-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 29

Iššūkis lietuviams: irkluotojus muštruos geriausias pasaulio treneris

Lietuvos irklavimo rinktinę netrukus papildys irklavimo pasaulyje itin garsus specialistas. Kaip 15min.lt patvirtino Lietuvos irklavimo federacijos prezidentas Dainius Pavilionis, rinktinės konsultantu dirbs Graikijos irkluotojų treneris, 2011 metais geriausiu pasaulio treneriu pripažintas italas Gianni Postiglione.
Gianni Postigliano konsultuos Lietuvos irklavimo rinktinę
Gianni Postigliano konsultuos Lietuvos irklavimo rinktinę

„Sutartis dar nėra pasirašyta, tačiau jau esame preliminariai sutarę – vis dar deriname kai kurias sąlygas ir detales. Sutartis turėtų būti pasirašyta pagal formulę 1+3, t.y. pirmieji metai būtų bandomieji ir, jei viskas gerai, tada treneris dirbtų toliau. Be to, galime tikėtis artimesnio bendradarbiavimo ir su Graikijos irkluotojais, bendrų stovyklų ir panašiai“, – pasakojo D.Pavilionis.

62-ejų metų G.Postiglione yra gimęs Italijoje ir beveik 20 metų treniravęs gimtosios šalies irklavimo rinktinę. Vėliau jis trumpai dirbo Japonijoje ir Ispanijoje, o nuo 2005 metų treneris dirba su Graikijos rinktine.

„Graikijoje jis dirbs ir toliau, tačiau padės mūsų treneriams ir sportininkams kaip konsultantas. Mūsų tikslas nėra atskirti kažkokio sportininko nuo trenerio, G.Postiglione rūpinsis treniruočių metodika, metodine medžiaga, irkluotojų technika ir panašiais dalykais“, – pasakojo D.Pavilionis.

Jo indėlis į Graikijos irklavimą yra milžiniškas – po trenerio atėjimo irklavimas ten yra viena iš populiariausių sporto šakų 

G.Postiglione vadovaujami irkluotojai yra dalyvavę šešeriose olimpinėse žaidynėse ir 29 pasaulio irklavimo čempionatuose, tapę tiek čempionais, tiek prizininkais. Geriausiu pasaulio treneriu jis taip pat buvo pripažintas ir 2006 m.

„Mes jau turime pasaulinio lygio irkluotojų, kuriems Gianni gali padėti pagerinti savo laiką dar viena kita sekunde. Treneris dirbs ir su jaunimu ir su profesionaliais sportininkais. Jo indėlis į Graikijos irklavimą yra milžiniškas – po trenerio atėjimo irklavimas ten yra viena iš populiariausių sporto šakų.

Privilioti G.Postiglione į Lietuvą padėjo ir mūsų sportininkai, kurie rodė didelę iniciatyvą. Finansine prasme mus parems ir Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) bei verslininkas Antanas Guoga. Jam labai patiko mūsų dvivietė – Saulius Ritteris ir Rolandas Maščinskas – tad jis užsimojo mums padėti“, – kaip pavyko prisivilioti tokio aukšto lygio specialistą atskleidė D.Pavilionis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius