Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 12 18

Lietuvos dviratininkai Portugalijoje susižėrė aštuonis medalius

Portugalijoje vykusiose tarptautinėse dviračių treko varžybose „Trofeu Internacional Municipio de Anadia“ (UCI I kategorija) Lietuvos atstovai iškovojo net aštuonis medalius – po tris aukso ir sidabro bei du bronzos. 
Vasilijus Lendelis
Vasilijus Lendelis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vasilijus Lendelis pasipuošė dviem aukso, Simona Krupeckaitė – vienu aukso ir vienu sidabro, Miglę Marozaitė dviem sidabro, o Svajūnas Jonauskas – dviem bronzos medaliais.

V.Lendelis sprinto rungties (16 dalyvių) finale 2-0 įveikė kanadietį Stephan Ritter, o S.Jonauskas kovoje dėl bronzos taip pat 2-0 nugalėjo olandą Sam Ligtlee. Ketvirtfinalyje Vasilijus įveikė belgą Ayrton de Pauw, o Svajūnas – ispaną Juan Peralta. Pusfinalyje Lietuvos dviratininkai lenktyniavo tarpusavyje. Pergalę 2-1 iškovojo Vasilijus.

Atrankoje V.Lendelis (10,085 sek.) buvo antras, o S.Jonauskas (10,187 sek.) – trečias.

V. Lendelis laimėjo keirino (16 dalyvių) finalą. Antras finišavo S.Ligtlee, o trečias – S.Jonauskas.

Pirmajame atrankos važiavime V.Lendelis buvo trečias, o trečiajame važiavime S.Jonauskas finišavo pirmas. Po to V.Lendelis laimėjo pirmąjį paguodos važiavimą ir pateko į pusfinalį. Jo pirmajame važiavime Vasilijus finišavo pirmas, o antrajame važiavime Svajūnas buvo trečias.

„Scanpix“ nuotr./ Vasilijus Lendel
„Scanpix“ nuotr./ Vasilijus Lendel

Moterų sprinto (8 dalyvės) finale S.Krupeckaitė 2-0 įveikė M.Marozaitę. Trečią vietą užėmė 2015 metų Europos sprinto čempionė ir pasaulio vicečempionė olandė Elis Ligtlee.

Ketvirtfinalyje S.Krupeckaitė nugalėjo kanadietę Tegan Cochrane, o M.Marozaitė – italę Gloria Manzoni. Pusfinalyje Simona 2-0 įveikė E.Ligtlee, o Miglė taip pat 2-0 – belgę Nicky Degrendele.

Atrankoje M.Marozaitė (11,003 sek.) buvo pirma, o S.Krupeckaitė (11,038 sek.) – antra.

Moterų keirino finalą laimėjo N.Degrendele. S.Krupeckaitė finišavo antra, o Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių čempionė ir dukart Europos čempionė E.Ligtlee – trečia. M.Marozaitė užėmė šeštą vietą.

Tomo Gaubio nuotr./S.Krupeckaitė ir M.Marozaitė užėmė ketvirtą vietą komandinio sprinto rungtyje.
Tomo Gaubio nuotr./S.Krupeckaitė ir M.Marozaitė užėmė ketvirtą vietą komandinio sprinto rungtyje.

Pirmajame pusfinalio važiavime M.Marozaitė buvo antra, o antrajame važiavime S.Krupeckaitė finišavo pirma.

Moterų 500 m pavienio starto lenktynėse (6 dalyvės) M.Marozaitė (35,003 sek.) pelnė sidabro medalį. Auksą iškovojo E.Ligtlee (34,89 sek.), o bronzą – kanadietė Amelia Walsh (35,715 sek.).

Vyrų 1 km pavienio starto lenktynėse (15 dalyvių) nugalėjo britas Daniel Bigham (1.02,466). V.Lendelis (1.04,755) užėmė aštuntą, o S.Jonauskas (1.05,158) – devintą vietas.

Moterų skrečo rungtyje (10 km, 40 ratų) Kristina Kazlauskaitė tarp 26 dalyvių buvo 14-a. Nugalėjo 2015 metų pasaulio čempionė olandė Kirsten Wild.

Jaunimo (iki 23 metų) merginų grupinėse lenktynėse dėl taškų (20 km, 80 ratų, 15 dalyvių) K.Kazlauskaitė buvo devinta, o skrečo rungtyje (10 km, 40 ratų, 16 dalyvių) – 12-a. Kristina moterų daugiakovės (omniumo) nebaigė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius