-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 05 12

Lietuviai tęsia pergalių seriją Baltijos šalių diskgolfo ture

Savaitgalį Estijoje įvyko tris dienas trukęs diskgolfo turnyras „Prodiscus Baltic Sea Tour 2014 – Joulumae Open“. Estijoje vykęs etapas buvo antrasis Baltijos šalių ture ir lietuviai sėkmingai tęsė savo pasirodymą. Pagrindiniame atvirajame divizione antrą pergalę iš eilės pasiekė aukščiausio reitingo žaidėjas Gabrielius Gricius, konkurentą estą Marion Kull įveikęs net 9 taškais.
Darius Gricius
Darius Gricius / organizatorių nuotr.

„Esu patenkintas savo pasirodymu Estijoje. Pavyko išlaikyti stabilų žaidimą visų trijų ratų metu. Nors klaidų išvengti nepavyko, bet ramus ir užtikrintas žaidimas leido pirmauti viso turnyro metu ir nereikėjo kovoti dėl pergalės iki paskutinio krepšio. Laukiu Suomijos turnyro, kuriame turėsime progos pasivaržyti su pajėgiais šios šalies sportininkais“, – mintimis dalijosi G. Gricius.

Priešingai nei prieš dvi savaites vykusiame Zarasų turnyre, G. Gricius Estijoje jau po pirmojo rato išsiveržė į priekį, pasiekdamas naują parko rekordą – 80 metimų. Nustatytas metimų skaičius, kuriuo profesionalus žaidėjas turėtų sužaisti ratą šiame parke, buvo 88 metimai. Sekantys du ratai, kuriuose G. Gricius pasiekė 81 metimų rezultatą neleido abejoti žaidėjo profesionalumu. Atvirajame divizione trečioje vietoje liko estas Silveris Lattas.

Dar lengvesnę pergalę jaunimo iki 16 metų varžybose pasiekė Dobilas Dainys, kuris antroje vietoje likusį estą Antero Noor aplenkė net 26 taškų skirtumu. Kaip ir Zarasų etape, trečiasis jaunimo varžybose liko Aurimas Guntulis.

„Meistrų“ varžybose (40 metų ir vyresni) pergalę pasiekė taip pat lietuvis – Darius Gricius, po atkaklios kovos įveikęs vieną iš pagrindinių varžovų ture – rusą Josifą Jusimą. D. Griciui kovoti teko iki pat paskutinio rato pabaigos, galiausiai lyderį nuo antros vietos skyrė tik 3 taškai. Trečią vietą tarp „meistrų“ užėmė žaidėjas iš Latvijos Robertsas Riekštinsas.

Moterų divizione lietuvių nebuvo – varžėsi tik Estijos sportininkės. Antrąją pergalę iš eilės ture pasiekė Maia-Ly Pihus, antroji liko Reelika Laes, trečią vietą užėmė Kaidi Roosimagi.

Lietuviams itin sėkmingo turo pradžia buvo jau penktadienį vykusių porų varžybos, kurių rezultatas tapo pranašišku visoms likusioms varžyboms. Porų varžybas laimėjo dviejų divizionų nugalėtojai – Gabrielius ir Darius Griciai, kurie taip pat pasiekė ir naują rekordą Joulumae parke. Žaidėjai įveikė sudėtingą, net  27 krepšių, parką 75 metimais. Antroje vietoje likusių dviejų Estijos porų rezultatas buvo lygus – po 78 taškus.

Šeštadienį ir sekmadienį varžėsi iš viso 86 sportininkai – tai taip pat naujas šeštus metus vykstančio Baltijos šalių turo rekordas. Varžybos vyko atnaujintame „geltonajame“ Joulumae sporto centro diskgolfo parke, kuris šiemet buvo pailgintas nuo 18 iki 27 krepšių. Varžybas sudarė trys ratai – du buvo sužaisti šeštadienį, o trečiasis – sekmadienį. Vienas ratas truko yra apie 4 valandas, tad sportininkams žaidimas tapo ištvermės patikrinimu.

„Prodiscus Baltic Sea Tour '2014“ persikelia į Suomiją. Helsinkyje ir jo apylinkėse po dviejų savaičių vyks turnyras „Northern Open“. Šis turnyras bus ypatingas tuo, kad visi trys ratai bus žaidžiami skirtinguose parkuose, o tai pareikalaus didelio profesionalumo iš sportininkų, kurie turės mažai laiko pasiruošti žaidimui ir prisitaikyti prie kiekvieno parko skirtumų.

Visi turnyro „Prodiscus Baltic Sea Tour '2014 – Joulumae Open“ prizininkai:

Atvirasis divizionas
Gabrielius Gricius (Lietuva) – 242 taškai (-22)
Marion Kull (Estija) – 251 taškas (-13)
Silver Latt (Estija) – 256 taškai (-8)

Moterų divizionas
Maie-Ly Pihus (Estija) – 298 taškai (+34)
Reelika Laes (Estija) – 324 taškai (+60)
Kaidi Roosimagi (Estija) – 343 taškai (+79)

„Meistrų“ (40+) divizionas
Darius Gricius (Lietuva) – 267 taškai (+3)
Josif Jusim (Rusija) – 270 taškų (+6)
Roberts Riekštins (Latvija) – 283 taškai (+19)

Jaunimo (16-) divizionas
Dobilas Dainys (Lietuva) – 295 taškai (+31)
Antero Noor (Estija) – 321 taškų (+57)
Aurimas Guntulis (Lietuva) – 335 taškas (+71)

„Prodiscus Baltic Sea Tour '2014“ tvarkaraštis:

Gegužės 24-25 – Northern Open, Suomija
Birželio 21-22 – Laumas Open, Latvija
Rugpjūčio 2-3 – Ufogolf Lejasciems, Latvia
Rugpjūčio 16-17 – Keila Open, Estija
Rugsėjo 27-28 – Vilnius Open, Lietuva

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius