Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 08

Lietuva sieks Rusijos ir Baltarusijos paralimpinių komitetų suspendavimo

Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius kitą savaitę viešės Vokietijos mieste Bonoje, kur lapkričio 16 d. įvyks neeilinė Tarptautinio paralimpinio komiteto Generalinės asamblėjos sesija. Vienas iš aktualiausių darbotvarkės klausimų čia bus Rusijos ir Baltarusijos paralimpinių komitetų suspendavimas dėl šių valstybių karinės agresijos prieš Ukrainą.
Mindaugas Bilius
Mindaugas Bilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mūsų pozicija nesikeičia – Rusijos ir Baltarusijos paralimpinių komitetų narystė turi būti sustabdyta. Tai padaryti raginome iškart, vos tik prasidėjus karui Ukrainoje. Aš Lietuvos balsą atiduosiu už šalių agresorių suspendavimą ir labai tikiuosi, kad tą patį padarys visos kitos civilizuoto pasaulio šalys.

Sporte nėra vietos agresoriams, kad ir kiek jie stengtųsi mums įteigti, jog nereikia painioti sporto su politika. Sportas jau daug dešimtmečių Rusijoje yra pavergtas politiniams tikslas, jis yra hibridinio karo įrankis“, – sakė Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

2022 m. vasario 24 d. Rusijai ir Baltarusijai užpuolus Ukrainą, šių šalių sportininkams buvo uždrausta dalyvauti Pekino žiemos paralimpinėse žaidynėse, vėliau rusai ir baltarusiai pašalinti ir iš kitų varžybų, organizuojamų ar sankcionuojamų Tarptautinio paralimpinio komiteto.

Vis dėlto, pasak M. Biliaus, šios priemonės nėra pakankamos, nes Rusijos ir Baltarusijos nacionaliniai paralimpiniai komitetai vis dar dalyvauja paralimpinio judėjimo valdyme, daro įtaką sprendimams.

„Karo pradžioje, drauge su latviais, estais ir lenkais pirmieji oficialiai kreipėmės į Tarptautinį komitetą su reikalavimu suspenduoti rusus ir baltarusius. Nuo to laiko neatsitraukėme nuo savo pozicijos: agresorių turi nelikti ne tik stadionuose prie starto linijos, bet ir kabinetuose, kitose pozicijose. Aš neįsivaizduoju, kad galėtų įvykti priešingai. Tai – principinis sprendimas“, – komentavo M. Bilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius