-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 07 02

Lietuvos irklavimo čempionate išdalinti kelialapiai į pasaulio čempionatą

Trakuose liepos 1-3 d. vykstančiame Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionate tęsiasi kovos dėl medalių ir kelialapių į pasaulio čempionatą. Šeštadienį išdalinti 9 medalių komplektai 1000 m distancijose.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / nuotr. Vytauto Vaičikonio

Atkakliausia kova prognozuota vienviečių baidarių varžybose, kur prie starto linijos stojo ir dėl vietos Lietuvos rinktinėje kovojo ilgamečiai partneriai dvivietėje baidarėje, pasaulio ir Europos čempionatų prizininkai Andrejus Olijnikas ir Ričardas Nekriošius.

Užtikrintą pergalę iškovojo A.Olijnikas. Lietuvos čempionas distanciją įveikė per 3 min. 52,619 sek. ir antroje vietoje finišavusį R.Nekriošių aplenkė 6,498 sek.

„Prieš startą galvojau, kad bus sunkiau, nes pūtė stiprus vėjas. Bet irkluojant jaučiausi gerai, jau pirmoje distancijos dalyje įgijau apčiuopiamą persvarą ir tvirtu yriu pasiekiau finišą. Lietuvos čempionate visada jaučiama didesnė įtampa, negu startuojant užsienyje, nes yra baimė pralaimėti ir likti be svarbiausių tarptautinių varžybų. Įtampa yra, nes su Ričardu kartu nesitreniruojam, nematai ir negali įvertinti, kokios sportinės formos yra varžovas. Tuo pačiu vidinė konkurencija skatina tobulėti, be jos nebūtų ir gerų rezultatų“, – sakė kelialapį į pasaulio čempionatą iškovojęs A.Olijnikas.

LBIK nuotr./Andrejus Olijnikas
LBIK nuotr./Andrejus Olijnikas

Vienviečių kanojų varžybose Lietuvos čempiono titulą apgynė Vadimas Korobovas. Nuotolį per 4 min. 30,176 sek. įveikęs V.Korobovas artimiausią persekiotoją Andrių Jančiukovičių aplenkė daugiau nei 3 sek.

„Pradžia buvo sunkoka ir startavau tik trečias. Įpusėjus distancijai išsiveržiau į lyderius ir iki pat finišo kontroliavau situaciją. Pabaigoje galvojau dar spurtuoti, kad išvengčiau netikėtumų iš varžovų, bet to neprireikė. Tūkstančio metrų nuotoliui šį sezoną neskyriau daug dėmesio ir Lietuvos čempionate buvo tiesiog įdomu pasitikrinti savo jėgas. Visą dėmesį su Henriku Žustautu skiriame 500 metrų dviviečių rungčiai ir pasaulio čempionate koncentruosimės tik vienai šiai distancijai. Ji yra galingesnė ir greitesnė, o mums su Henriku greičio netrūksta“, – teigė penktadienį dviviečių varžybas laimėjęs V.Korobovas.

Dviviečių baidarių varžybose Lietuvos čempionais tapo Linas Bukauskas ir Povilas Čepelė (3 min. 47,68 sek.). Keturviečių baidarių rungtyje aukso medalius iškovojo R.Nekriošius, Heraldas Kairys, Rytis Sakalauskas ir Tomas Jusevičius (3 min. 20,1 sek.).

Dviviečių kanojų rungtyje nepralenkiamas buvo Igno Serafino ir Artūro Golovačo duetas (4 min. 12,719 sek.). Dar vieną aukso medalį I.Serafinas ir A.Golovačas iškovojo keturviečių kanojų distancijoje kartu su A.Jančiukovičium ir Denisu Kovaliovu. (3 min. 48,923 sek.). Šis ketvertas laimėjo ir penktadienį vykusią 500 m rungtį.

Moterų varžybose dar tris aukso medalius iškovojo baidarininkė Kotryna Glemžaitė. Ji laimėjo vienviečių, poroje su Liucija Railaite – dviviečių ir kartu su L.Railaite, Rasa Vaičikonyte ir Gabija Bakaite – keturviečių varžybas. Penktadienį K. Glemžaitė tris aukso medalius susižėrė vienviečių, dviviečių ir keturviečių varžybose 500 m distancijoje.

Sekmadienį Trakuose bus išdalinti medaliai 200 ir nuotolyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius