-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos sporto nutarimas įsiutino Kremliaus propagandistę

Lietuvos futbolo rinktinė jau buvo susidūrusi su dilema dėl Baltarusijos. Dabar Latvijos parlamentas priėmė įstatymą, kuris išlaisvina savo šalies nacionalines rinktines dėl žaidimo su Rusijos ir Baltarusijos komandomis.
Marija Zacharova apkaltino Latviją nacizmu, kai buvo priimtas įstatymas Latvijos rinktinėms nežaisti rungtynių su Rusijos ir Baltarusijos nacionalinėmis komandomis.
Marija Zacharova apkaltino Latviją nacizmu, kai buvo priimtas įstatymas Latvijos rinktinėms nežaisti rungtynių su Rusijos ir Baltarusijos nacionalinėmis komandomis. / „Scanpix“ nuotr.

Latvijos Saeima (Seimas) priėmė sporto įstatymo pataisas, pagal kurias Latvijos rinktinėms nebus leidžiama žaisti su karą vykdančios Rusijos ir jai padedančios Baltarusijos nacionalinėmis komandomis.

Tai galios ir tuo atveju, jei šalių-agresorių komandos pasirodytų varžybose neutraliu statusu.

Įstatymas taip pat apima nutarimą, jog negalima ir organizuoti komandinių sporto varžybų (suaugusiųjų ir jaunimo), kuriose dalyvautų Rusijos ar Baltarusijos nacionalinės rinktinės su savo vėliavomis ar neutraliu statusu.

Įstatymas paremtas argumentu, jog Rusija dažnai naudoja sportą savo politiniams tikslams, taip naudodama „minkštąją galią“, siekdama išlaikyti ryšius su kai kuriomis šalimis per sportą.

Be to, taip Latvija siekia išreikšti solidarumą su Ukraina, kuri jau beveik dvejus metus kenčia nuo rusų bombų.

Marija Zacharova pažėrė kaltinimų

Į latvių nutarimą per propagandinį „Sport-express“ dienraštį iškart reagavo Kremliaus ruporė Marija Zacharova.

„Tai rasizmo apraiška – neapykanta nacionalinei rasei. Atviras nacizmas“, – pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marija Zacharova
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marija Zacharova

Primename, kad anksčiau okupavusi Moldovos, Sakartvelo ir Ukrainos teritorijas, Rusija 2022 metų vasario 22 dieną įvedė savo kariuomenę į Ukrainą ir intensyviai bombarduoja šios šalies miestus bei žmones.

Lietuviams vienas galvosūkis išsisprendė savaime

Neseniai galvosūkį dėl rungtynių su Baltarusija sprendė Lietuvos futbolo federacija.

Lietuvos rinktinė turėjo žaisti dvejas pereinamąsias rungtynes Tautų lygoje su baltarusiais kovo mėnesį, nors to nenorėjo ir ieškojo būdų kaip išvengti mačų su diktatoriaus valdoma valstybe, bet tuo pačiu nerimavo dėl UEFA sankcijų.

Ši problema išsisprendė, kai dėl suspenduotos Rusijos rinktinės Baltarusijos komandai atsirado galimybė likti C divizione be pereinamųjų rungtynių, o Lietuvos futbolininkai gavo naują varžovą – Gibraltarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius