Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 20

Lietuvos Dailiojo jojimo čempionate laurus skynė vilnietės, Grand Prix laimėjo Auksinė sporto žvaigždė

Lietuvos uždarų patalpų dailiojo jojimo čempionate, kuris balandžio 17-18 dienomis vyko Joniškio rajono sporto klube „Audruvis“, daugiausia laurų atiteko Vilniaus jojimo klubų atstovėms. Čempionate meistriškumą demonstravo ne tik suaugusieji, bet ir vaikai.
Sandra Sysojeva
Sandra Sysojeva / Almos Totorytės nuotr.

Didysis čempionato prizas atiteko daugkartinei Lietuvos dailiojo jojimo čempionei Sandrai Sysojevai, kuri geriausių 2020 metų Lietuvos sportininkų rinkimuose buvo pripažinta Auksine sporto žvaigžde.

Olimpinei šeimai priklausanti meniškiausia jojimo sporto šaka

Dailusis jojimas, kitaip dar vadinamas išjodinėjimu, kartu su konkūrais ir trikove, priklauso Olimpinei šeimai ir laikomas meniškiausia jojimo sporto šaka.

Šių dienų varžybose raitelis ir žirgas turi atlikti seriją pratimų, vadinamų elementais, lygioje 20x60 m aikštėje, aptvertoje žema tvorele ir simetriškai pažymėtoje 12 raidžių. Varžybose žirgas demonstruojamas trimis aliūrais: žingine, risčia ir šuoliais.

Vertimas žirgo judesių laisvumas, lengvumas: turėtų atrodyti, kad žirgas pratimus atliekas savo noru, o ne atsakydamas į vos regimas raitelio komandas, todėl išjodinėjime labai svarbus tinkamas žirgo parengimas ir techniškas jojimas. Rezultatui pasiekti prireikia daugelio metų.

Almos Totorytės nuotr./Sandra Sysojeva
Almos Totorytės nuotr./Sandra Sysojeva

Grand Prix užskaitoje – 4 duetai

Balandžio 17-18 dienomis pademonstruoti meistriškumo į „Audruvio“ maniežą susirinko 55 žirgai ir 47 raiteliai. Dėl čempiono titulo buvo kovojama 8 užskaitose.

Pasak organizatorių, varžybos buvo išskirtinės, nes po Nepriklausomybės atgavimo vėl susirinko sudėtingiausio Didžiojo Prizo (Grand Prix) užskaita, kurioje varžėsi 4 duetai.

Almos Totorytės nuotr./Lietuvos Dailiojo jojimo čempionatas
Almos Totorytės nuotr./Lietuvos Dailiojo jojimo čempionatas

Dailiojo jojimo čempionės ir jų žirgai

4 metų žirgų užskaitos čempionėmis pripažintos pirmąją vietą laimėjusi Viktorija Kundrotaitė su žirgu Silver Black Boy (Vilnius), antrą vietą iškovojusi Greta Bataitienė ir Complett NSO ir trečią vietą – Rasa Lukošiūnaitė ir Hunter Flash.

5 metų žirgų užskaitos pirmoji vieta atiteko Justinai Vanagaitei ir Quinton-O iš Vilniaus jojimo klubo, antra vieta Sandrai Sysojevai su Maxima Bella iš sporto klubo „Žirgų pasaulis“, trečioji vieta – Rasai Lukošiūnaitei ir Jo Dassen (sporto klubas „Mustangas“).

Almos Totorytės nuotr./Viktorija Kundrotaitė
Almos Totorytės nuotr./Viktorija Kundrotaitė

Puikiai pasirodė jaunučiai ir vaikai

Vaikų grupėje pirmą vietą laimėjo Lugnė Liubomirskaitė ir Skambutis iš Vilniaus jojimo klubo, (trenerė Justina Vanagaitė), antrą vietą iškovojo Rusnė Bareikytė ir Capuccino (trenerė Loreta Augaitytė), trečiąją – Beatričė Saulenė su tuo pačiu poni klasės žirgu Skambučiu iš Vilniaus jojimo klubo.

Jaunučių grupėje pirmos vietos laimėtoja pripažinta Laura Lumbytė ir Sir Paul iš Vilniaus jojimo klubo (trenerė Justina Vanagaitė), antrą vietą pelnė Fevronyja Barinova ir Dorien iš Vilniaus, trečią Liepa Nikitinaitė ir Don Espri (trenerė Odeta Vasiliauskienė).

Almos Totorytės nuotr./Laura Lumbytė
Almos Totorytės nuotr./Laura Lumbytė

Meistriškumą demonstravo mėgėjai

Lietuvos uždarų patalpų dailiojo jojimo čempionate taip pat varžėsi mėgėjai. Pirmos jų grupės pirmoji vieta atiteko Ivonai Čekenienei ir Fedon iš Vilniaus jojimo klubo (trenerė Justina Vanagaitė), antra vieta – Kristinai Lukauskaitei ir Lailiui, trečioji vieta – Jovitai Pauplienei ir Labirint MG.

Mėgėjų antrosios grupės lyderės – iškovojusi pirmąją vietą Agnė Clostauskaitė ir Raul`s Lady iš Kauno (trenerė Rasa Kavaliauskaitė), antrą vietą laimėjusi Karolina Repšaitė ir Branto, trečiąją – Natalija Komarova ir Acapulko.

Almos Totorytės nuotr./Lietuvos Dailiojo jojimo čempionatas
Almos Totorytės nuotr./Lietuvos Dailiojo jojimo čempionatas

Apdovanoti ne tik Mažojo ir Didžiojo prizų laimėtojai

Suaugusieji varžėsi dviejose užskaitose – Mažojo prizo ir Didžiojo prizo. Mažojo prizo pirmos vietos laimėtoja pripažinta Sandra Sysojeva ir Furst One iš Vilnius „Žirgų pasaulio“, antros vietos nugalėtoja Dalia Katinaitė-Pranckevičienė ir Amica iš sporto klubo „Žirgo žingsnis“, o trečios vietos – Viktorija Kundrotaitė ir Hatsjie B.

Didysis prizas atiteko daugkartinei Lietuvos dailiojo jojimo čempionei Sandrai Sysojeva su Jack Daniel`s iš Vilnius „Žirgų pasaulio, antroji vieta – Justinai Vanagaitei ir Nabab, trečioji vieta – Raimondai Palionytei ir Bavarui.

Čempionate dalyvavę raiteliai apdovanoti čempionato rėmėjų dovanomis ir prizais, kuriuos įsteigė JOK - prekės žirgams ir raiteliams, Odeta Vasiliauskienė; Jojimo Prekės „Pasažas“; UAB "Avena", Equine NutriPlan Lietuva, Equine Paradise; Convivo Laisvalaikio Centras; H&R Showroom; Horse Natural Supplements.

„VMG“ – pagrindinė Lietuvos žirginio sporto federacijos rėmėja.

vmg
vmg

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius