Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 18

Lietuvos bėgimo rekordininkas V.Žlabys: „Svarbu ne rezultatas, o perduota žinia“

Du Lietuvos bėgimo rekordus užfiksavęs ultramaratoninkas Vaidas Žlabys rytojaus dieną pasakojo jautęsis puikiai ir be galo džiaugęsis įvykdytais tikslais. Užfiksuoti ne tik du rekordai, bet ir sėkmingai perduota žinia.
Temos: 2 Rekordas Bėgimas

Gegužės 14 dieną (šeštadienį) ultramaratonininkas V.Žlabys užfiksavo du Lietuvos rekordus – tolimiausią bėgimą ant bėgimo takelio ir greičiausiai įveiktą 100 km atstumą ant bėgimo takelio.

Rytojaus dieną po užfiksuoto rekordo į V.Žlabys pasakojo, kad jaučiasi puikiai, geros emocijos buvo vis dar nepabėgusios.

„Labai daug valgau, labai daug geriu, visko norisi. Atstatinėju prarastas kalorijas, mineralus ir po truputį ruošiuosi kitoms varžyboms“, - sekmadienį pasakojo V.Žlabys.

Artimiausias V.Žlabio startas – ultramaratono varžybos Lenkijoje, kur lietuvis sieks įveikti 100 km trasą.

Artimiausias V.Žlabio startas – ultramaratono varžybos Lenkijoje, kur lietuvis sieks įveikti 100 km trasą.

Po tokio didelio fizinio krūvio nepatartina vien tik gulėti ar sėdėti, tad dieną po bėgimo V.Žlabys skyrė lengvam vaikščiojimui, o kitą dieną – lengvoms bėgimo treniruotėms.

V.Žlabys 100 km ant bėgimo takelio įveikė per 7 val. 15 min. Šį atstumą jis įveikė 8 bėgimais – 7 bėgimai po 1 valandą (pertrauka 5 minutės) ir 1 bėgimas, trukęs 15 min.

Buvo tikimasi, jog V.Žlabys bėgs nuo 10 val. ryto iki pat 20 val. vakaro, tačiau bėgimas baigėsi prieš 18 val.

„Man svarbiausia ne rezultatas. Žinoma, smagu, kad pavyko sėkmingai prabėgti, tačiau, jei būčiau ir trimis valandomis prasčiau įveikęs 100 km, vis tiek būčiau labai džiaugęsis, - pasakojo V.Žlabys. – Svarbiausia, kad pavyko pasiekti tikslą – perduoti žinią. Sudominome žmones, atkreipėme dėmesį į sveiką gyvenseną, parodėme, kokios neribotos gali būti žmogaus galimybės.“

Daug smalsuolių nuo pradžios iki pabaigos stebėjo tiesioginę bėgimo transliaciją, tad bėgikas mano, kad tai yra ženklas, jog žmonėms ultramaratonas nėra nuobodu.

Iš pradžių bėgimo rekordą buvo planuojama rengti sporto klube, vėliau nuspręsta renginį organizuoti viduryje prekybos centro OZAS. Pasak bėgiko, šis sprendimas pasiteisino.

„Manau, būtų buvę žymiai sunkiau, jei būčiau bėgęs sporto klube. Žmonių palaikymas, aplinka, manau, prisidėjo prie pasiekto gero laiko. Žiūrovai nukreipė mintis. Plojimai, šūksniai man tikrai padėjo, - prisipažino V.Žlabys. – Buvau susikoncentravęs bėgimui ir bėgau su ausinuku, tačiau vis tiek viską mačiau ir girdėjau, kas vyko aplink. Jaučiau visą aplinką, šalia bėgančius žmones.

Specialistai bandyti įveikti ultra atstumus nepataria. Tam reikalingas ypatingai geras pasiruošimas. Pirmiausia patariama pradėti daugiau vaikščioti.

Pasivaikščioti V.Žlabys kviečia į Druskininkus, kur jau šį šeštadienį (gegužės 21 d.) vyks „Proenzi ArthroStop“ ėjimo varžybos.

Kviečiami visi norintys – nesvarbus nei amžius, nei fizinis pasirengimas. Starto pradžia 12 val.

Eiti bus galima ir stumiant vaikučio vežimėlį, ir vedantis augintinį, tad ypač laukiamos šeimos, taip pat nepamiršiančios pasikviesti ir senelių!

Senelius galite pakviesti nusiųsdami jiems ranka rašytą laišką! Nueikite į www.ejimovarzybos.lt, susiraskite registraciją, o ten spauskite „Pakviesti eiti savo senelius!“ Įveskite senelių gyvenamosios vietos adresą, o „Gintarinė vaistinė“ pasirūpins, kad juos pasiektų laiškas.

Daugiau informacijos ir nemokamą registraciją rasite: www.ejimovarzybos.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius