Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 09

Lietuvos komandiniame pulo čempionate – Kauno komandų derbis

Praėjusį savaitgalį – Gruodžio 6 dieną, Kaune, Biliardo klube „Entry“ įvyko pats prestižiškiausias ir laukiamiausias metuose pulo turnyras – Lietuvos komandinis pulo čempionatas.
Lietuvos komandinis pulo čempionatas
Lietuvos komandinis pulo čempionatas / Rolando Vaizgėlos nuotr.

Varžybose pareiškė norą dalyvauti 16 komandų, kurių sudėtyse – stipriausi šalies sportininkai iš Klaipėdos, Šiaulių, Kėdainių, Marijampolės, Alytaus, Vilniaus ir Kauno.

Šiame komandiniame čempionate skirtingai nei pernai buvo atsisakyta vienos rungties (pulas-10) ir palikti likusias tris, tai pulas-8, pulas-9 ir pulas-14.1, pagal kurias kiekvienoje komandoje sportininkai buvo atitinkamai pasiskirstę.

Nuo pat ankstyvaus ryto prasidėjo susitikimai tarp komandų. Kaip ir buvo tikėtasi, favoritais laikyta „Pool masters“ komanda (komandos sudėtis: Pijus Labutis, Remigijus Kavalnis, Vytautas Pranckevičius) iš Vilniaus, kuri 2013 metais iškovojo komandinio čempionato taurę, be vargo nugalėjo visus pirmojo etapo varžovus ir užsitikrino vietą pusfinalyje. Kita komanda kuri taip pat be nei vieno pralaimėjimo atkeliavo iki kito pusfinalio buvo jaunųjų sportininkų komanda, kuri Kaune atstovavo pajūrio klubą – „Black Ball“ (komandos sudėtis: Eimantas Šveikauskas, Kęstutis Žadeikis jaunesnysis, Konstantin Afanasjev).

„Entry I“ (Mindaugas Šalkauskas, Mantas Nedzvieckas, Paulius Tamkevičius) ir „Enrty III“ (Mindaugas Paškevičius, Nerijus Paškevičius, Rokas Grikšelis) komandos, kurios turnyro metu jau turėjo po vieną pralaimėjimą, nebegalėjo klysti ir tik nepriekaištingai sužaidusios pateko tarp stipriausiųjų ketverto. Burtai suvedė „Entry I“ ir „Pool masters“, bei „Entry III“ ir „Black Ball“ komandas į pusfinalių dvikovas.

Pirmąjame pusfinalyje, tarp „Entry III“ ir „Black Ball“ komandų, pulas-8 rungtyje susitiko Nerijus Paškevičius ir Eimantas Šveikauskas, pulas-14.1 – Rokas Grikšelis ir Konstantin Afanasjev, bei pulas-9 – Mindaugas Paškevičius ir Kęstutis Žadeikis. Pastarasis susitikimas galima sakyti vyko vieno sportininko naudai, ir Kęstučiui neatradus savo žaidimo, Mindaugas uždirbo savo komandai pirmąjį tašką, nugalėjęs Kęstutį 7-3. R. Grikšelio ir K. Afanasjev dvikova vyko taškas į tašką. Abu sportininkai rodė aukštą meistriškumą ir tik taktinėje kovoje, po kelių Konstantino nesėkmingų atakų, Rokas išsiveržė į priekį ir nugalėjo savo varžvą 50-41, taip uždirbdamas „Entry III“ komandai antrąjį tašką, kurio ir pakako, kad kauniečiai patektų į finalą. Trečiasis susitikimas tarp N. Paškevičiaus ir E. Šveikausko buvo nutrauktas, esant rezultatui 3-3.

 Antrąjame pusfinalyje susitiko praeitų metų, šių varžybų čempionai – „Pool masters“ komanda ir „Entry I“ komanda. Remigijus Kavalnis ir Paulius Tamkevičius surėmė lazdas pulas-8 rungtyje, Vytautas Pranckevičius ir Mindaugas Šalkauskas – pulas-9 rungtyje, ir Pijus Labutis su Mantu Nedzviecku – pulas-14.1 rungtyje. Greičiausiai savo pranašumą ir akimirksniu, tašką, komandai pelnė, šių metų Europos ir Pasaulio čempionatų prizininkas Pijus Labutis, nugalėjęs Mantą Nedzviecką rezultatu 50-23. M.Šalkauskas, pulas-9 rungtyje nepaliko vilčių savo priešininkui V.Pranckevičiui ir 

šventė pergalę rezultatu 7-3, taip išlygindamas rezultatą tarp komandų – 1:1. Viskas priklausė nuo Pauliaus ir Remigijaus susitikimo. Pulas-8 rungtyje, reikėjo laimėti 6 partijas prieš varžovą, tam kad uždirbtum tašką komandai, tačiau nors ir Paulius jau atrodo buvo vos per vieną žingsnelį nuo pergalės, pirmaudamas 5-2, jo jaunasis varžovas (Remigijui-17 metų) parodė stiprų charakterį bei nervus ir išlygino rezultatą į 5-5. Lemiamoje partijoje nebuvo aišku kas laimės. Žiūrovai, bei abiejų komandų sportininkai sulaikę kvapą stebėjo šią dvikovą. Kaip bebūtų gaila, tačiau jaunojo Remigijaus pastangų neužteko ir tik labai minimaliu skirtumu Paulius šventė pergalę, nugalėdamas savo varžovą 6-5 ir išvesdamas savo komandą į finalą.

Finale susitiko dvi komandos iš to paties Kauno miesto klubo - „Entry III“ ir „Entry I“. Rokas Grikšelis ir Mantas Nedzvieckas susitiko pulas-14.1 rungtyje, Nerijus Paškevičius ir Paulius Tamkevičius – pulas-8 rungtyje, bei Mindaugas Paškevičius ir Mindaugas Šalkauskas – pulas-9 rungtyje. R.Grikšelis nepaliko jokių vilčių M. Nedzvieckui, nugalėdamas jį 50-5 ir pelnė pirmąjį tašką savo komandai. M.Šalkauskas ir M. Paškevičius, klube susirinkusiems lankytojams ir žiūrovams demonstravo aukšto meistriškumo pulą. Vyko atkakli kova. Tačiau didesnę ištvermę ir norą laimėti parodė Mindaugas Š., kuris įveikė Mindaugą P. 7-5 ir taip išlygino rezultatą tarp komandų į 1-1. Dar kartą didžiulė atsakomybė krito ant Pauliaus Tamkevičiaus pečių. Ypatingą koncentraciją, ryžtą ir susikaupimą parodęs Paulius nugalėjo Nerijų, rezultatu 6-4 ir uždirbo savo komandai aukso medalius, bei įspūdingą pereinamąjį trofėjų, kurį kaip ir kiekvienais metais, klubas čempionas, gali laikyti savo klube.

Lietuvos pulo federacija sveikina komandą čempionę ir komandas prizininkes, bei dėkoja biliardo klubui „Entry“ už suteiktą galimybę sukurti šia puikią pulo šventę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius