Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2012 01 17

Lankininkų varžybose Vilniuje – naujas Lietuvos rekordas

Savaitgalį Lietuvos lankininkai rinkosi į Vilniaus LSK klubo rengiamą turnyrą „LSK uždarų patalpų taurė 2012“. Pirmosios 2012 metais Lietuvoje surengtos šaudymo iš lanko varžybos pažymėtos nauju Lietuvos rekordu.
Šaudymas iš lanko
Šaudymas iš lanko / Organizatorių nuotr.

Olimpinių lankų grupėje kova buvo ypač atkakli. Finale susitiko vilniečiai Kęstutis Timinskas ir Gytenis Janušas, o bronziniame finale kovojo broliai Adamas ir Adrianas Kovalevskiai. Abejose dvikovose prireikė 1 šūvio persišovimo, po kurio paaiškėjo, kad pirmojo taurės etapo nugalėtoju tapo G.Janušas, antrą vietą užėmė K.Timinskas, o trečią – Adrianas Kovalevskis.

Skriemulinių lankų grupėje konkurencija buvo pati didžiausia, tačiau joje tradiciškai triumfavo kaunietis Vladas Šigauskas, kuris finale įveikė vilnietį Mindaugą Baranauską. Bronzos medalis atiteko Valerijui Denisovui, o ketvirtą vietą užėmė Jonas Ivancevičius.

Paprastų ir tradicinių lankų grupėje varžybas laimėjo Nerijus Švedas, kuris kvalifikacijoje užfiksavo ir naują Lietuvos rekordą. Antrąja vieta tenkinosi Mindaugas Junevičius, o trečioje vietoje liko Arnoldas Jurgaitis.

Olimpinių lankų jaunių grupėje ir vėl įtikinamą pergalę iškovojo jaunasis LSK klubo auklėtinis Mantas Linka, kuris finale nugalėjo Tomą Juškevičių, o mažajame finale Juliana Semionova nugalėjo Ugnių Kliuką.

„LSK uždarų patalpų taurės 2012“ turnyras bus rengiamas keliais etapais – dalyviai kiekviename etape už užimtas vietas gaus įskaitinius taškus, sezono pabaigoje daugiausiai taškų surinkęs dalyvis laimės LSK taurę.

Po dviejų savaičių taikliausi Lietuvos lankininkai išvyksta į Latvijos miestą Ventspilį, kuriame vyks Baltijos šalių čempionatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius