Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 23

Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė praleis pirmąjį pasaulio taurės etapą

Vasario 24 dieną Egipto sostinėje Kaire prasidės pirmasis elitinis šio sezono turnyras – Pasaulio taurės pirmasis etapas. Jame dalyvaus 6 sportininkai iš Lietuvos: Gintarė Venčkauskaitė, Karolina Gužauskaitė, Ieva Serapinaitė, Justinas Kinderis, Lukas Kontrimavičius ir Dovydas Vaivada.
Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė
Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Šiais metais olimpinės čempionės titulą ginsianti Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė sezoną pradės nuo antrojo pasaulio taurės etapo, kuris vyks kovo 8-12 dienomis Rio de Žaneire.

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos vykdomasis komitetas, kurio pastarajame posėdyje dalyvavo ir visi treneriai, po ilgų diskusijų nusprendė, kad būtent Egipte startuosiantys sportininkai šiais metais turi kovoti dėl olimpinių kelialapių elitiniuose turnyruose.

Kiekviena šalis į olimpines žaidynes gali deleguoti daugiausia po 2 vyrus ir moteris, o L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė olimpinį kelialapį jau yra iškovojusi.

Dar dvi pajėgios sportininkės – Lina Batulevičiūtė ir Emilija Serapinaitė – olimpinio reitingo taškus bandys rinkti dalyvaudamos smulkesniuose reitingo turnyruose.

Jei sportininkams nepavyksta iškovoti asmeninių olimpinių kelialapių pasaulio taurės finale, Europos ir pasaulio čempionatuose, į olimpines žaidynes galima patekti per specialų olimpinį reitingą. Jame šiuo metu labai aukštą antrąją vietą užima I.Serapinaitė. Vilnietė turi 102 taškus ir atsilieka tik nuo lenkės Oktawios Nowackos (126).

L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė reitinge yra 13-a (60), L.Batulevičiūtė – 18-a (52), K.Gužauskaitė – 21-a (51), G.Venčkauskaitė – 26-a (45), E.Serapinaitė – 39-a (37).

Vyrų olimpiniame reitinge J.Kinderis šiuo metu yra 20-as (52), L.Kontrimavičius – 32-as (42), o D.Vaivada – 127-as (9).

Kaire moterų atrankos varžybos vyks vasario 24 dieną, o vyrų – vasario 25-ąją. Vasario 26 dieną vyks moterų finalas, o vasario 27-ąją – vyrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius