Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 13

Lietuvos golbolininkai Europos čempionato grupių etapą baigė griausmingai

Lietuvos vyrų golbolo rinktinė pergale baigė Europos čempionato grupių etapą. Klaido Janeikos auklėtiniai įveikė Belgijos ekipą ir, iškovoję visas keturias pergales, tapo A grupės nugalėtojais. Lietuvos komanda ketvirtfinalyje ketvirtadienį susitiks su Suomijos ekipa.
Lietuvos vyrų golbolo rinktinė
Lietuvos vyrų golbolo rinktinė / nuotr. IBSA
Temos: 1 Golbolas

Lietuvos rinktinės įvarčių sąskaitą anksti atidarė Nerijus Montvydas, kuris per tris minutes pelnė tris įvarčius. Prie kapitono prisijungė Genrikas Pavliukianecas, dar labiau nutolinęs Lietuvą taikliu metimu. Belgai šalto dušo neišsigando ir atkuto, bet prieš pertrauką lietuviams vėl pavyko kiek nutolti – 10:6.

Antrame kėlinyje iniciatyvos puolime ėmėsi Justas Pažarauskas, kuris belgams iš viso atseikėjo šešis įvarčius. Lietuvos rinktinė greitai įgijo dviženklę persvarą – 17:7. Teisėjai turėjo anksčiau laiko nutraukti rungtynes ir skyrė pergalę Lietuvos rinktinei.

Nugalėtojams po šešis įvarčius pelnė N.Montvydas ir J.Pažarauskas, penkis kartus taikliai atakavo G.Pavliukianecas, kartą pasižymėjo Juozas Eigminas.

Lietuvos rinktinė ketvirtfinalyje susitiks su Suomijos komanda, kuri iškovojo vieną pergalę ir B grupėje finišavo ketvirta. Rungtynės dėl vietos pusfinalyje vyks ketvirtadienį 18.30 val.

„Laimėjome paskutines grupės rungtynes. Klaidų pasitaikė, bet tikiuosi, kad ketvirtfinalio rungtynėse su Suomijos rinktine tų klaidų daugiau nedarysime. Eisime ruoštis ketvirtfinaliui. Ačiū visiems, kurie palaiko“, – po rungtynių sakė vyriausiasis treneris Klaidas Janeika.

„Komanda išėjo į aikštę puikiai ir kovingai nusiteikusi, su gera emocija. Manau, kad su šia gera emocija mes įvykdėme rungtynių planą ir patekome į ketvirtfinalį pirmu numeriu. Džiaugiuosi, kad šiandien gavo laiko aikštelėje visa komanda. Tai – puikus postūmis mūsų jaunimui, be to, startiniai žaidėjai gavo poilsio prieš svarbias ketvirtfinalio rungtynes“, – komentavo kapitonas N.Montvydas.

Juodkalnijoje stipriausios Europos rinktinės kovoja dėl medalių ir vienintelio bilieto į 2024 m. Paryžiaus vasaros paralimpines žaidynes. Bilietas atiteks čempionams.

Lietuvos rinktinė Podgoricoje gina prieš dvejus metus iškovotą Senojo žemyno čempionės titulą. Iš viso lietuviai Europos čempionais yra tapę penkis kartus.

Lietuvos golbolo komanda paralimpinėse žaidynėse be pertraukų dalyvauja nuo 2000 m. ir keturis kartus yra tapusi prizininke – 2000 m. Sidnėjuje iškovojo sidabrą, 2008 m. Pekine šį pasiekimą pakartojo, 2016 m. Rio de Žaneire tapo paralimpine čempione, o 2021 m. Tokijuje pasipuošė bronzos medaliais.

Lietuvos rinktinė: Genrikas Pavliukianecas, Mantas Brazauskis, Artūras Jonikaitis, Nerijus Montvydas, Justas Pažarauskas Juozas Eigminas. Treneriai: Klaidas Janeika, Aurimas Skinulis. Gydytojas: Artiomas Aleksejevas.

Europos golbolo čempionato tiesiogines vaizdo transliacijas galima stebėti oficialioje Tarptautinės aklųjų sporto federacijos paskyroje Youtube.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis ir rezultatai:

Gruodžio 9 d., šeštadienis

10.00 val. Lietuva – Vokietija 6:5

Gruodžio 10 d., sekmadienis

15.00 val. Didžioji Britanija – Lietuva 1:11

Gruodžio 12 d., antradienis

11.15 val. Lietuva – Graikija 12:4

Gruodžio 13 d., trečiadienis

12.30 val. Belgija – Lietuva 7:17

Gruodžio 14 d., ketvirtadienis

18.30 val. ketvirtfinalis: Lietuva – Suomija

Gruodžio 15 d., penktadienis

Pusfinaliai

Gruodžio 16 d., šeštadienis

Finalai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius