-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 01

Lietuvis Prancūzijoje sieks apginti geriausio pasaulio jaunojo balionų piloto vardą

Prancūzijos mieste Viši prasidedančiame antrajame pasaulio jaunimo karšto oro balionų čempionate marijampolietis Rokas Kostiuškevičius mėgins apginti geriausio planetoje jaunojo piloto titulą, kurį jis gimtajame mieste iškovojo užpernai.
Kyla Roko Kostiuškevičiaus pilotuojamas balionas (dešinėje)
Kyla Roko Kostiuškevičiaus pilotuojamas balionas (dešinėje) / Eglės Digrytės nuotr.
Temos: 1 Rokas

Varžybose, kurios Prancūzijos viduryje esančiame Viši vyks iki šeštadienio, Lietuvai atstovaus dar du pilotai – vilnietis Laurynas Komža ir kaunietė Agnė Simonavičiūtė. Ji bus viena iš šešių merginų, sieksiančių nugalėtojo titulo.

Pagal taisykles, jaunimo čempionate gali startuoti ne vyresni kaip 26 metų pilotai.

Iš viso čempionate varžysis 32 oreiviai iš 15 šalių – ne vien Europos valstybių, bet ir tolimųjų Australijos, Brazilijos bei Japonijos. Daugiau nei lietuvių bus tik šeimininkų prancūzų ir austrų – po keturis pilotus. Po tris atstovus taip pat siunčia Vokietija ir Rusija. Kai kurie sportininkai konkuruos ne tik su tautiečiais ar kitų šalių atstovais, bet ir su savo artimaisiais – tarp dalyvių yra bent trys bendrapavardžių poros, pavyzdžiui, patyrusio britų piloto Davido Barefordo vaikai Stephanie ir Dominicas.

Jei palankus vėjas ir giedras dangus leis, įvyks devyni skrydžių. Per jas teks atlikti įvairias užduotis: pataikyti į varžybų direktoriaus nurodytą ar savo pasirinktą tašką, kirsti virtualų taikinį ore, numesti žymeklį ten, kur nusileido lape vadinamas balionas, ir panašiai. 

Ne vienas iš šių oreivių dalyvavo pirmajame jaunimo karšto oro balionų čempionate, kuris 2012 metų gegužę buvo surengtas Marijampolėje. Tąkart čempiono laurai atiteko gimtose vietose startavusiam R.Kostiuškevičiui. Kitas čempionate dalyvavęs lietuvis L.Komža liko 14-as.

Šiemet R.Kostiuškevičius dalyvavo ir pasaulio karšto oro balionų čempionate, kur užėmė 9 vietą. Anksčiau jis yra tapęs ir Lietuvos bei Europos pirmenybių nugalėtoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius