-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 27

Lietuvos beisbolo rinktinė Europos B diviziono pirmenybėse Austrijos sostinėje liko penkta

Ketvirtuoju pralaimėjimu Europos beisbolo čempionato B diviziono šešių komandų turnyrą Austrijos sostinėje baigė ir penktą vietą galutinėje įskaitoje užėmė Lietuvos rinktinė.
Beisbolas
Beisbolas
Temos: 1 Beisbolas

Penktadienį Lietuvos beisbolininkai 2:3 pralaimėjo ketvirtą pergalę iškovojusiai bei finale dėl kelialapio į A divizioną kovosiančiai Austrijos komandai.

Austrų varžove finale bus antrojoje pozicijoje likusi Rusijos ekipa, kuri 6:7 pralaimėjo trečią vietą užėmusiems Baltarusijos beisbolininkams.

Ketvirtoji vieta atiteko Slovakijos rinktinei, kuri 11:5 nugalėjo pergalės džiaugsmo nepatyrusią autsaiderę Airijos ekipą.

Lietuvos rinktinės pasirodymą šiame čempionate Lietuvos beisbolo asociacija (LBA) „nepavadino sėkmingu“. Visos šešios turnyre dalyvavusios komandos buvo labai panašaus pajėgumo ir aukštesnes vietas lėmė geresnis pasiruošimas, šaltakraujiškumas ir sėkmė.

Lietuvos rinktinė, pasak LBA, gynyboje klydo daugiau už visas komandas – 16 kartų, t.y. vidutiniškai daugiau nei 3 kartus per rungtynes. Žaidimas gynyboje ir buvo pagrindinė silpno pasirodymo priežastis, nes pagal metikų statistiką lietuviai turnyre buvo treti, o pagal atmušimo vidurkį ketvirti.

Į geriausių pagal praleistų taškų vidurkį turnyro metikų dešimtuką pateko Aivaras Jacyna (6 vieta) ir Eimantas Žičkus (7). Daugiausia straikoutų (po 12) turnyre atliko Edvardas Matusevičius (per 7 kėlinius), Eimantas Žičkus (9,2) ir Airijos metikas B. Hourihanas (9,2). Deja, čempionate negalėjo dalyvauti JAV rungtyniaujantis metikas Dovydas Neverauskas.

Pagal atmušimo vidurkį į dvidešimtuką pateko Klaidas Stravinskas (8 – 0,444) ir Marius Tatarūnas (18 – 0,350). Be jų puolime dar būtų galima išskirti sėkmingai į bazes patekdavusius Marijų Dargį ir Kęstą Vilimą. Pažymėtina, kad vienas iš šių keturių komandos puolimo lyderių nepadarė klaidų gynyboje.

Galutinė turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, koeficientas):

1. Austrija        5 4 1 0,800
2. Rusija          5 4 1 0,800
3. Baltarusija     5 4 1 0,800
4. Slovakija       5 2 3 0,400
5. Lietuva         5 1 4 0,200
6. Airija          5 0 5 0
   
Kelialapis į 2014 metais Čekijoje vyksiantį Europos A diviziono beisbolo čempionatą atiteko Rusijos ekipai, kuri šeštadienį finale (iki antrosios pergalės tarpusavio mačuose) 2:1 vėl nugalėjo

Austrijos komandą. Pirmąjį tarpusavio mačą rusai laimėjo 6:4.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius