Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 20

Kurčiųjų olimpinės žaidynės – lietuviai šluoja pergales visuose frontuose

Samsune vykstančiose Kurčiųjų olimpinėse žaidynėse antroji diena buvo sėkminga Lietuvos delegacijai. Pergales šventė paplūdimio tinklininkės, moterų bei vyrų krepšinio rinktinės, į kitą etapą be vargo pateko ir stalo tenisininkai.
Ingrida Milkintaitė ir Birutė Aleknavičiūtė
Ingrida Milkintaitė ir Birutė Aleknavičiūtė / Augusto Četkausko nuotr.

Paplūdimio tinklinis

Diena lietuviams prasidėjo paplūdimio tinklinio aikštyne. Birutė Aleknavičiūtė ir Ingrida Milkintaitė 21:14, 21:16 nugalėjo pajėgias Rusijos tinklininkes Elizavetą Alexeevą ir Eleną Petrovną Kharchevnikovą.

B.Aleknavičiūtė ir I.Milkintaitė yra vienos iš turnyro favoričių. Lietuvės prieš ketverius metus Sofijoje iškovojo sidabrą ir tapo čempionėmis prieš metus vykusiame pasaulio čempionate.

Penktadienį lietuvės susitiks su Ganos atstovėmis Victoria Aggrey ir Mercy Amoah. Šeštadienį lietuvių lauks paskutinės grupės rungtynės su Venesuela.

Trenerio Pauliaus Matulio komentaras: „Lengva tikrai nebuvo, nors gali taip pasirodyti. Rusės nepataikė nemažai padavimų ir darė klaidų. Mes geriau priėmėme kamuolius ir tai lėmė pergalę. Mūsų padavimai buvo tikslesni ir stipresni. Tačiau kitame mače viskas gali būti atvirkščiai. E.Kharchevnikova yra labai patyrusi ir viena ima daugiau nei pusę aikštelės. Jos per ją ir žaidė, nes jos partnerė yra nauja. Svarbiausia neduoti įsižaisti lyderei. Tai pavyko, tačiau tai dar nieko nereiškia.“

Krepšinis

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė užtikrintai 87:55 (21:12, 20:8, 28:14, 18:21) nugalėjo šeimininkės Turkijos rinktinę.

Pirmąją dieną su Venesuelos rinktine vargusi Lietuvos rinktinė su turkais žaidė daug užtikrinčiau. Jau po pirmosios rungtynių dalies lietuviai pirmavo 41:20 ir liūdino vietos sirgalius, kurių daugumą sudarė vaikai. Ketvirtąjį kėlinį 21:18 laimėjo turkai, tačiau Lietuvos rinktinės pergalė nesusvyravo.

Viltį praradę turkai kovojo kietai ir traumavo net kelis Lietuvos žaidėjus. Rimčiausiai nukentėjo jauniausias komandos narys Laurynas Sankauskas.

Nesustabdomai rungtyniavo Gediminas Žukas, kuris jau per du kėlinius buvo surinkęs 18 taškų, o iš viso aikštę paliko su 26 taškais. Dvigubą dublį – 10 taškų ir 15 atkovotų kamuolių – pridėjo Karolis Birieta.

Augusto Četkausko nuotr./Karolis Birieta
Augusto Četkausko nuotr./Karolis Birieta

Antrąją pergalę iškovojusi Lietuvos rinktinė A grupėje pakilo į antrąją vietą.

Penktadienį Lietuvos krepšininkai susitiks su Lenkijos rinktine, kuri nugalėjo Turkiją, bet nusileido Graikijai.

Trenerio Algimanto Šato komentaras: „Varžovas nebuvo silpnas, bet sugebėjome neutralizuoti jų lyderius. Jų pagrindinis žaidėjas Volkanas Koclu pelnė vos vieną tašką. Mes greitai puolėme ir laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 53-44. Gynyboje gerai sudirbome, nors buvo ir smulkių klaidelių. Gediminas Žukas šiandien viską gerai padarė, o Arvydas Bareikis gerai vadovavo komandai. Rungtynių pabaigoje turkai sutraumavo mūsų tris žaidėjus, bet manau, kad mūsų medicinos korpusas juos atstatys.“

Lietuva: G.Žukas 26, A.Zenevičius 15, M.Vainius, M.Vaičiulis ir K.Birieta po 10, A.Bareikis 7, J.Navlickas 5, A.Kubilius 4.

Turkija: B.Dursunas 11, S.Citlakas ir A.Avci po 9.

Augusto Četkausko nuotr./Algimantas Šatas
Augusto Četkausko nuotr./Algimantas Šatas

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė 75:38 (26:14, 8:7, 20:9, 21:8) palaužė Italijos rinktinę.

Nors rezultatas įtikinantis, trenerių štabas neturėjo daug laiko eksperimentams, nes italės du kėlinius rodė charakterį. Visgi, paskutiniuose dviejuose kėliniuose rinko tik po 9 ir 8 taškus.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje žaidė komandos kapitonė Jurgita Šegždaitė, kuri surinko 14 taškų. Ramunė Eskertaitė pridėjo 12-a.

Augusto Četkausko nuotr./Jurgita Šegždaitė
Augusto Četkausko nuotr./Jurgita Šegždaitė

Penktadienį lietuvės susitiks su lenkėmis, kurios nusileido Italijai.

Lietuvos rinktinė A grupėje išsaugojo pirmąją vietą.

Trenerės Linos Dambrauskaitės komentaras: „Kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjome tik vienu kamuoliu 43:42. Prastai. Tikėjomės lengvesnių rungtynių. Italės sugebėjo primesti savo žaidimą ir mes tris kėlinius turėjome vargo. Norėjome su šiuo varžovu daug ką išbandyti, bet rungtynių metu pamatėme, kad neturime tokios prabangos. Ką bandėme, tas neišėjo. Merginos nenorėjo dirbti gynyboje. Reikėjo net trijų kėlinių įsivažiuoti. Kiekvienas varžovas nori įkąsti.“

Lietuva: J.Šegždaitė 14, R.Eskertaitė 12, D.Naruševičiūtė 11, G.Jocytė 10, J.Burbaitė-Mačiulienė ir G.Valaitytė po 8, A.Milašauskaitė 5, S.Bareikienė 4, A.Žegytė 3.

Italija: S.Sorrentino 13, G.Sautariello ir S.Cascio po 6.

Augusto Četkausko nuotr./Gabrielė Valaitytė
Augusto Četkausko nuotr./Gabrielė Valaitytė

Stalo tenisas

Lietuvos vyrų stalo teniso rinktinė, kuriai atstovavo Gintautas Juchna, Deividas Takinas, Viktoras Narkevičius ir Kęstutis Žižiūnas pirmąją dieną grupėje iškovojo visas tris pergales.

Pirmoje akistatoje G.Juchna, D.Takinas ir K.Žižiūnas užtikrintai 3:0 (3:0, 3:0, 3:0) nugalėjo Lenkijos stalo tenisininkus.

Antrame mače lietuviai 3:0 neturėjo didelio vargo ir su Kazachstano atstovais.

Trečiajame mače su Bulgarija D.Takinas, G.Juchna ir V.Narkevičius šventė pergalę 3:0 (3:2, 3:0, 3:0).

Ketvirtfinalyje penktadienį lietuvių lauks Ukrainos rinktinė, kuriai Lietuva yra pralaimėjusi Europos čempionato finale.

Trenerio Algirdo Majorovo komentaras: „Rezultatai panašūs, bet visi susitikimai buvo skirtingi. Su Lenkija dar ryte buvome susikaustę, bet varžovai buvo pažįstami. Tik gavome siurprizą iš organizatorių. Turėjome žaisti su kinietiškais kamuoliukais, o žaidėme su japoniškais. O jie labai skiriasi. Tačiau prisitaikėme ir laimėjome. Su Kazachstanu gerai startavo G.Juchna, D.Takinas nugalėjo jų svarbų žaidėją ir tai buvo lemiamas taškas. Su bulgarais žaidėme jau galvodami apie rytojų, o jie irgi labai nesipriešino.“

Penktadienį Samsune pradės varžytis Lietuvos orientavimosi sporto atstovai.

Augusto Četkausko nuotr./Gintautas Juchna, Viktoras Narkevičius, Deividas Takinas ir Algirdas Majorovas
Augusto Četkausko nuotr./Gintautas Juchna, Viktoras Narkevičius, Deividas Takinas ir Algirdas Majorovas

Kurčiųjų olimpinės žaidynės

Kurčiųjų olimpinės žaidynės dar vadinamos tyliosiomis, nes čia varžosi klausos negalią turintys sportininkai. Atletai turi geresne savo ausimi turėti 55 decibelus siekiantį kurtumą. Jokie pagerinantys klausą aparatai varžybų metu nėra leistini, kad visi dalyviai galėtų varžytis lygiomis sąlygomis.

Į Samsuną suplaukė net 3105 atletai iš 97 pasaulio šalių, kuriuos lydi dar 3000 sirgalių. Žaidynės vyks net 14 dienų, per kurias išvysime 21-os sporto šakos varžybas.

Lietuviai varžysis septyniose sporto šakose – krepšinio, paplūdimio tinklinio, orientavimosi sporto, badmintono, imtynių, stalo teniso ir lengvosios atletikos.

Pirmą kartą Kurčiųjų žaidynės buvo surengtos dar 1924-aisiais Paryžiuje. Šios žaidynės pagal savo gyvavimo istoriją nusileidžia tik olimpinėms žaidynėms.

Samsuno vasaros žaidynės prasidės liepos 18 dieną ir baigsis liepos 30-ąją. Lietuvai atstovaus net 46 sportininkai, kurie varžysis septyniose sporto šakose.

Lietuvos delegacijoje yra tik 8 nariai, kuriems tai debiutinės Kurčiųjų olimpinės žaidynės. Dauguma jų į žaidynes vyksta antrą ar trečią kartą. orientavimosi sporto atstovas Tomas Kuzminskis ir krepšininkai Sonata Bareikienė ir Robertas Puzinas – jau šeštąjį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius