Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 05

Lietuvės vyras nusivylęs: Z raidę pamėgusiam Rusijos dviratininkui – stop

Tarptautinė dviračių federacija nesuteikė neutralaus sportininko statuso Rusijos dviratininkui Danilai Burlakovui, kuris priklauso Centrinės Armijos sporto klubui ir yra išreiškęs palaikymą Rusijos karo nusikaltimams Ukrainoje.
Viačeslavas Jekimovas (viduryje) – dviračių sporto legenda. Iš kairės Janas Ullrichas, iš dešinės – Lance'as Armstrongas.
Viačeslavas Jekimovas (viduryje) yra buvęs profesionalus dviratininkas, o dabar vadovauja Rusijos dviračių sporto federacijai. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) dar kovo mėnesį priėmė karą Ukrainoje vykdančios Rusijos sportininkams palankias rekomendacijas, pasiūlęs leisti dalyvauti tarptautinėse varžybose rusų sportininkams „neutraliu“ statusu.

Pagal taisykles, yra ir sąlyga: tokie rusų atletai negali remti karo ir turi nepriklausyti karinėms struktūroms.

Dabar rusai stebisi, kad Tarptautinė dviračių federacija (UCI) pasielgė pagal IOC taisykles.

UCI nesuteikė neutralaus sportininko statuso Danilai Burlakovui.

Šis 23 metų Rusijos dviračių treko čempionas, pasak jo trenerio Vladimiro Chozovo, turi santykius su Centrinės armijos sporto klubu (CSKA) ir yra palaikęs Rusijos agresijos karą Ukrainoje žyminčios Z paženklintuose CSKA socialiniuose tinkluose.

„Žmogus išreiškė savo poziciją per „laikus“ (patiktukus) ar kažką, – propagandiniam Rusijos dienraščiui „Sport-express“ sakė Rusijos dviračių federacijos prezidentas Viačeslavas Jekimovas. – Tačiau Tarptautinė federacija turi teisę priimti tokį sprendimą, kokį priėmė. Mes, kaip federacija, nesikišame į šiuos klausimus. Sportininkai patys reguliuoja su UCI savo užklausimus. Jei būtų koks ryšys su federacija, daug problemų pavyktų išvengti.

Ar toks sprendimas – kvailystė? O kas dabar nėra kvailystė su tarptautiniais nariais? Pagal mane, viskas. Visur neteisybė ir pusbroliški santykiai.“

15min primena, kad savo laiku tris olimpinius aukso medalius dviračių sporte laimėjęs V.Jekimovas yra vedęs vieną garsiausių visų laikų Lietuvos dviratininkių Rasą Polikevičiūtę.

Iš Panevėžio kilusi 2001 metų pasaulio pasaulio čempionė su savo seserimi Jolanta Polikevičiūte daug metų atstovavo Lietuvai, bet abi įleido šaknis ir sukūrė šeimas Rusijoje.

Kai Rusija užpuolė Ukrainą ir pradėjo sprogdinti šios šalies miestus bei žmones, interviu 15min R.Polikevičiūtė yra pasisakiusi prieš karą, bet neplanavo palikti šalies-agresorės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius