Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 20

Lance'as Armstrongas sumokėjo 5 mln., kad išvengtų 100 mln. baudos

Lance'as Armstrongas sutiko sumokėti 5 mln. dolerių (4 mln. eurų) JAV vyriausybei, kad išvengtų ilgalaikio teismo, kurio nutartis galėtų jam kainuoti 100 mln. dolerių (81 mln. eurų).
Lance'as Armstrongas
Lance'as Armstrongas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

46 metų amerikietis yra kaltinamas sukčiavimo dėl dopingo, kuriuo slapta piktnaudžiavo didžiąją savo karjeros dalį atstovaudamas JAV dviračių komandai „US Postal Service“.

L.Armstrongas neteko septynių „Tour de France“ lenktynių titulų ir buvo diskvalifikuotas visam gyvenimui 2012 metais dėl draudžiamų medžiagų vartojimo.

„Džiaugiuosi, kad išsprendžiau šį reikalą ir galėsiu judėti savo gyvenime toliau“, – sakė L.Armstrongas.

Jam nepavyko sustabdyti teismo proceso praėjusiais metais, tad gegužės 7 dieną Vašingtone turėjo pajudėti jo byla.

Ketvirtadienį išplatintame pareiškime jis teigė, esą patenkintas, sutaręs dėl taikos su „Postal Service“ bendrove, nors abejojo jos teisinių ieškinių sąžiningumu.

Džiaugiuosi, kad išsprendžiau šį reikalą ir galėsiu judėti savo gyvenime toliau.

„Nuo 2013 metų priėmiau visišką atsakomybę dėl savo klaidų, ir bandžiau atlyginti, kur tai įmanoma, – sakė L.Armstrongas. – Aš atidaviau širdį „Postal“ dviračių komandai ir visada didžiavausi vilkėdamas jos aprangą – raudoną, baltą ir mėlyną su ereliu ant krūtinės, kai varžiausi „Tour de France“. Tie prisiminimai man daug reiškia.

Aš noriu judėti į priekį, atsiduoti daugybei gerų dalykų savo gyvenime – savo penkiems vaikams, savo žmonai, savo tinklalaidei, keliems rašymo ir video projektams, savo darbui, kaip išgyvenusiam vėžio ligą, taip pat aistrai sportui ir varžyboms.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lance'as Armstrongas „Tour de France“ varžybose (2004 m.)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lance'as Armstrongas „Tour de France“ varžybose (2004 m.)

Ieškinį prieš L.Armstrongą 2010 metais pateikė jo buvęs komandos draugas Floydas Landisas, o 2013 metais prisidėjo ir vyriausybė.

F.Landisas, iš kurio buvo atimtas 2006 metų „Tour de France“ titulas dėl draudžiamų medžiagų, gali gauti 25 proc. sutartinės atlygio sumos. L.Armstrongas taip pat sutiko sumokėti 1,65 mln. dolerių, kad padengtų F.Landiso teisines išlaidas.

Šis dviratininkas kaltino L.Armstrongą, jog šis ir jo komanda kenkė vyriausybei, vartodamas dopingą, nors važiavo su valstybės kontroliuojančios pašto įmonės reklama.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lance'as Armstrongas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lance'as Armstrongas

„US Postal Service“ komanda varžėsi nuo 1996 iki 2004 metų, o L.Armstrongas laimėjo septynis „Tour de France“ titulus 1999-2005 metais.

Komandai buvo skirta apie 32 mln. dolerių parama nuo 2000 iki 2004 metų, o vyriausybė teoriškai galėjo prisiteisti net 100 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius