Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 07

Lietuvių suburta e-sporto rinktinė jau gali pasigirti pirmaisiais rezultatais

Pasaulyje vis labiau populiarėjant virtualioms sporto šakoms, vadinamajam e-sportui, nuo šios tendencijos neatsilieka ir lietuviai. Prieš keletą mėnesių Lietuvoje įkurtos žaidėjų bendruomenės „Coil Gaming“ vėliavą nešanti rinktinė, jau spėjo pasižymėti tarptautiniame „Counter-Strike: Global Offensive“ (CS:GO) turnyre.
E-Sporto varžybos
E-Sporto varžybos / diabloii.net nuotr

Tarptautinės „Coil Gaming“ rinktinės nariai, kurių priešakyje žingsniuoja lietuvis slapyvardžiu „Demand“, prieš keletą dienų pasižymėjo viename populiariausių kasdienių „CS:GO“ turnyrų, kurį organizuoją faceit.com komanda. Mūsiškio vedama žaidėjų rinktinė startavo tarp 32 profesionalių  „CS:GO“ komandų ir sugebėjo nusitiesti kelią iki pat ketvirtfinalio.

„Turiu pripažinti, šią komandą surinkau kiek netikėtai. Viename „CS:GO“ serverių susipažinau su žaidėju slapyvardžiu „Smuffzee“. Paaiškėjo, kad šio švedo ir mano viziją apie karjerą e-sporto ringe labai panaši. Nusprendėme nedelsti ir naršydami internete netrukome užmegzti ryšius su bendraminčiais taip pat norinčiais siekti aukštumų.

Šitaip suformavau komandą, kurios sudėtyje Lietuvos, Suomijos ir Švedijos „CS:GO“ meistrai. Kol kas tik imame apšilti kojas tarptautinėje e-sporto arenoje, tačiau jau artimiausiu metu planuojame iškovoti vietas aukščiausiose pasaulio „CS:GO“ lygose“, - pasakojo „Coil Gaming“ rinktinės vadas, kaunietis „Demand“.

Tuo tarpu „Coil Gaming“ bendruomenės vadovai įsitikinę, kad virtualios sporto šakos jau netolimoje ateityje bus pripažintos ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS). Kaip pagrindinę savo veiklos priežastį „Coil Gaming“ įkūrėjai įvardija būtinybę suburti Lietuvos e-sporto bendruomenę ir skatinti tautiečių kompetetyvumą tarptautinėje virtualių sporto šakų arenoje.

Šiuo metu „Coil Gaming“ organizuoja e-sporto Lietuvos lygas ir jau artimiausiu metu ketina kreiptis į Kūno kultūros ir aporto departamentą (KKSD) dėl leidimo paskelbti Lietuvos e-sporto fedaracijos įkūrimą. Apie bendruomenės veiklą plačiau sužinosite apsilankę „Coil Gaming“ interneto portale, ar „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius