Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 04

Lietuviai nesublizgėjo Rytų Europos paplūdimio tinklinio čempionato etape sostinėje

Šeštadienį sostinės „Credit24 arenoje“ prie Baltojo tilto vykusiame Rytų Europos paplūdimio tinklinio čempionato (EEVZA) vyrų etape „Lithuania Open“ į finalinį aštuntuką nepateko nė viena iš keturių Lietuvos komandų.
Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis
Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis / Augusto Četkausko/sportoakimirka.lt nuotr.

Pirmi pagal skirstymą Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis sugebėjo pirmame mače 2:1 (21:17, 19:21, 15:12) įveikti estus Maksimą Petrovą ir Aleksėjų Povjakelį (16 reitingas), tačiau antrame rate po atkaklios kovos 1:2 (15:21, 21:19, 15:10) nusileido Europos žaidynių čempionui latviui Haraldui Regzai su partneriu Armandu Aboliniu (9 reitingas).

Varžyboms vykstant dviejų minusų sistema, antrąjį minusą A. Rumševičius ir L. Každailis gavo 1:2 (24:22, 17:21, 10:15) pralaimėję 2014 metų pasaulio jaunimo (iki 21 metų) čempionams Kacperui Kujawekui ir Michalui Brylui iš Lenkijos ir bendroje įskaitoje pasidalino 9-12 vietas.

Po paskutinio mačo Lukas Každailis kalbėjo: „Turnyro lygis labai aukštas, visos komandos tikrai stiprios, o mums tai buvo vertinga patirtis – matome, kad reikės dar labai daug dirbti. Abu mačus pralaimėjome 1:2, taigi šansų turėjome, bet nesugebėjome kovoti iki galo, o ir nėra lengva kovoti tokiame pragariškame karštyje, prarandi daug jėgų“.

Kitos trys lietuvių poros varžybas pradėjo pralaimėjimais. Gilbertas Kerpė ir Martynas Miliukas 0:2 (15:21, 11:21) neprilygo Rusijos atstovams Aleksandrui Licholetovui bei Iljai Lešukovui, o Tomas Staševičius su Arūnu Kirsniu 0:2 (16:21, 19:21) nusileido latviams Ruslanui Sorokinui ir Aleksandrui Solojėjui. Pauliaus Matulio ir Andriaus Gaidžio pora užtikrintai laimėjo pirmą setą prieš latvius Tomą Smediną ir Viktorą Korzenevičių, tačiau vėliau varžovai perėmė iniciatyvą ir išplėšė pergalę 2:1 (15:21, 21:19, 15:8).

Jau patyrusiems po pirmą pralaimėjimą lietuviams teko žaisti išlikimo mačus dėl galimybės tęsti pasirodymą šiose varžybose. A. Gaidys ir P. Matulis susitiko su baltarusiais Aleksandru Kovalenka ir Aleksandru Dziadkovu, kuriems nusileido 0:2 (17:21, 15:21).

„Mes labai apmaudžiai atidavėme pergalę latviams – lengvai laimėję pirmą setą, patys pernelyg atsipalaidavome. Latviai savo žaidime nieko nepakeitė, mes patys nesužaidėme taip, kaip reikėjo. Prieš pirmą Baltarusijos komandą manau šansų neturėjome, tačiau laimėjimas prieš latvius mums būtų suteikęs galimybę tęsti pasirodymą varžybose“, – apmaudu tryško Andrius Gaidys.

T. Staševičius ir A. Kirsnys kovojo su Lenkijos atstovais Michalu Brylu bei Kacperu Kujawiaku, tačiau neprilygo jiems 0:2 (12:21, 18:21), o Martynas Miliukas su Gilbertu Kerpe 0:2 (12:21, 12:21) pralaimėjo ukrainiečiams Jaroslavui Gordejevui ir Vladislavui Jemeljančykui.

Po pirmosios varžybų dienos sekmadienį savo pasirodymą tęs aštuonios stipriausios vyrų komandos. Tarp jų – net 5 Latvijos poros: Martinas Plavinas su Hermanu Egleskalniu, Haraldas Regza su Armandu Aboliniu, Ruslanas Sorokinas su Aleksandru Solovėjumi, Edgaras Tocis su Rihardu Finsteriu bei Tomas Smedinas su Viktoru Korzenevičiumi, taip pat baltarusiai Aleksandras Kovalenka ir Aleksandras Dziadkovas, lenkai Kacperas Kujawekas ir Michalas Brylas bei rusai Aleksandras Licholetovas ir Ilja Lešukovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius