Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 22

Lietuvos fechtuotojų svajonė – turėti savo atstovą Rio de Žaneiro olimpiadoje

Jei reikėtų pakelti rankas tų olimpinių sporto federacijų nariams, kurių atstovai daugiausia kartų varžėsi visų šiuolaikinių žaidynių programose, Lietuvos fechtavimo federacijos prezidentas galėtų ir atsistoti – fechtavimas yra viena iš penkių sporto šakų, kurios sportininkai olimpiadų programose yra nuo 1896-ųjų, taigi fechtuotojai kas ketverius metus dalijasi žaidynių medalius
Fechtavimasis
Fechtavimasis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Fechtavimas

Šimtas metų – tiek lapkričio 29-ąją sukaks Tarptautinei fechtavimo federacijai (FIE), kurią Paryžiuje lapkričio 29-ąją įkūrė devynios Europos šalys. Dabar „muškietininkų“ brolijoje yra 148 valstybės ir viena iš jų – Lietuva.

„Kai kam tai atrodytų nesuprantama, tačiau mes labai džiaugiamės, jog tokiu visuotinio

Lietuvos fechtavimo federacijos prezidentas Vytautas Polujanskas
Lietuvos fechtavimo federacijos prezidentas Vytautas Polujanskas

bėgimo ir kompiuterizacijos laikotarpiu mes turime 10 puikių fechtavimo trenerių, daugiau kaip 350 sportininkų ir 7 fechtavimo klubus visoje šalyje. Išlaikome savo pozicijas ir net galvojame apie tobulėjimą“, – teigė šimtmetį kartu su tarptautine organizacija švenčiančios Lietuvos fechtavimo federacijos (LFF) prezidentas Vytautas Polujanskas.

Kaip teigė LFF vadovas, metams fechtuotojai susirenka apie 100 tūkst. litų biudžetą – apie 30 tūkstančių sporto šakos plėtrai duoda valstybė, dar vieną trečiąją skiria FIE, o dar apie 30 tūkst. litų suma paremia Lietuvos tautinis olimpinis komitetas.

„Žinoma, mes galvojame apie aukščiausius tikslus – mūsų sportininkų dalyvavimą olimpiadose. Galiu pasakyti, kad Lietuva nuolat dalyvauja Europos ir pasaulio čempionatuose, o per visą turnyrų laikotarpį net 4 sportininkai pateko tarp 8 geriausių planetos fechtuotojų. Patikėkite, tai padaryti tikrai nelengva“, – apie mūsų šalies fechtavimo atstovų pergales tarptautinėje arenoje kalbėjo Lietuvos rinktinės trenerė Rasa Ažukienė.

Beje, ji ir yra viena iš tų keturių, kuri yra tame geriausiųjų ketvertuke.

„Mes galvojame, kad Rio de Žaneiro olimpiadoje galėtume matyti kaunietį Tomą Krasikovą – jis labai rimtai rengiasi būsimoms atrankos varžyboms į žaidynes Brazilijoje ir tikimės, kad galbūt 2016 metais galiausiai turėsime savo sportininką Lietuvos olimpinės rinktinės sudėtyje. Tai būtų puikus akordas“, – sakė trenerė.

Tačiau iki atrankos į žaidynes Brazilijoje, Lietuvos fechtuotojų federacija tikrai turės ką veikti – ne tik laukti T.Krasikovo pasirodymų.

Fechtavimasis
Fechtavimasis

LFF gavo teisę 2015 metais organizuoti Šiaurės Europos šalių jaunių ir jaunimo čempionatą Kaune.

„Kaunas tikrai turi potencialą rengti fechtavimo varžybas – ten pastaruosius dvejus metus jau vyko tarptautiniai jaunimo turnyrai. Tikiuosi, pavyks suorganizuoti gerą čempionatą“, – pasakojo R.Ažukienė.

Po dvejų metų Šiaurės Europos šalių jaunių ir jaunimo čempione santykius ant fechtavimo takelio aiškinsis 9 šalių sportininkai, o renginys kainuos apie 75 tūkst. litų.

LFF taip pat siūlo ir visiems norintiems išbandyti šią sporto šaką: Vilniaus fechtavimo klubo nariai kviečia į ES programos „Veiklus jaunimas“ finansuojamo projekto „Kovok!“ nemokamus seminarus, kurių metų kiekvienas gali pasijusti fechtuotoju.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius