Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 21

Kurčiųjų olimpinėse žaidynėse – pirmieji lietuvių medaliai

Trečiąją Kurčiųjų olimpinių žaidynių dieną Samsune lietuviai užsikabino ant kaklo pirmuosius medalius. Bronzą iškovojo Lietuvos stalo teniso rinktinė. Pergalingą kelią grupės varžybose tęsia vyrų ir moterų krepšinio rinktinės.
Lietuvos stalo teniso rinktinė
Lietuvos stalo teniso rinktinė / Augusto Četkausko nuotr.

Stalo tenisas

Lietuvos stalo teniso rinktinė pakartojo prieš ketverius metus Sofijoje pasiektą rezultatą. Gintautas Juchna, Deividas Takinas, Kęstutis Žižiūnas ir Viktoras Narkevičius komandinėse varžybose pasipuošė bronzos medaliais.

Penktadienį lietuviai ketvirtfinalyje 3:1 (0:3, 3:0, 3:2, 3:1) palaužė Ukrainos rinktinę, o pusfinalyje 0:3 (2:3, 0:3, 0:3) nusileido Kinijos stalo tenisininkams.

Rinktinės treneris Algirdas Majorovas: „Ketvirtfinalyje pergalę nulėmė geras Kęstučio Žižiūno žaidimas, jis praktiškai iškovojo lemiamą mačą. Tada jau Gintautas Juchna užbaigė darbą. Labai džiaugėmės, užsitikrinę medalį. Pusfinalyje Gintautas pralaimėjo pirmąjį mačą ir tai nulėmė visos serijos eigą. Darėme, ką galėjome, bet to neužteko.“

Lietuvos rinktinės lyderis Gintautas Juchna apgailestavo, kad kovoje dėl finalo po pirmųjų dviejų laimėtų setų prarado iniciatyvą: „Mane pagavo ant padavimo. Pamatė, kad negaliu jo įveikti padavimuose ir prasidėjo problemos. Taip praradau labai daug taškų – pirmas setas, antras setas ir susikausčiau.“

„Bronza visgi labai brangi. Aišku, visada norisi aukštesnės vietos, bet yra kaip yra. Turime tuo džiaugtis. Dar laukia vienetai, bet ten bus dar sunkiau, prisidės daugiau varžovų. Daug nulems ir burtai“, – apie dar Samsune laukiančias kovas kalbėjo G.Juchna.

Kurčiųjų olimpinėse žaidynėse lietuviai dar pasirodys vyrų dvejetų ir vienetų varžybose.

Augusto Četkausko nuotr./Lietuvos stalo teniso rinktinė
Augusto Četkausko nuotr./Lietuvos stalo teniso rinktinė

Krepšinis

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė 97:68 (21:20, 29:15, 22:12, 25:21) sutriuškino Lenkiją ir įsirašė trečiąją pergalę A grupėje.

Intriga buvo gyva tik pirmajame kėlinyje, kuriame vyko lygus žaidimas, bet lietuvaičiai įsibėgėjo ir šventė užtikrintą pergalę.

Lietuvius į pergalę ir vėl vedė puolimo mašina Gediminas Žukas, kuris surinko net 32 taškus ir atkovojo 7 kamuolius.

Antrose rungtynėse iš eilės dvigubą dublį surinko Karolis Birieta – 14 taškų ir 12 atkovotų kamuolių.

Lietuvos rinktinei dėl traumos, patirtos rungtynėse su Turkija, negalėjo padėti Arūnas Kubilius. Krepšininkas nepasirodys ir likusiose grupės rungtynėse.

Augusto Četkausko nuotr./Gediminas Žukas
Augusto Četkausko nuotr./Gediminas Žukas

Trečią pergalę iškovojusi Lietuvos rinktinė yra vienvaldė A grupės lyderė. Sekmadienį grupės rungtynėse lietuviai žais su Taivanio rinktine, kuri jau patyrė tris pralaimėjimus.

Trenerio Algimanto Šato komentaras: „Džiugina mažėjantis klaidų skaičius, nors pirmajame kėlinyje padarėme net šešias. Pusantro kėlinio kai kurie snaudė. Tik nuo antro kėlinio vidurio viskas stojo į savo vietas. Laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių ir padarėme 23-is greitus puolimus. G.Žukas nežinau, ką valgo, bet žaidžia gerai. Arvydas Bareikis gal daug taškų ir nepelno, bet atliko net 13 rezultatyvių perdavimų. Visi gerai padirbėjo, problema tik dar traumuotas Robertas Puzinas ir iškritęs A.Kubilius.“

Lietuva: G.Žukas 32, A.Zenevičius 15, K.Birieta 14, R.Puzinas ir L.Gužauskas po 8, M.Vainius ir L.Laurinaitis po 5, A.Bareikis ir M.Vaičiulis po 4, J.Navlickas 2.

Lenkija: W.Inglotas 15, J.Wania ir M.Kačmarekas po 12.

Augusto Četkausko nuotr./Andrejus Zenevičius
Augusto Četkausko nuotr./Andrejus Zenevičius

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė nerezultatyviose rungtynėse 54:34 (15:16, 9:9, 17:6, 13:4) nugalėjo Lenkiją.

Pirmąjį kėlinį minimalia persvara laimėjo lenkės, o antrajame tęsėsi atkakli kova. Po didžiosios pertraukos lietuvės į aikštę išėjo daug drąsiau, spaudė varžoves gynyboje ir laimėjo ketvirtį 17:6. Ketvirtajame kėlinyje palūžusios lenkės pelnė vos 4 taškus.

Pagrindine lietuvių pergalės kalve tapo Justina Burbaitė-Mačiulienė, kuri pelnė 17 taškų.

Lietuvės su trimis pergalėmis yra A grupės lyderės. Paskutinėse grupės rungtynėse Lietuva sekmadienį susitiks su Kinija, kuri rikiuojasi trečia.

Trenerės Linos Dambrauskaitės komentaras: „Tai buvo pačios prasčiausios rungtynės žaidynėse. Aišku, galima ieškoti pasiteisinimų, pavyzdžiui, nauja salė, bet pataikymo procentas labai blogas. Tokių dalykų neturėtų būti. Baudų pataikymas tik 33 proc. Viskas važiuoja žemyn. Galbūt jos per daug ima į galvą viską. Pirmą pusę pralaimėjome tašku ir reikėjo įdėti daug pastangų, kad pakeistume rungtynių eigą. Išskirčiau tik Justiną, kuri dvi dienas miegojusi šiandien iššovė. Norisi ir stabilių lyderių. “

Lietuva: J.Burbaitė-Mačiulienė 17, G.Valaitytė 7, D.Naruševičiūtė ir A.Žegytė po 6, S.Bareikienė ir R.Eskertaitė po 4, A.Milašauskaitė ir J.Šegždaitė po 3, G.Jocytė ir D.Šerelytė po 2.

Lenkija: M.Dobejko 19, A.Zelent 8.

Augusto Četkausko nuotr./Justina Burbaitė-Mačiulienė
Augusto Četkausko nuotr./Justina Burbaitė-Mačiulienė

Orientavimosi sportas

Penktadienį Samsune varžybų maratoną pradėjo ir Lietuvos orientavimosi sporto atstovai. Sprinto distancijoje lietuviams iškovoti medalių nepavyko.

Vyrų varžybose jau šeštosiose olimpinėse žaidynėse dalyvaujantis Tomas Kuzminskis užėmė ketvirtąją vietą (17:51 min), o Mantas Volungevičius liko šeštas (18:02).

Moterų varžybose Judita Volungevičienė finišavo aštunta (18:27), Gedvilė Diržiūtė devinta (18:39), o Sandra Lukošienė buvo diskvalifikuota.

Tiek vyrų, tiek moterų varžybose aukso medaliais pasipuošė Rusijos atstovai.

Trenerio Laimio Drazdausko komentaras: „Nusivylimo yra. Likome be medalių šiandien. Tačiau sprintas yra sunki rungtis, svarbu greitis. Dar reiks panagrinėti žemėlapį. Dar turime vilčių kitose distancijose, miškuose bus daugiau mums palankių veiksnių. Čia svarbiausia greitis.“

Lietuvos orientavimosi atstovai Samsune dar dalyvaus vidutinės ir ilgosios distancijos varžybose.

Augusto Četkausko nuotr./Tomas Kuzminskis
Augusto Četkausko nuotr./Tomas Kuzminskis

Paplūdimio tinklinis

Lietuvos paplūdimio tinklininkės Birutė Aleknavičiūtė ir Ingrida Milkintaitė grupės varžybose įsirašė antrąją pergalę.

Į susitikimą neatvyko varžovės iš Ganos Victoria Aggrey ir Mercy Amoah ir lietuvėms buvo įskaityta techninė pergalė.

Šeštadienį paskutiniame grupės mače lietuvės susitiks su venesuelietėmis Carmen Cecilia Cordero ir Anyelis Perez.

Augusto Četkausko nuotr./Birutė Aleknavičiūtė ir Ingrida Milkintaitė
Augusto Četkausko nuotr./Birutė Aleknavičiūtė ir Ingrida Milkintaitė

Šeštadienį Kurčiųjų olimpinėse žaidynėse pasirodys ir imtyninkas Mantas Kazimieras Sinkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius