Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 12

Lietuvos golbolo rinktinė užsitikrino vietą parolimpiados ketvirtfinalyje

Nors rugsėjo 11-oji buvo poilsio diena Rio de Žaneiro parolimpiadoje dalyvaujančiai Lietuvos golbolo vyrų komandai, sekmadienį paaiškėjo, kad Lietuva užsitikrino vietą ketvirtfinalyje. Visoms penkioms grupės komandoms sužaidus mažiausiai po 2 rungtynes, Lietuva yra pirmoje vietoje B grupėje, todėl, kad ir koks bebūtų kitų dviejų varžybų rezultatas, nebeturi šansų iškristi po grupės varžybų.
Lietuvos golbolo rinktinė
Lietuvos golbolo rinktinė / Rimanto Navicko/RGB pictures

Lietuva yra iškovojusi dvi pergales prieš JAV (8-7) ir Suomiją (13-6). Kol kas dvejose lietuvių rungtynėse daugiausiai įvarčių pelnė Genrikas Pavliukianecas (13), Justas Pažarauskas – 7, Mantas Panovas – 1 įvartį.

Lietuvos grupėje taip pat žaidžia Turkija, JAV, Kinija ir Suomija. JAV po trijų rungtynių 6 taškus (dvi pergales), Kinija ir Turkija po dvejų rungtynių – po tris taškus (vieną pergalę), o Londono parolimpinių žaidynių nugalėtoja Suomija kol kas nelaimėjo nei vienų rungtynių grupėje, jai dar liko vienos varžybos.

Parolimpiadoje dviejose grupėse dalyvauja po penkias vyrų ir moterų golbolo komandas, iš kurių po keturias patenka į ketvirtfinalį.

„Mes iš anksto žinojome, kad parolimpiadoje patekome į mirtininkų pogrupį. Prieš suomius pavyko lengviau laimėti, o su visomis kitomis komandomis rungtynės bus tokios kaip su JAV – eis taškas į tašką“, – stiprūs priešininkai nestebina golbolo komandos kapitono G.Pavliukianeco.

VIDEO: Rio parolimpiada: Lietuvos golbolo rinktinė nugalėjo JAV

Lietuviams tvarkaraštis nėra palankus, nes grupės rungtynių metu jie turi net dvi poilsio dienas, o prieš ketvirtfinalį neturės poilsio.

Golbolas, dar vadinamas aklųjų rieduliu, yra komandinė aklųjų ir silpnaregių sporto šaka. Žaidžiamas 9x18 metrų ploto aikštelėje, su 9 m ilgio ir 1,3 m aukščio vartais ir skambančiu kamuoliu, kurio skersmuo toks pat kaip krepšinio kamuolio.

Komandą gali sudaryti 6 žaidėjai, iš kurių vienu metu aikštelėje žaidžia po tris, visi akis užsidengę šviesos nepraleidžiančiais akiniais. Tikslas yra įridenti kamuolį į priešininkų vartus. Taisyklingai mestas golbolo kamuolys skrieja net 80 km/h greičiu.

Brazilijos mieste Rio de Žaneire vykstančios parolimpinės žaidynės tęsis iki rugsėjo 18 dienos, Lietuvai jose atstovauja 13 sportininkų.

Didžiausi Lietuvos parolimpinės rinktinės rėmėjai – Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir bankas „Citadele“. Parolimpiečių viešinimą Rio de Žaneire remia kredito unija „Saulėgrąža“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius