivius labiausiai domino čempionės iškovotų medalių kiekis, treniruočių krūvis ir pobūdis bei kaip atrodo sportininkės kasdienybė.

„Moksleiviams pasakojau, kad sportas yra ne tik pergalės, bet iš esmės gyvenimo būdas, o aktyvesnės gyvensenos teikiami privalumai padeda ugdyti tvirtesnę asmenybę. Ruošdamasi naujam savo vaidmeniui, būti trenere, parinkau moksleiviams tuos bėgimo pratimus, kurie man pačiai maloniausi, todėl itin džiugino nuoširdus jų užsidegimas atlikti juos kuo taisyklingiau ir puikus jų pasirodymas“, – įspūdžiais dalinosi čempionė.

Susitikimo su moksleiviais metu E. Balčiūnaitė apdovanojo moksleivius specialiais projekto marškinėliais, dalinosi su jais naudingais patarimais bei savo sportinėmis paslaptimis. Pamokai pasibaigus, jos dalyviai susėdo bendriems sveikatingumo pietums, kurių metu jaunoji čempionė įteikė projekto „Ateities čempionai“ atmintines.

Bendro sportininkių ir UAB „Vesiga“ projekto „Ateities čempionai“ konkurso pagrindinį prizą, pamoką su čempione, Gaščiūnų pagrindinės mokyklos mokiniai išsikovojo sukurdami filmuką, kuris visas tris projekto sporto žvaigždes sužavėjo savo įtaigumu bei stipria motyvacija.

Likusius konkurso laureatus jau netrukus aplankys ir kitos projekto dalyvės, kurios šiuo metu derinasi tinkamiausią pamokos laiką su mokyklomis. S. Krupeckaitė savo sportinėmis paslaptimis dalinsis su Vilniaus ir Pasvalio moksleiviais, o J. Štreimikytė-Virbickienė aktyvesnei gyvensenai ir sportiškesniam laisvalaikiui bandys įkvėpti Lazdynų raj. ir Juodkrantės moksleivius.

Trijų kartų čempionių skelbto konkurso metu moksleivių buvo prašoma kūrybiškai pristatyti viziją, kokių taisyklių, principų ar normų turėtų laikytis kiekvienas, siekiantis tapti čempionu. Laureatėmis paskelbtos penkios mokyklos: 5-6 klasių grupės – Joniškio raj. Gasčiūnų pagrindinės mokyklos šeštokai; 7-8 klasių kategorijos – Pasvalio Svalios pagrindinė mokykla, kuriai pamoką su čempione iškovojo septintokų parengtas darbas;  9-10 klasių grupėje – Lazdijų raj. savivaldybės Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazija. Papildomos kategorijos „Už taiklumą“ laureate tapo Juodkrantės L.Rėzos jūrų kadetų mokyklą, o kategorijoje „Už kūrybiškumą“ laureate tapo Vilniaus Minties gimnazija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius