-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 15

Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė: „Puikiai sekėsi visose rungtyse, todėl bėgti stipriai nereikėjo“

Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė sekmadienį Minske laimėjo pasaulio taurės finalo varžybas ir iškovojo ne tik gražuolę taurę, bet ir kelialapį į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.
Laura Asadauskaitė
Laura Asadauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Džiaugiuosi, kad nugalėjau ir šį kartą net bėgti stipriai nereikėjo, – į Vilnių traukiniu sugrįžusi šypsojosi L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė. – Pirmu bandymu iškovojau kelialapį į olimpiadą ir dabar esu visiškai rami.“

VIDEO: Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė grįžo iš Minsko

Sekmadienį puikiu pasirodymu smulkutė lietuvė tiesiog parbloškė savo oponentes. Prieš paskutinę kombinuotą bėgimo ir šaudymo rungtį italė Gloria Tocchi turėjo 827 taškus, prancūzė Elodie Clouvel – 822, o L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė – 820. Žemiau rikiavosi vengrė Sarolta Kovacs (812), kanadietė Melanie McCann (810) ir brazilė Yane Marques (809).

Tai reiškė, kad paskutinę rungtį pirma pradėjo G.Tocchi, o lietuvė į trasą išbėgo atsilikdama 7 sekundėmis.

Vis dėlto Pasaulio taurės finalą komentuojantys UIPM ekspertai jau po jojimo rungties tvirtino neabejojantys, kad pirmoji vieta atiteks itin greitai bėgančiai Laurai.

„Kitoms sportininkėms liko galvoti tik apie 2 ir 3 vietas“, – tvirtino komentatorius.

Taip ir atsitiko. L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė jau pirmajame šaudymo ruože aplenkė E.Clouvel, o netrukus bėgdama už nugaros paliko ir G.Tocchi. Likusią distancijos dalį 2012-ųjų olimpinė čempionė užbaigė tvirtai pirmaudama, jai grėsmės nesukėlė nė viena varžovė.

L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė neslėpė, kad prieš paskutinę rungtį buvo visiškai rami dėl savo pergalės. „Mano stipriausia rungtis yra bėgimas, todėl buvau užtikrinta. Šį kartą visos kitos rungtys susiklostė puikiai, todėl stipriai bėgti nereikėjo“, – kalbėjo penkiakovininkė.

Ji pasidžiaugė, kad šį kartą puikiai sekėsi fechtavimo rungtyje, kur iškovojo 24 pergales ir užėmė trečiąją vietą. „Šioje rungtyje tikrai nustebinau savo priešininkes, nes ankstesni mano startai nebuvo labai sėkmingi“, – pastebėjo sportininkė.

Olimpinė čempionė neslėpė, kad buvo rami, jog kelialapis į Rio de Žaneirą anksčiau ar vėliau turėjo būti jos kišenėje. „Buvau visiškai rami, žinojau, kad jei ne šį sykį, tai kada nors vėliau jį tikrai iškovosiu“, – teigė penkiakovininkė. 

Sportininkės teigimu, iškovotas kelialapis į Braziliją, tolimesnių treniruočių planų nei kiek nekoreguos. Tiek pasaulio, tiek Europos pirmenybėse ji ruošiasi kovoti dėl aukščiausių pozicijų.

Iš viso finale L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė surinko 1375 taškus, antrąją vietą užėmusi G.Tocchi – 1352, o į trečiąją vietą iš aštuntosios paskutinėje rungtyje pakilusi australė Chloe Esposito – 1342.

Kita Lietuvos atstovė kaunietė Gintarė Venčkauskaitė finale surinko 1202 taškus ir galutinėje įskaitoje užėmė 33-ąją vietą.

Artimiausiu metu dėl olimpinių kelialapių bus kovojama pasaulio čempionate (birželio 28 – liepos 6 d., Vokietija), juos pelnys visi prizininkai. Dar 8 kelialapių savininkai paaiškės Europos čempionate (rugpjūčio 17-23 d., Anglija). Kiekviena šalis į olimpines žaidynes gali deleguoti daugiausia po du vyrus ir moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius