-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 25

Lietuvoje prasideda Baltijos šalių diskgolfo sezonas

Šį savaitgalį prasideda šeštasis Baltijos šalių diskgolfo sezonas. Didžiausių diskgolfo turnyrų serija – „Prodiscus Baltic Sea Tour '2014“ jungia 7 turnyrus, vykstančius Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Suomijoje. Visi turnyrai yra patvirtinti kaip pasaulinės asociacijos PDGA C-lygio turnyrai – juose žaidėjai pelno pasaulinio reitingo taškus. Lietuvos turnyrų organizatoriams patikėtas pirmojo ir paskutiniojo sezono turnyrų organizavimas.
Gabrielius Gricius
Gabrielius Gricius / organizatorių nuotr.
Temos: 1 Diskgolfas

Pirmasis turnyras „Prodiscus Baltic Sea Tour ‘2014 – Zarasai Open“ vyks seniausiame Lietuvoje diskgolfo parke. Šiemet Zarasų turnyras sulaukė rekordinio dalyvių skaičiaus – atvyksta 81 sportininkas iš 5 šalių. Estija, kurioje diskgolfo plėtra vyksta greičiausiai, į turnyrą delegavo 38 žaidėjus. Lietuvai atstovaus 29 sportininkai, Latvijai ir Rusijai – po 5 žaidėjus, dar 4 sportininkai atvyks iš Suomijos. Pirmasis turnyras vyks balandžio 26-27 dienomis Zarasų rajone, Nedožinkos kaime.

Augant dalyvių skaičiui, turnyre pritaikoma naujovių, šiemet žaidėjams pasiūlyti nauji divizionai. Sportininkai varžysis atvirajame divizione, taip pat jaunimo iki 16 metų, moterų ir „meistrų“ – žaidėjų virš 40 metų amžiaus.

Turnyro atvirojo diviziono favoritu laikomas pernai metų viso turo laimėtojas, vienintelis Lietuvoje profesionalus diskgolfo žaidėjas, Gabrielius Gricius. Jam iššūkį mes ne vienas greitai tobulėjantis Estijos ir Lietuvos žaidėjas. Moterų grupėje aiškia lydere laikoma pernai metų mėgėjų pogrupio laimėtoja Maie-Ly Pihus iš Estijos. „Meistrų“ divizione lyderio pozicijas gins Rusijos atstovas Josifas Jusimas, kuris praėjusių metų ture užėmė antrąją vietą atvirajame pogrupyje.

Žaidimo taisyklės panašios į golfo, tačiau žaidžiama ne kamuoliuku ir lazda, o plastikiniu skriejančiu disku. Nėra ir duobučių – diską, atliekant kuo mažiau metimų, būtina pataikyti į specialų krepšį.

Turnyras neapsiriboja tik pagrindinėmis varžybomis, jau penktadienį pradedamos vykdyti treniruočių pobūdžio porų varžybos, kuriose kviečiami dalyvauti visi norintys, o ne tik pagrindinio turnyro dalyviai. Varžybų pradžia – balandžio 25 d. 15 val.

Šeštadienį pagrindinių varžybų pertraukos metu Zarasų skraidančio disko sporto klubas „Taškas“ ir Vilniaus diskgolfo klubas organizuoja vaikų nuo 4 metų amžiaus varžybas. Tai bus šventė Zarasų miesto ir rajono vaikams.

Apie žaidimą:

Diskgolfo esmę apibūdina pats pavadinimas. Žaidimo taisyklės panašios į golfo, tačiau žaidžiama ne kamuoliuku ir lazda, o plastikiniu skriejančiu disku. Nėra ir duobučių – diską, atliekant kuo mažiau metimų, būtina pataikyti į specialų krepšį. Žaidžiama natūraliuose arba specialiai šiam žaidimui įkurtuose parkuose.

Pasaulyje skaičiuojama daugiau kaip 3500 stacionariai įrengtų diskgolfo parkų. Ši sporto šaka dar labai jauna, tačiau laikoma vienu greičiausiai augančių sportų pasaulyje. Diskgolfas populiariausias Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kanadoje, taip pat Europoje, o ypač – Skandinavijoje. Diskgolfo žaidėjų sparčiai daugėja ir Lietuvoje. Lietuva 2010 metais tapo tarptautinės asociacijos Professional Disc Golf Association (PDGA) nare. Šiemet 5 Lietuvos sportininkai dalyvaus Europos diskgolfo čempionate Šveicarijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius