Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 20

Lietuvos akrobatinio skraidymo čempionas paaiškės Vilniaus pašonėje

Šį savaitgalį šalia Vilniaus esančiame Kyviškių aerodrome paaiškės 2017 metų Lietuvos akrobatinio skraidymo čempionas. Nors sinoptikai aviacijos renginiui idealių sąlygų nežada, organizatoriai tiki, jog čempionatas įvyks sklandžiai.
Eltonas Meleckis ir jo pilotuojamas „Baltasis tigras“ SU-26.
Eltonas Meleckis ir jo pilotuojamas „Baltasis tigras“ SU-26. / Organizatorių nuotr.

Standartinėje (Advanced) kategorijoje varžysis šeši lakūnai: penki lietuviai ir Liuksemburgo pilietis Cyrialas Talonas. Lietuviai Eltonas Meleckis, Donaldas Bleifertas, Tadas Maciulevičius, Aurimas Bezaras ir Žilvinas Lidžius dangų pjaustys SU-26M bei šiemet naujai įsigyto dviviečio Extra 300 sparnais. Su lietuvaite šeimą sukūręs C.Talonas figūras atliks lėktuvu CAP-232. Lietuvos pirmenybėse sportininkas dalyvaus svečio teisėmis.

Aerodrome taip pat vyks VGTU AGAI Taurės akrobatinio skraidymo varžybos pagal A kategorijos programą. Jose dalyvaus pradedantieji akrobatinio skraidymo pilotai bei šios sporto šakos senjorai.

Skrydžiai Kyviškių aerodrome vyks šeštadienį ir sekmadienį nuo 10:30 val. Dvi dienas pilotai įgūdžius rodys privalomojoje ir dvejose nežinomose programose. Nugalėtojus žadama paskelbti sekmadienį 15:00 val.

Nugalėtojui ir prizininkams atiteks ne tik apdovanojimai, bet ir tiesioginiai kelialapiai į Europos standartinės kategorijos akrobatinio skraidymo čempionatą, kuris vyks Čekijoje rugpjūčio 5-13 dienomis.

Praėjusiais metais Lietuvos akrobatinio skraidymo absoliučiu čempionu tapo E.Meleckis. Tai buvo dešimtasis toks titulas lakūno karjeroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius