-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 03

Lietuvos akvatlono čempionu tapo panevėžietis Paulius Dapkus

Kaune daugiau nei 50 sportininkų susirinko į pirmąsias 2011 metų Lietuvos triatlono federacijos rengiamas varžybas – šalies akvatlono čempionatą. Plaukimo ir bėgimo dvikovės varžybose jėgas išmėgino ne tik pajėgiausi įvairaus amžiaus mūsų šalies sportininkai, bet ir vienas svečias iš Latvijos.
Paulius Dapkus
Paulius Dapkus. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Triatlonas

Gausiausia dalyvių kompanija buvo vyrų elito grupėje, kurios atstovams iš pradžių reikėjo nuplaukti 800 metrų, o po to S.Dariaus ir S.Girėno stadione nubėgti 5000 m nuotolį.

Po plaukimo rungties akivaizdžiu lyderiu buvo Panevėžio triatlono klubo narys Paulius Dapkus, kuris į bėgimo distanciją išbėgo 1.45 min. anksčiau nei antras startavęs Laurynas Urbšys (Panevėžio „Darna“).

Tačiau jau prieš bėgimo rungtį daugelis spėliojo, ar P.Dapkų sugebės pavyti vienas stipriausių šalies stajerių Tomas Venckūnas (Kauno „Vilnis“) – daugelio ilgų nuotolių bėgimų nugalėtojas prieš 5000 m startą buvo atsilikęs 3.48 min. ir startavo tik septintas. Nors kaunietis bėgimo take lenkė vieną varžovą po kito, jis finišo liniją kirto antras (28.22,2 min.).

Lietuvos čempionu tapo P.Dapkus (25.56,0 min.). Bronzos medalis atiteko kauniečiui Kęstučiui Bunevičiui (30.15,1 min.). L. Urbšys užėmė 4-ąją vietą (30.32,3 min.).

Balandžio pabaigoje Panevėžyje vyks tradicinės triatlono varžybos – sportininkai kovos dėl B.Abramaičio taurės. Tikimasi, kad jose jau dalyvaus ir akvatlono čempionatą dėl ligų bei traumų praleidę Alina Padleckaitė ir Jutinas Dunča. O bene svarbiausiu šio sezono Lietuvos triatlono meistrų startu bus liepos viduryje Kupiškyje vyksiančios olimpinės distancijos tarptautinės triatlono varžybos: atviras Lietuvos ir Baltijos šalių čempionatas, pirmą kartą įtrauktas į Europos triatlono sąjungos kalendorių, jame tikimasi sulaukti ne tik svečių iš kaimyninių valstybių, bet ir triatlonininkų iš tolimesnio užsienio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius