-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 24

Lengvoji atletika – visų pirma vasaros sportas

Lietuvos uždarųjų patalpų lengvosios atletikos čempionate dar vyko paskutinės rungtys, o šalies Lengvosios atletikos federacijos vadovai sprendė, kurie lengvaatlečiai atstovaus savo šaliai kovo 6–8 dienomis Turine (Italija) vyksiančiame Europos čempionate.
Lietuvos rinktinės starto penketas...
Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės starto penketas – Austra Skujytė, Rasa Drazdauskaitė, Eglė Balčiūnaitė, Lina Grinčikaitė ir Viktorija Žemaitytė / Alfredo Pliadžio nuotr.
Alfredo Pliadžio nuotr./LLAF Generalinis Sekretorius Eugenijus Burokas
LLAF generalinis sekretorius Eugenijus Burokas

Pirmasis Kauno manieže pasirodė LLAF generalinis sekretorius Eugenijus Burokas, kuris ir paskelbė galutinius sprendimus bei pasidalijo mintimis tiek apie šį čempionatą, tiek apie itin gausius šio sezono Lietuvos lengvaatlečių startus.

Europos uždarų patalpų čempionatas

„Į Europos čempionatą Turine važiuoja sprinterė Lina Grinčikaitė, šuolininkas į tolį Povilas Mykolaitis, šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys, rutulio stūmikė Austra Skujytė bei moterų estafetės 4x400 metrų rinktinė. Ją sudaro Eglė Balčiūnaitė, Jekaterina Šakovič, Edita Lingytė ir Agnė Orlauskaitė. Eglė šiuo metu traumuota, tad jai negalint važiuoti, su rinktine važiuos jaunoji Živilė Brokoriūtė. Serga kitas Europos čempionato normatyvą įvykdęs šuolininkas į tolį Darius Aučyna, tad viskas priklauso tik nuo jo savijautos.

Sprinteris Martynas Jurgilas nėra įvykdęs čempionato normatyvo, tačiau irgi atstovaus šaliai Turine – tai paskatinimas jaunam sportininkui tobulėti bei pasisemti patirties. Juo labiau kad jis jau septynis kartus šiemet bėgo greičiau nei per 6,80 sekundės ir bus vienas iš Lietuvos rinktinės lyderių Kaune vyksiančiame Europos jaunimo iki 23 metų čempionate.

Vienintelis atviras klausimas lieka dėl Viktorijos Žemaitytės. Siųsime jos Lietuvos čempionate pasiektą rezultatą organizatoriams, lemiamas žodis priklauso būtent jiems.“

Lietuvos čempionato džiaugsmai ir nusivylimai

Alfredo Pliadžio nuotr./Airinė Palšytė
Airinė Palšytė

„Kai kurių rungčių rezultatais esame patenkinti, kai kurių – nelabai. Esame patenkinti šuolininkų į aukštį rezultatais. Tas pats dėl šuolininkių – nors rezultatai nebuvo aukšti, šioje rungtyje atsirado konkurencija, smarkiai tobulėja jaunoji Airinė Palšytė. Gerai pasirodė ir sprinteriai, iš kurių laukiame gerų rezultatų jei ne asmeninėse rungtyse, tai estafetėse. Labai nudžiugino Viktorijos Žemaitytės pasirodymas po tokių rimtų traumų, taip pat Austra Skujytė, kuri vis gerina savo asmeninį rezultatą rutulio stūmimo rungtyje.

Tačiau yra sportininkų, kurie stovi vietoje. Paminėčiau merginų estafetės rinktinę, rutulio stūmikus ir stūmikes. Iš jų laukiame geresnių ir stabilesnių rezultatų.

Tuo pat metu per daug nesureikšminame žiemos varžybų, nes lengvoji atletika – visų pirma vasaros sporto šaka. Tad vertiname žiemos pirmenybes kaip pasiruošimą savo amžiaus grupių pasaulio ir Europos čempionatams.

Pirmenybė – techninėms rungtims

Alfredo Pliadžio nuotr./Daug daug smėlio – Karina Vnukova
Stipriausia Lietuvos trišuolininkė – šuolininkė į aukštį Karina Vnukova

Paprašėme generalinio sekretoriaus pakomentuoti, ko gero, didžiausią šio žiemos čempionato paradoksą, kai moterų trišuolio rungtį laimi šuolininkė į aukštį. E.Burokas atsakė trumpai ir aiškiai: „Tai reiškia, kad ta rungtis Lietuvoje yra silpna. Lietuva tikrai nėra pajėgi dengti visų 47 lengvosios atletikos rungčių, net nereikėtų stengtis to daryti. Mūsų prioritetas – techninės rungtys.

2010 metais vyks olimpinės jaunimo žaidynės, kuriose rungsis ne šalių, o žemynų rinktinės. Kiekvienoje rungtyje startuos po 16 dalyvių (atranka bus atliekama pagal pastarųjų 3-ių pasaulio jaunimo čempionatų rezultatus) – kai kuriose jų Europos žemynas turės 13 vietų, kai kuriose – vos 3. Tad štai tos 13 vietų Europai bus skiriamos daugiausia techninėse rungtyse – šuolių, metimo, barjerinio bėgimo. Tai ir yra mūsų prioritetas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius