Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 01

Laura Asadauskaitė: „Per vieną dieną mane apdrabstė purvais ir padarė gobšuole“

„Per vieną dieną iš olimpinės čempionės tapau visuomenės priešu ir didžiausia gobšuole. Nesuprantu, kam reikėjo ir kas norėjo mane tokią „nupaišyti“ prieš visą šalį “, – portalui 15 min.lt nelinksmai kalbėjo Londono olimpinių žaidynių čempionė penkiakovininkė Laura Asadauskaitė.
Laura Asadauskaitė
Laura Asadauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jau šios savaitės pabaigoje – penktadienį Londono olimpiadoje medalius iškovoję penki mūsų šalies olimpiečiai dovanų iš Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) gaus automobilius.

Tai LTOK padėka už Londone iškovotus medalius. Penkiakovininkei L.Asadauskaitei, plaukikei Rūtai Meilutytei bei kanojininkui Jevgenijui Šuklinui spalio 5 dieną atiteks 5-osios klasės BMW sedanai, o imtynininkui Aleksandrui Kazakevičiui ir boksininkui Evaldui Petrauskui – 3-iosios klasės BMW sedanai.

Prieš savaitę L. Asadauskaitė pateko į  daug kalbų sukėlusį skandalą: buvo teigiama, jog praėjusių metų sportininke išrinktai penkiakovininkei netiko už olimpinį auksą LTOK skiriama dovana – 204 tūkst. litų kainuojantis penktos klasės BMW automobilis. Vietoj šio modelio atletė paprašė jai nupirkti BMW „Gran Turismo“, kurio kaina 282 tūkstančių litų.

Apie tokius sportininkės norus LTOK vykdomojo komiteto posėdyje informavo generalinis sekretorius Vytautas Zubernis.

„Ilsėjomės su šeima Turkijoje – pradėjo skambinti žurnalistai ir klausinėti apie kažkokius mano skundus, norus, mašinas. Pradžioje nieko nesupratau. Bet po to, kai viską man paaiškino, pasijaučiau pažeminta ir apdrabstyta purvais. Juk  nieko panašaus nebuvo – viskas yra nesąmonė“, – pasakojo Londono žaidynėse auksą iškovojusi 28-erių L. Asadauskaitė.

Kas yra nesąmonė? Jūs neprašėte pakeisti automobilį?, – 15 min.lt. paklausė L.Asadauskaitės.

– Dar iki mūsų išvykos į Turkiją ir LTOK vykdomojo komiteto pasitarimo visiems buvo pranešta, jog jokių  mašinų keitimų nebus. Apie tai LTOK vadovus informavo bendrovė „Krasta auto“,  kuri pardavė Olimpiniam komitetui tuos BMW. Aš nežinau, kam reikėjo šią istoriją pasakoti, jei ji jau tuomet buvo „nurašyta“. Buvau parodyta kaip tikra gobšuolė, nors dar rugsėjo 11 dieną atsisakiau idėjos keisti mašinas ir jokiais įžeidimais ar arogantiškais pasisakymais nesimėčiau.

Bet po to, kai viską man paaiškino, pasijaučiau pažeminta ir apdrabstyta purvais.

Įsižeidėte?

– Nemalonu. Per dieną nubraukta viskas... Nieko nepadariau, o tapau blogietė. Nebuvo jokio skundo, jokių kaprizų – tačiau kažkam reikėjo mane apjuodinti. Aš netekau žado... Visą šią istoriją pasakojo LTOK vadovai: tie žmonės, kurie privalo rūpintis sportininkais, būti jų draugais. LTOK sugebėjo mane sukiršinti su visuomene – tapau priešu.

Po automobilių įteikimo ceremonijos greitai įvyks kitas labai svarbus šalies olimpiniam judėjimui įvykis – LTOK prezidento rinkimai. Kurį iš kandidatų palaikytumėte?

– Manau, kad Virgilijus Alekna nusipelnė būti LTOK prezidentu. Žmogus, kuris tikrai gerai reprezentavo Lietuvą pasaulyje ir ją galėtų reprezentuoti toliau. Manau, Virgiui vadovaujant tokių istorijų, kuri įvyko su manimi, tikrai nebus. Nors aš girdėjau, jog į LTOK vadovo postą kandidatuoja tik du žmonės – V.Alekna ir Daina Gudzinevičiūtė, nesuprantu, kodėl daugiau nėra norinčių pakovoti dėl prezidento kėdės. Mano galva, Lietuvoje yra ne vienas padorus žmogus, kuris  galėtų pakeisti LTOK vadovo kėdėje Artūrą Poviliūną.

Norite sužinoti daugiau sporto naujienų, pamatyti išskirtinių  kadrų ir vaizdo įrašų, ar dalyvauti diskusijose bei konkursuose? Prisijunkite prie mūsų socialiniame tinkle „Facebook“ – 15min Sportas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius