Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 20

Lietuvą garsinantys svarsčių kilnotojai pasiekė naujus pasaulio rekordus

Iš Pietų Korėjoje lapkričio 15–19 d. vykusio pasaulio svarsčių kilnojimo čempionato, kuriame susirungė beveik 400 sportininkų iš 33 skirtingų šalių, Lietuvos komanda parsiveža tris pasaulio rekordus ir gausybę įvairių spalvų medalių, – informuoja Lietuvos svarsčių kilnojimo federacija.
Lietuvos komanda Pasaulio svarsčių kilnojimo čempionate Seule
Lietuvos komanda Pasaulio svarsčių kilnojimo čempionate Seule / Svarstis.lt nuotr.

Šiais metais Lietuvos svarsčių kilnotojų komandą sudarė 9 žmonės: sportininkai broliai Justas ir Julius Optai, Andrius Kubilius, Mantas Rudys, Lukas Skikas, Giedrė Vikniūtė, taip pat tarptautinės kategorijos teisėjas ir Lietuvos svarsčių kilnojimo federacijos prezidentas Rolandas Kubilius, komandos treneris Algirdas Navickas ir komandos vadovas Antanas Gricius.

Komandos pasirodymą tolimuosiuose rytuose vykusiame čempionate pradėjo broliai Justas ir Julius Optai. Justas Optas (iki 78 kg) dvikovės rungtyje 32 kg svarsčius išstūmęs 97 ir išrovęs 194 kartus jaunimo grupėje užsitikrino pasaulio rovimo rekordą ir užėmė antrąją vietą. Vyrų grupėje su šiuo rezultatu iš Batakių kilęs vaikinas taip pat užsitikrino sidabrą.

Justas dalyvavo ir ilgo ciklo rungtyje, kur atlikęs 56 pakėlimus jaunimo grupėje iškovojo antrąją vietą, o vyrų grupėje liko trečias.

Julius Optas, besivaržęs svorio kategorijoje iki 85 kg, nė kiek nenusileido savo broliui. Dvikovės rungtyje 32 kg svarstį išstūmęs 98 ir išrovęs 201 kartą jaunimo grupėje, kaip ir brolis, jis pasiekė pasaulio rovimo rekordą ir užėmė antrąją vietą, o vyrų grupėje su šiuo rezultatu džiaugėsi 4-ąja vieta.

Julius dalyvavo ir ilgo ciklo rungtyje, kur atlikęs 54 pakėlimus jaunimo grupėje iškovojo sidabrą, o vyrų grupėje – bronzą.

Svarstis.lt nuotr./Lietuvos komanda Pasaulio svarsčių kilnojimo čempionate Seule
Svarstis.lt nuotr./Lietuvos komanda Pasaulio svarsčių kilnojimo čempionate Seule

Vėliau komandos pasirodymą suaugusiųjų grupėje tęsė L.Skikas (iki 63 kg). 32 kg svarsčius jis išstūmė 32 ir išrovė 60 kartų ir užėmė ketvirtąją vietą. Tokią pat vietą užėmė ir M.Rudys (iki 73 kg), kuris svarsčius išstūmė 74 ir išrovė 105 kartus. Svorio kategorijoje iki 95 kg penktąją vietą užėmė A.Kubilius, kuris 32 kg svarsčius išstūmė 78 ir išrovė 97 kartus.

G.Vikniūtė – vienintelė Lietuvos komandos atstovė dailiosios lyties atstovių grupėje. Ji su 24 kg svarsčiu svorio kategorijoje virš 68 kg atliko 99 rovimus, o šis rezultatas merginų grupėje leido jai užimti trečiąją vieta, moterų grupėje – penktąją.

Giedrė taip pat savo jėgas išmėgino ir ilgo ciklo rungtyje, kur su to paties svorio svarsčiu atliko 80 pakėlimų ir triumfavo merginų grupėje. Kartu lietuvė pasiekė pasaulio rekordą, o moterų grupėje su tokiu rezultatu liko ketvirta.

Svarstis.lt nuotr./Lietuvos komanda Pasaulio svarsčių kilnojimo čempionate Seule
Svarstis.lt nuotr./Lietuvos komanda Pasaulio svarsčių kilnojimo čempionate Seule

Komandos vyrai savo jėgas nusprendė išmėginti suaugusiųjų stūmimo ir ilgo ciklo (su 32 kg svarsčiais) rungtyse. Stūmimo estafetėje komanda surinko 169, o ilgo ciklo – 78 taškus ir abejose rungtyse iškovojo bronzos medalius.

Susumavus galutinius visų startų rezultatus, pasaulio čempionate jaunimo grupėje Lietuvos komanda užėmė trečiąją, o vyrų grupėje – ketvirtąją vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius