-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 12 02

Lietuvos grindų riedulio pirmenybių debiutantai iškovojo pergalę jau pirmosiose rungtynėse

Savaitgalį Vilniuje startavo jau ketvirtasis Lietuvos grindų riedulio čempionatas, kuriame šį sezoną rungtyniaus penkios komandos – prie keturių Vilniaus ekipų – „UV 2003“, „Andajaus“, „Ardo“ ir „Vilniaus“ – pirmą kartą prisijungė Ignalinos „Vikingo“ klubo grindų riedulininkai.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Sportoakimirka.lt nuotr.
Temos: 1 Grindų riedulys

Jau debiutinėse rungtynėse ignaliniečiai nustebino visus ir 8:2 (3:1, 1:0, 4:1) sutriuškino šalies vicečempionę „Andajaus“ ekipą.

Po du įvarčius nugalėtojams pelnė Šarūnas Lisauskas, Tomas Sinkevičius ir Viktoras Češulis, po vieną – Irmantas Nalivaika bei kartu su vyrais žaidžianti mergina Lina Kuolytė.

Sostinės ekipoje po kartą pasižymėjo Mindaugas Čiras ir Rolandas Bačkis.

Pirmojo turo puošmena tapo dvikova tarp daugkartinių Lietuvos čempionų „UV 2003“ ir paskutinių pirmenybių bronzos medalininkų „Ardo“ riedulininkų. Pergalę šioje atkaklioje ir permainingoje dvikovoje rezultatu 7:6 (0:2, 4:2, 3:2) iškovojo „UV 2003“ ekipos žaidėjai.

Sužaidus pirmas 10 minučių po Andriaus Mickaus ir Artūro Macijausko pelnytų įvarčių „Ardas“ pirmavo 2:0. Tačiau antrasis kėlinys prasidėjo „vienuolių“ šturmu ir po trijų tikslių Jurijaus Kondratovičiaus bei vieno Mažvydo Starkaus smūgių jau priekyje „UV 2003“ komanda – 4:2. Po tokio šalto dušo „Ardo“ žaidėjai nepalūžo A.Mickus išnaudoja kiekybinę persvarą bei švelnina skirtumą iki 3:4, o Vladimiras Malychas ir išlyginą rezultatą – 4:4.

Trečiajame kėlinyje savo antrąjį įvartį įmušęs V.Malychas vėl išvedė „Ardą“ į priekį (5:4), bet, netrukus, Martynas Karkauskas išlygina rezultatą. 56-ą minutę dar syk rankas į viršų kelia V. Malychas ir „Ardas“ vėl priekyje 6:5. Bet čempionai parodė charakterį ir Eimantas Rudžius išlygino rezultatą, o. likus 22 sekundėm iki susitikimo pabaigos, pergalingą įvartį įmušė be priežiūros paliktas M.Karkauskas.

Nugalėtojų gretose taip pat pasižymėjo net 4 rezultatyvius perdavimus atlikęs Martynas Samulevičius.

Antrojo turo mačai gruodžio 8 dieną bus žaidžiami Vilniuje (SM „Tauras“ salėje): 15.30 val. FLC „Vilnius“ žais su „Vikingu“, o antrose turo rungtynėse lazdas surems „Ardas“ ir „Andajus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius