Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 09

Lietuvos kiokušin karatė treneris Paulius Klapatauskas: „Užkūrėme pirtį Europai“

Kauno sporto halėje sekmadienį pasibaigė Europos kiokušin karatė vyrų kovos absoliučioje svorio kategorijoje. Finale Andrius Draugelis nusileido daugkartiniam pasaulio ir Europos čempionui bulgarui Valerijui Dimitrovui. Dar du lietuviai – Vytautas Cėpla ir Valdemaras Gudauskas – čempionate laimėjo bronzos medalius. Lietuvos rinktinės treneris Paulius Klapatauskas džiaugėsi geru Lietuvos atletų pasirodymu.
Kaune vyko Europos kiokukušin karatė čempionatas
Kaune vyko Europos kiokukušin karatė čempionatas / Algimanto Barzdžiaus nuotr.

„Ant pakylos matėme trys mūsų sportininkus. Mes užkūrėme gerą pirtį visai Europai ir legendai V.Dimitrovui. Nematėme jo nokautų, nors Europoje visuose turnyruose jau visi įpratę tai regėti. Visos V.Dimitrovo kovos buvo sunkios iki pat dvikovai skirto laiko pabaigos. Supratome, kad jis nėra nenugalimas. V.Dimitrovui greitai sukaks 40 metų, o mūsų kovotojai apie 10 metų jaunesni. Todėl artimiausiais metais turime daug galimybių iškovoti aukštas vietas“, – mano P.Klapatauskas.

Treneris įsitikinęs, kad kitais metais Japonijoje vyksiančiame pasaulio čempionate Lietuva turės stiprią ir gausią rinktinę. „Įrodysime, kad esame verti būti tarp geriausių pasaulyje“, – tvirtino P.Klapatauskas.

„Gal kaltos namų sienos, bet nepavyko su savimi susitvarkyti psichologiškai, susikaupti, viso turo metu neveikė galva. Iki finalo ateiti, matyt, padėjo sėkmė“, – kalbėjo A.Draugelis.

Europos vicečempionas A.Draugelis sakė, kad jam čempionatas Kaune buvo sunkus. „Gal kaltos namų sienos, bet nepavyko su savimi susitvarkyti psichologiškai, susikaupti, viso turo metu neveikė galva. Iki finalo ateiti, matyt, padėjo sėkmė“, – kalbėjo A.Draugelis.

A.Draugelis džiaugiasi, kad finale teko susigrumti su V.Dimitrovu. „Gavau geros patirties. Jo smūgiai nėra žudantys ir jį galima įveikti“, – mano atletas.

Pasak A.Draugelio, absoliučios kategorijos kovos visada būna sunkios. „Reikia taikyti visai skirtingas taktikas kiekvienoje kovoje“, – aiškino jis.

V.Dimitrovas mano, kad jam pergalę lėmė ne tik meistriškumas, bet ir palankios aplinkybės: „A.Draugelis labai techniškas, greitas. Tačiau jam teko įveikti daug stiprių varžovų pakeliui finalą ir, man atrodo, jis buvo labiau pavargęs nei aš. Dėl to galima sakyti, kad pergalę man lėmė ir sėkmė.“

Jis sakė, kad turnyras buvęs sunkus. „Dalyvavo daug lietuvių, o jie yra vieni stipriausių Europoje ir pasaulyje“, – sakė čempionas.

Čempionato organizacinio komiteto pirmininkas ir Lietuvos kiokušin karatė garbės prezidentas Romas Vitkauskas džiaugėsi, kad turnyras vyko sklandžiai. „Daugelis dalyvių sakė, kad jautėsi kaip Japonijoje. Tai džiugu girdėti, nes federacijoje turime tik vieną etatą, o visi kiti yra savanoriai“, – teigė jis.

Kauno Sporto halėje 2014 metų Europos kiokušin karatė čempionate dvi dienas vyko jaunučių (iki 16 metų), jaunimo (iki 22 metų) ir suaugusių absoliutaus svorio kovos.

Pirmenybėse dalyvavo 346 sportininkai iš 28 valstybių: Andoros, Austrijos, Azerbaidžano, Baltarusijos, Belgijos, Bulgarijos, Čekijos, Danijos, Estijos, Gruzijos, Ispanijos, Izraelio, Jungtinės Karalystės, Kroatijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Moldovos, Nyderlandų, Norvegijos, Rumunijos, Slovakijos, Švedijos, Šveicarijos, Ukrainos, Vengrijos ir Vokietijos.

Europos čempionatas šiemet turėjo vykti Vakarų Ukrainos didmiestyje Lvove, tačiau dėl nestabilios situacijos šalyje teisę rengti varžybas ukrainiečiai birželį perleido Lietuvai.

Kitos pirmenybės vyks kitų metų pavasarį Varšuvoje (Lenkija).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius