Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 12

Lietuvis priėmė sprendimą atšaukti tarptautines regbio rungtynes Lenkijoje

Šeštadienį Lenkijos Sochačevo mieste turėjo vykti Europos regbio čempionato 2A diviziono rungtynės tarp Lenkijos ir Moldovos nacionalinių rinktinių. Mačas turėjo išaiškinti, kuri komanda iškristų į žemesnę 2B grupę ir kitame sezone kovotų su Lietuvos rinktine.
Vietoje regbio rungtynių stadione buvo aukojamos šv. Mišios
Vietoje regbio rungtynių stadione buvo aukojamos šv. Mišios / Dalyvių nuotr.

Deja, tragiška Lenkijos Prezidento lėktuvo katastrofa pakoregavo numatytąją eigą. Štai ką papasakojo šių rungtynių komisaras, tarptautinės regbio federacijos (FIRA–AER) viceprezidentas vilnietis Alfonsas Grumbinas:

„Rungtynės turėjo prasidėti Sochačeve 13 val. Bet bevažiuojant iš Varšuvos drauge su rungtynių arbitru Patricku Beuriotu (Prancūzija) sužinojome apie Lenkiją ištikusią nacionalinę nelaimę dėl lėktuvo avarijos Smolensko mieste. Bet tuo metu dar daug kas buvo apaugę gandais ir netikslumais, aukų skaičius nežinomas, spėliojama apie žuvusiųjų asmenybes.

Į Sochačevo stadioną atvykome 11 val., likus dviem valandom iki rungtynių pradžios. Man, kaip rungtynių komisarui teko priimti neilinį sprendimą – vykdyti ar ne Europos čempionato rungtynes? Moldovos komandos vadovai reikalavo žaisti rungtynes, motyvuodami savo atvykimu ir didelėmis kelionės, maitinimo, viešbučio ir kitomis išlaidomis.Taip pat rungtynių teisėjas, kuriam tai būtų debiutas Europos čempionate, buvo linkęs vykdyti rungtynes. Į stadioną pradėjo gausiai rinktis žiūrovai ir teko operatyviai priimti sprendimą.

11 val 30 min. paskelbiau mano, kaip FIRA–AER rungtynių komisaro sprendimą – žuvus Lenkijos Prezidentui Lechui Kačynskiui, Lenkijos Olimpinio komiteto prezidentui Piotrui Norovskiui, Lenkijos regbio rinktinės trenerio Tomašo Putros broliui Kšyštofui ( Lenkijos Seimo vicepirmininkui) ir dar daugiau kaip 90 žmonių, rungtynių nevykdyti.

Buvo pasiūlyta tokia gedulinga renginio eiga: abi komandos 13 val. drauge su rungtynių teisėjais įžengė į aikštės vidurį, buvo atlikti Lenkijos ir Moldovos nacionaliniai himnai, aikštės šeimininkai smūgiavo pradinį smūgį ir teisėjas sustabdė rungtynes, o po to sekė gedulinga tylos minutė. Be to, lenkai operatyviai pasirūpino, kad į stadioną atvyktų kunigai, ir sumontavus altorių būtų atliktos gedulingos mišios katastrofoje žuvusiems paminėti, kuriose meldėsi keli tūkstančiai žmonių.“

Apie tai A.Grumbinas informavo FIRA–AER prezidentą Jean–Claude Baque, kuris padėkojo už sprendimą nevykdyti rungtynių. Kada bus sužaistos neįvykusios rungtynes nuspręs tarptautinė federacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius